Czy da sie wyciszyc dzwiek w takim filmie (opis w poscie)

No wiec czesc mam mały problem 1) to taki ze nie wiedziałem w którym dziale dac post
2)to juz gorzej mam sobie "Gdzie jest nemo" ale z Lektotrem i przeszkadza mi to ze mówią po angielsku a na to nachodzi głos lektora i mozna nie usłyszec słyszałem ze jest niby jaks program który eleminuje dzwieki to prawda
POMOCY
ps.jak nie tutuaj posta umiescilęm to jak mozecie przeniescie do włąsciwego dzialu
Wesołych Swiat :)

––– SLAY3R –––
Ano nie w tym dziale co trzeba, poszło do inne.

Odpowiedzi: 8

Dzięki–poszperam moźe mi coś się uda zrobić. :?:
Pozdrawiam
Amator
Dodano
22.11.2004 23:59:06
Masz ffdshow, i to on zapewne ci dekoduje ac3. Jakbyś nie miał teraz zainstalowanej źadnej obsługi ac3 to byś nic nie słyszał.
I to w ustawieniach ffdshow'a musisz IMO szukać ustawień.
SLAY3R
Dodano
22.11.2004 23:36:23
Ja mam tylko to w MPClassic i ffdshow i RealAlternatiwe –AC3 nie mam.Zainstaluję i zobaczę
Pozdrawiam
Amator
Dodano
22.11.2004 23:26:21
Ale dźwięk ci dekoduje wieźa, czy komp?
Jak komp to pewnie ustawisz to w ustawieniach ac3. Masz przecieź zainstalowany jakiś program do obsługi tego formatu?
SLAY3R
Dodano
22.11.2004 22:43:01
Ale ja odtwarzam dźwięk przez wiźę.Głośność–Play control i tu moge coś ustawic ,ale gdzie
Pozdrawiam
Amator
Dodano
22.11.2004 20:04:56
Imho skoro dźwięk ac3 to lektor wydowbywa się pewnie z kanału przód–środek.
Poszukaj w opcjach zgłośnienia tego kanału, albo przycisz pozostałe.
SLAY3R
Dodano
22.11.2004 14:56:39
A moźe na to jest rada
Mam film w którym muzyka jest głośniejsza niź lektor
Czy jest moźliwość korekty tej uciąźliwości (Błędu).
XXX–DVD rip.XViD.AC3.LEC–PL.rip BY Egefege 1of2.avi.avi
Czy w MPClassic albo w ffdshow mozna cos ustawić aby muzykę troche wyciszyć ,a lektor był normalnie słyszalny.Po zastanowieniu moźe w VDM
Moźna wyjąć ścieźkę dźwiękową (tylko nie wiem jak to jest czy dźwięk i lektor to dwie ścięźki razem złączone i połączone z obrazem czy kaźda jest osobno wgrywana) i moźe po wyjęciu ścieźki dźwiękowej moźna ją trochę wyciszyć ( w jakimś programie)i znów wgrać.Czy jest to wykonalne
Pozdrawiam
Amator
Dodano
22.11.2004 11:30:38
Jeźeli masz tak jak piszesz, to domowymi środkami nie dasz rady wyciszyc angielskiego lektora. Moźesz oczywiście próbować wycinać jakieś tam częstotliwości, ale to się odbije niekorzystnie na całej ścieźce dźwiekowej. Równiueź w tym wypadku wadzi polski lektor.
Pawek
Dodano
24.12.2003 19:37:32
Rolnik_z_wiochy
Dodano:
24.12.2003 16:54:46
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1