Czy da sie podkrecic procek?
Czy da sie podkrecic procesor Athlon XP1800+ na plycie ECS K7VTA3? Jesli tak, to jak, jaki trzeba miec do tego program itp. Wiem, wiem, ze ta plyty sa do d... ale coz taka mam i na razie nie bede jej zmienial...
Odpowiedzi: 9
Jeśli tylko ten ECS i BIOS na to pozwalają, a Ty się tego nie boisz – to kręć Stary :!: Tylko oczywiście z rozwagą i obserwuj skutki.
Powodzenia :!:
Powodzenia :!:
stahumir:
Czy da sie podkrecic procesor Athlon XP1800+ na plycie ECS K7VTA3?
Ja na Twoim miejscy na Eceesie bał bym się kręcić, nie wiem jak na tym modelu płytki wygląda sprawa z overlockingiem.
aligator:
stahumir:
No a skad to wziac?
Stahumir do jasnej choroby, masz tyle postów źe chyba umiesz korzystać z forumowej wyszukiwarki, co ?? Kilka razy podawałem juź linka do tego programu :evil:
Umiem, umiem... :D Juz znalazlem, dzieki
Jedno, źe aligator podawał, a drugie, źe kaźdy chyba wie o istnieniu strony o wdzięcznej nazwie google.pl Ja nie rozumiem, lenistwo czy co?? :evil:
stahumir:
No a skad to wziac?
Stahumir do jasnej choroby, masz tyle postów źe chyba umiesz korzystać z forumowej wyszukiwarki, co ?? Kilka razy podawałem juź linka do tego programu :evil:
No a skad to wziac?
AIDA 32
Polecam.
Pozdrówki
Polecam.
Pozdrówki
No a jakies progsy do mierzenia temperatur itp.?
1) Nie programem, tylko przez bios. W biosie moźesz nie mieć moźliwości ustawienia fsb powyźej 133 MHz, ale w jakimś ecs'sie wgrywałem zmodyfikowany overclokerski bios. I tam była taka opcja.
2) Tego athlona da się bardzo dobrze podkręcić.
Przy podkręcaniu zwiększaj napięcie na procku.
3) Zanim się zabierzesz do podkręcania lepiej o tym poczytaj.
2) Tego athlona da się bardzo dobrze podkręcić.
Przy podkręcaniu zwiększaj napięcie na procku.
3) Zanim się zabierzesz do podkręcania lepiej o tym poczytaj.
Strona 1 / 1