Czy da się zainstalować Win Xp przez sieć?
Jak w temacie, czy istnieje możliwość zainstalowania Xp przez sieć. Sytuacja przedstawia się następująco. Mam w domu mini sieć komp stacjonarny i 2 laptopy. Jeden z laptopów jest dość leciwy ale do swoich zastosowań w zupełności wystarczy (internet, pisanie prac, prezentacje) tylko, że padł w nim CD-ROM i nie mogę wgrać na niego świeżego systemu, a windows juz dawno nie odświeżany i ktoregoś pięknego dnia może nie wstać. Czy jest jakaś możliwość żeby zainstalować Xp bez sprawnego CD-Romu? Przez sieć czy w jaki kolwiek inny sposób.
Pozdrawiam
Arek
Odpowiedzi: 4
Small Mike z takie rady , to sobie ...w buty włóż . Czytaj wpierw , później myśl , dopiero na końcu spróbuj napisać .
Poza tym , jeśli jeszcze raz napiszesz, w jakimś temacie post odnoszący się do błędów , literówek innych użytkowników forum , to pójdziesz na przymusowy "urlop" , bez możliwości jego przerwania .
Czy to jest jasne?
PENDRIVE!! i nie słuchaj ich :PP
zakup pendrive 4Gb może mniejszy też wystarczy potem weź ze swojego kompa ghostem lub czym podobnym obraz dysku c: (z systemem) i potem wgrać nagrać to :PPP
pozdro
@down
ten post nie odnosi sie do żadnych błędów! napisałem nie słuchaj ich ponieważ napęd dvd jest napewno droższy niz pendrive masz naprawde jakis problem.
[color=darkred][i]Nie udawaj ,że nie wiesz o co chodzi. Chodzi o posty z głupimi uwagami, w innych tematach , które wyleciały w kosmos.
W tym w tym temacie zwróć uwagę na wyraz: "leciwy laptop", i zastanów się w tym kontekście nad swoją radą .
-Seeker-[/i][/color]
1. Możesz se wgrać Windowsa używając zewnętrznego DVD ROM z wyjśćiem na port USB :mryellow:
2. Nie wiem jak to jest z instalacją przez kartę sieciową, ale to na pewno nie tak łatwe jak instalacja z CD [-(
3. Możesz też skopiować cały windows z płyty CD na pulpit laptopa za pośrednictwem innego komputera i z tamtąd zacząć instalacje
i mam pytanie, czy masz stacje dyskietek Floppy?
Tak, da się. Poczytaj trochę w internecie o metodach rozmieszczania systemu Windows.
Strona 1 / 1