czujnik parkowania

Witam.Chcialbym sie dowiedziec jaki wybrac czujnik parkowania do auta,jest tyle modeli ze nie wiem jaki wybrac i czy wogole te czujniki sprawdzaja sie czy to moze jakas sciema.

Odpowiedzi: 15

Bym Ci,Seeker, podał treść odpowiedzi, ale .... forum jest publiczne :mrgreen:
Rebe
Dodano
24.05.2005 09:30:16
Rebe:
Seeker:
A po kiego ...grzyba komuś czujki , róźne muje, dzikie węźe jak parkować nie umie ?................................................Ćwiczyć, ćwiczyć po trzykroć ćwiczyć :idea: – IMO jedyne sensowne rozwiązanie.

A najęcie kierowcy nie wystarczy ? – Tak tylko niesmiało pytam .

Wynajmę , a pierwsze pytanie będzie : a czujki Pan ma ?
:mrgreen:
Seeker
Dodano
23.05.2005 22:57:49
Seeker:
A po kiego ...grzyba komuś czujki , róźne muje, dzikie węźe jak parkować nie umie ?................................................Ćwiczyć, ćwiczyć po trzykroć ćwiczyć :idea: – IMO jedyne sensowne rozwiązanie.

A najęcie kierowcy nie wystarczy ? – Tak tylko niesmiało pytam .
Rebe
Dodano
23.05.2005 20:58:58
A po kiego ...grzyba komuś czujki , róźne muje, dzikie węźe jak parkować nie umie ?.
Takie parkowanie równoległe tyłem – widziałem jak tego uczą na placu manewrowym. 25 lat tak parkuję pod domem (mało miejsca i musiałem się naumieć) , ale takich cudów jak instruktor (szkolony) wymyślał jako źywo nie widziałem
:roll: .
A później się dziwić , źe nie na własnych umiejętnościach chce się bazować tylko na czujkach :? .
Moźe jeszcze czujki "Uwaga stopień" jak wchodzimy do auta wymyślą. :?
Ćwiczyć, ćwiczyć po trzykroć ćwiczyć :idea: – IMO jedyne sensowne rozwiązanie.
Seeker
Dodano
23.05.2005 20:52:16
Nie wiem czy dokładnie to zrozumiałem lecz wyczytałem w jakiejś gazecie źe Polska jest jedynym krajem Europejskim w którym jest zakaz montowania czujników parkowania [ chodzi o wiązkę laserową które te czujniki emitują]
roman1
Dodano
23.05.2005 14:03:40
ja osobiście uwaźam źe czujniki cofania to ekstra sprawa ( jeździłem okularnikiem z fabrycznie zamontowanymi)
Nie mam tego auta na co dzień i nie znam jego gabarytów a dzięki temu urządzeniu parkowałem w naprawdę ciasnych miejscach.
Hunter86
Dodano
20.05.2005 13:32:24
taki dowcip :lol: :lol:
mozna było się domyśleć
klonpiotr
Dodano
20.05.2005 00:02:27
klonpiotr:
najlepiej gdybyć zmienił kamerę.zazwyczaj jest to klawisz "c".weź widok zza samochodu.wtedy będzie Ci sie lepiej jeździło.
o czym ty piszesz ?
gieras
Dodano
19.05.2005 23:40:57
najlepiej gdybyć zmienił kamerę.zazwyczaj jest to klawisz "c".weź widok zza samochodu.wtedy będzie Ci sie lepiej jeździło.
klonpiotr
Dodano
19.05.2005 22:24:39
IcY:
A ja tak się zastanawiam: po co czujniki?? Jak w coś wjedziesz to poczujesz :wink:
jest kilka aut nawet nie p[ozornych, w ktorych nic nie widac do tylu. Np takie nie pozorne Audi A2, ma taka szybe, ze ciezko na poczatku jest cofnac bez zarysowan, a dokladnie.
gieras
Dodano
19.05.2005 22:10:54
A ja tak się zastanawiam: po co czujniki?? Jak w coś wjedziesz to poczujesz :wink:
IcY
Dodano
19.05.2005 20:32:40
gusioo:
Nauczyć sie cofać metodą "na lusterka" . Jeszcze nigdy sie nie pomyliłem :mrgreen:

Na Grigorija chyba. Tylko skąd taki gwóźdź teraz wytrzasnąć, o Gustliku nie wspominając – bez niego to czujnik miałby jednorazowy charatker :wink:
Rebe
Dodano
19.05.2005 20:10:24
Nauczyć sie cofać metodą "na lusterka" .
Jeszcze nigdy sie nie pomyliłem :mrgreen:
Anonymous
Dodano
19.05.2005 19:58:21
Osobiscie jezdzilem kilkoma samochodami z czujnikiem cofania i mam mieszane uczucia:

1. zdecydownie najlepiej dzialal montowany przy kupnie auta a dealera (czyt. markowy co za tym idzie drogi)
2. bardzo pomagal w wozach dostawczych mam na mysli tu forda transita
3. zdarzalo sie (mowie o tych ktore potem byly dokladane) ze reagowal myslnie na gesta trawe

W moim przekonaniu jest sens go montowac w autach dostawczych lub ostatecznie w duzych osobowkach w ktorych do tylu jest fatalna widocznosc (np. focus sedan, hatchback)

Nie wiem w jakiej cenie masz mozliwosc zakupu tego urzadzenia ale nie wiem czy po prostu nie warto pocwiczyc na slupkach cofania tak aby "wyczuc" tyl auta.
mrsit
Dodano
19.05.2005 18:59:46
Osobiscie jezdzilem kilkoma samochodami z czujnikiem cofania i mam mieszane uczucia:

1. zdecydownie najlepiej dzialal montowany przy kupnie auta a dealera (czyt. markowy co za tym idzie drogi)
2. bardzo pomagal w wozach dostawczych mam na mysli tu forda transita
3. zdarzalo sie (mowie o tych ktore potem byly dokladane) ze reagowal myslnie na gesta trawe

W moim przekonaniu jest sens go montowac w autach dostawczych lub ostatecznie w duzych osobowkach w ktorych do tylu jest fatalna widocznosc (np. focus sedan, hatchback)

Nie wiem w jakiej cenie masz mozliwosc zakupu tego urzadzenia ale nie wiem czy po prostu nie warto pocwiczyc na slupkach cofania tak aby "wyczuc" tyl auta.
mrsit
Dodano
19.05.2005 18:59:46
CANON
Dodano:
19.05.2005 17:52:21
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1