Czy da sie podkręcić GF 4 MX 440???
Tak jak w temacie ,czy da sie coś wydusić z tej karty,jakoś ja podkrecić jesli tak to na ile i jak to sie robi w biosie ?? (jestem poczatkujący ).
Podam config kompa
athlon 2500+, kt 4 delta,gf 4 mx 440,baracuda 40 gb,
512 mb 333 mhz kingston
Podam config kompa
athlon 2500+, kt 4 delta,gf 4 mx 440,baracuda 40 gb,
512 mb 333 mhz kingston
Odpowiedzi: 8
Moźe chodzi mu tu o ustawienie w Biosie AGP Aperture Size na więcej niź jest domyślnie. :?
No wlasnie o to chodzi ze nikt nie rozumie :mrgreen: .TuneR:
Jakos nie bardzo rozumiem co tu napisales
Deryl:
Spróbuj odjąć pamieć RAM a dodac do karty lub na odwrót qmpel informatyk tak zrobiol pzy tej karcie i przy 1044MB ramu;];]; :P :P :twisted:
Jakos nie bardzo rozumiem co tu napisales
Spróbuj odjąć pamieć RAM a dodac do karty lub na odwrót qmpel informatyk tak zrobiol pzy tej karcie i przy 1044MB ramu;];]; :P :P :twisted:
Najlepiej podnosić o 5mhz rdzen i pamiec i sprawdzac 3dMARKiem czy nie pojawiaja sie artefakty, jak sie w koncy pojawia, cofnij o 5mhz. Jesli juz ustawisz taktowanie pamietaj o wygrzaniu karty, tzn. na dosyć długo (ok. 10 godzin) odpal 3d Marka.
Zalezy jakiej firmy masz karte, czy sa na niej radiatory, witrak na GPU... Ja na starym sprzecie mam Dream GF4 MX440 i kreci sie calkiem przyzwoicie 310/400 ze standardowych 250/350. Przyrostu wielkiego to nie daje ale zawsze cos :D
Jasne źe się da.
Ale nie w biosie.
Jedynie co tam moźesz zmienić to szybkość agp.
Chyba źe chodzi ci o bios karty,ale po co ?
Albo robisz to tweakerem Riva Tuner ,lub instalujesz aplikacje Coolbits dodającą do zakładek sterownika opcje zmiany taktowania.
Potem zmień taktowanie pamięci i rdzenia ok 5–8% i sprawdzaj 3dmarkiem.
Podnoś taktowanie co 1mhz i sprawdzaj czy nie pojawiają sie artefakty.
Ale po tej karcie cudu się nie spodziewaj.
Ale nie w biosie.
Jedynie co tam moźesz zmienić to szybkość agp.
Chyba źe chodzi ci o bios karty,ale po co ?
Albo robisz to tweakerem Riva Tuner ,lub instalujesz aplikacje Coolbits dodającą do zakładek sterownika opcje zmiany taktowania.
Potem zmień taktowanie pamięci i rdzenia ok 5–8% i sprawdzaj 3dmarkiem.
Podnoś taktowanie co 1mhz i sprawdzaj czy nie pojawiają sie artefakty.
Ale po tej karcie cudu się nie spodziewaj.
W biosie to się za bardzo nie da, a moze to ja o czymś nie wiem... :oops: 8) W kaźdym razie... Poszukaj sobie takiego programu jak np. PowerStrip albo Riva Tuner... (bądź z poziomu sterowników do karty) i podkręć za pomocą tego prosgramu – tylko delikatnie.
Skoro masz kartę na chipi nVidii to moźesz sobie prezczytac ten artykuł:
:arrow: http://forum.dobreprogramy.com/viewtopic.php?t=908
Skoro masz kartę na chipi nVidii to moźesz sobie prezczytac ten artykuł:
:arrow: http://forum.dobreprogramy.com/viewtopic.php?t=908
Strona 1 / 1