czy AGP x8 obsluzy starsza karte graficzna??
wiec mam taki oto problem(moze jest banalny ale ja wole sie upewnic): mam karte GF 2 MX 400 64MB i o ile AIDA sie nie myli to 128 bit, ktora pracuje aktualnie na AGP x2, a jaka jest jej maksymalna przepustowosc to pojecia nie mam; czy jesli przeloze ja do jakiejs nowszej plyty glownej przy ktorej w sklepach internetowych pisze AGP x8 to ona bedzie dzialac?? a moze jest to kwestia do ustwienia we BIOSie?? pytam bo juz mam totalny metlik od ogladania tego wszystkiego w sklepach i czytania na ten temat...
dzieki z gory za odpowiedzi
pozdro
dzieki z gory za odpowiedzi
pozdro
Odpowiedzi: 14
hyde:
GF2MX400 jest na agpx4
GF 1 tez jest na agp x4
co wiecej to nawet riva tnt2 jest agpx4 – choc nie wiem czy wszystkie....
Te karty riva tnt2 roboli nawet jako PCI swego czasu widziałem taką
Pozdrówka
a wogóle to do NF7 włozysz karte na agp x4, natomiast nie włozysz karty na agp x1 i x2 , i nie ma tu obaw bo karty agp x1 i x2 maja jedno naciecie mniej i fizycznie sie ich nie da włoźyć
dzieki ziomus... kamien spadl mi z serca... :D
Ja miałem Rive TNT2/M64 na Abicie NF7 i nie było źadnych problemów, raczej jeśli chciałbyś obsadzić na starej płycie głównej nową karte grafiki wtedy miałbyś problem.
spoko wiec teraz kolejne pytanie: czy karta bedzie dzialac pod ta plytka
:arrow: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11982
chodzi mio to ze to AGP na tej plycie to wersja 3.0 czy cos a ten moj nieszczesny GF obsluguje AGP 1.0 i 2.0.. wiec czy to zadziala :?: to jest dla mnie okropnie istotna informacja :!:
PS dzieki za odpowiedzi juz dane i z gory dzieki za nastepne
pozdro
:arrow: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11982
chodzi mio to ze to AGP na tej plycie to wersja 3.0 czy cos a ten moj nieszczesny GF obsluguje AGP 1.0 i 2.0.. wiec czy to zadziala :?: to jest dla mnie okropnie istotna informacja :!:
PS dzieki za odpowiedzi juz dane i z gory dzieki za nastepne
pozdro
GF2MX400 jest na agpx4
GF 1 tez jest na agp x4
GF 1 tez jest na agp x4
szanowny kolego gdybym wiedzial kto splodzil owa karte to bym tu nie pisal takich rzeczy... kupilem ja w komisie komputerowym i nie wiem z pod jakieo mlotka ona wyszla
Najprościej i bez problemów sprawdzicie to na google.pl W prosty sposób, wpisujesz kto spłodził tą karte :D (np. MSI)podajesz jaki to jest model (np. GF3) i zapewne dostaniesz dosyć pokaźny wynik z którego pozostaje jedynie znaleźć strone z specyfikacją szukanej. Chyba proste 8)
a mozna by jasniej o tych dziurkach :?: w ktorym miejscu one sa :?: ta informacja jest dla mnieniezwykle wazna...
i jeszcze jedno czy AIDA moze sie mylic co do tych 128 bitow, bo ostatnio w jakims temacie bylo ze Everest ma buga a jak to jest z AIDA :?:
i jeszcze jedno czy AIDA moze sie mylic co do tych 128 bitow, bo ostatnio w jakims temacie bylo ze Everest ma buga a jak to jest z AIDA :?:
AGP 1x ma jakie napięcie??
FlaQs – po "dziurkach na grzebieniu".
darek_dade – pójdzie,a przynajmniej powinna. Chyba, źe w manualu napisano o wyłacznie 1,5V napięciu.
darek_dade – pójdzie,a przynajmniej powinna. Chyba, źe w manualu napisano o wyłacznie 1,5V napięciu.
a ja się dołącze do posta, sprzedaje swoją grafe i na jamkiś czas zostanie mi gf 1 na Agpx1 a mój komp maksymalnie obsługuje 4x (KT333) czy karta pujdzie??
dzieki ziomus za szybko odpowiedz. wiec mam kolejne dwa pytania: jak sprawdzic czy karta mam AGP x4?? wyjac karte i gnac do jakiegos kumpla czy jakims programem? i co znacza te skroty IMO i IMHO?? bo juz mnie juz ciekawosc zre...
Jak karta to AGP 4x (a zapewne tak jest), to pójdzie IMO.
Strona 1 / 1