Czy Gify są legalne?
Czy format GIF jest płatny:?: Tak kiedyś usłyszałem źe pewna firma nieznam nazwy ma prawo do kompresji tego formatu. :!: Hmmm :?: Jesli to prawda prosze o jakiś kompetentny link z wiarygodną informacją na ten temat. Mam dylemat co mam zrobić z gifami na swojej stronie czy mam je wywalić czy skonwertować np. do bezpłatnego formatu bmp. jest on przynajmniej bestratny w odróźnieniu do jpg. :idea: :) Hmm. a co dalej z banerami stron które reklamuje niektóre mają w sobie gifa. Mam nadzieję źe problemu nie ma z banerami fleshowymi (swf). :? Ale co z Gifem wiele banerów w dalszym ciągu jest z gifami :?:
Odpowiedzi: 4
Ja teź słyszałem źe Gif–y są płatne... ale czy ktoś to nadzoruje?? No comment :).
Ja teź mam gify na stronkach i się nie przjmuję.
Ja teź mam gify na stronkach i się nie przjmuję.
Uff, :) Mam nadzieję źe macie rację: :D
pozatym czy widziałeś, źeby ktoś komuś na stronie sprawdzał 'ogyginalność' gifów? Dlaczego Ty miałbyś być akurat pierwszy ? :wink:
Raczej nie, patent na gify miał chyba compuserve (czy jakoś tak), ale raczej opłat za zamieszczanie gifow na swojej sronie www nie jest naliczane, gdyź taka firma by bardzo szybko się wzbogaciła na niezliczonej ilości gifow na świecie. Zresztą kto by je wszysztkie zliczył, obliczył koszt kaźdego (na m2 czy bierzące :P ), wystawił rachunek/fakture a i jeszcze obsłuźył reklamacje kliejentow , ze gif zle wyglada bo ma tylko 256 kolorów :)
Strona 1 / 1