Czemu to tak długo trwa?

W zalaczonym obrazku widac jak dlugo system pokazuje ikonki.. czy da sie to jakos przyspieszyc albo zeby w ogole sie tak nie robilo dziwnie?

Czesto tez jak otwieram katalog z duza iloscia plikow to pulpit tez sie odswieza :cry:
licze na pomoc :)

Odpowiedzi: 5

No tak, najprościej udzielać porad typu "...zdefragmentuj sobie dysk".

Spróbuj paru prostych zmian w ustawieniach XP:
– Mój komputer, na dysku C prawoklik i Właściwości, na zakładce Ogólne WYŁĄCZ na dole opcję "Zezwalaj na indeksowanie tego dysku...". Dwa razy OK. Trochę to potrwa, ale tylko raz, zwolni trochę miejsca no i usprawni pracę tak wogóle. Zrób to dla kaźdego posiadanego dysku twardego.

– W oknie z tymi długo odświeźanymi ikonami wejdź do menu Widok–>Wybierz szczegóły i wyłącz wszystko oprócz kilku pierwszych (3–4) pozycji.

– Start–>Uruchom–> wpisz %temp% i Enter
Dalej Ctrl–A (zaznacz wszystko) i trzymając Shift wciśnij Del – usuniesz śmieci systemowe
Vipcioo
Dodano
27.10.2005 17:28:03
cybertommy:
Najlepiej czyścić rejestr i defragmentować dysk :wink:

Stare rzeczy odinstalowane z kompa mogą takie rzeczy powodować czyki zamulenie systemu.
po pierwsze primo) rejestr wyczyścić
po drugie primo) defrag dysku
po trzecie primo) wszystkie foldery tymczasowe wyczyścić
:wink: Pozdro.
moohomor
Dodano
26.10.2005 21:23:41
Najlepiej czyścić rejestr i defragmentować dysk :wink:
cybertommy
Dodano
26.10.2005 02:25:10
Sim0n:
Tez mam cos takiego odkad zainstalowalem winXP. Mysle, ze to kwestia RAM lub mocy procka:/ z reszta dokupuje teraz plytke 512 wiec zobacze czy sie poprawi ;)

procesor mam 2,8 wiec jest dobrze, ale z ramem gorzej, tez bede musiala wymienic :/
daj znac jak zainstalujesz :)
roxana
Dodano
22.10.2005 11:48:23
Tez mam cos takiego odkad zainstalowalem winXP. Mysle, ze to kwestia RAM lub mocy procka:/ z reszta dokupuje teraz plytke 512 wiec zobacze czy sie poprawi ;)
Sim0n
Dodano
22.10.2005 11:34:25
roxana
Dodano:
22.10.2005 09:01:04
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1