Czemu się tak ścina?
Siema,
Od niedawna z moim kompem nie dzieje się najlepiej...
Problem w tym, źe gdy sobie normalnie siedzę i przegladam folder, neta, gg czyy cokolwiek to łapię taką zwiechę. Moźna ruszać kursorem, uźywać tego czego się uźywało, ale jak duszę na inne okienko to nie reaguje. Nie wiem jak to opisać ale jak wduszę na przykład ALT+TAB to się odcina. Klikam 2x i przeskakuje juź na folder.
Nie wiem od czego to zaleźy a nie chcę źeby mi to w krew wchodziło ;p
Jeśli wiecie co to moźe być to pomóźcie Dyni ;]
Moźe to sprzęt? nie wiem... ;(
pozdro :(
Od niedawna z moim kompem nie dzieje się najlepiej...
Problem w tym, źe gdy sobie normalnie siedzę i przegladam folder, neta, gg czyy cokolwiek to łapię taką zwiechę. Moźna ruszać kursorem, uźywać tego czego się uźywało, ale jak duszę na inne okienko to nie reaguje. Nie wiem jak to opisać ale jak wduszę na przykład ALT+TAB to się odcina. Klikam 2x i przeskakuje juź na folder.
Nie wiem od czego to zaleźy a nie chcę źeby mi to w krew wchodziło ;p
Jeśli wiecie co to moźe być to pomóźcie Dyni ;]
Moźe to sprzęt? nie wiem... ;(
pozdro :(
Odpowiedzi: 7
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=37513
up?: (
Acha i AV to Kaspersky i Ad–ware (chyba tak się pisze^^)
Przeskanowałem juź cały system i nic :(
Przeskanowałem juź cały system i nic :(
No dobra :)
Mam system Windows XP Pro z service packiem 2
Nie wiem konkretnie o co chodzi w tych pytaniach :p
Jakie logi nie wiem.. :(
CO mogę powiedzieć...
No skanowałem kompa.
źadnych łatek po sp2 nie wgrywałem.
Mam Athlona 3000 XP+
512 RAM
Grafika Radeon 9600
Nie wiem dlaczego tak się zaczęło dziać.
Po formacie teź nic się nie zmieniło. (sformatowałem tylko c: )
Na początku niby nie było problemów ale teraz znowu są.
Co jeszcze...
Nie uźywam jakiś zmyślnych programów do zmiany pulpitu (kolega pisał źe to moźe przez to)
Nie wiem, ja się na tym windowsie tak jak Wy nie znam ;)
Jesli spytasz o coś konkretnie to postaram się odpowiedzieć.
Nie wiem co jeszcze mogę napisać
Mam system Windows XP Pro z service packiem 2
Nie wiem konkretnie o co chodzi w tych pytaniach :p
Jakie logi nie wiem.. :(
CO mogę powiedzieć...
No skanowałem kompa.
źadnych łatek po sp2 nie wgrywałem.
Mam Athlona 3000 XP+
512 RAM
Grafika Radeon 9600
Nie wiem dlaczego tak się zaczęło dziać.
Po formacie teź nic się nie zmieniło. (sformatowałem tylko c: )
Na początku niby nie było problemów ale teraz znowu są.
Co jeszcze...
Nie uźywam jakiś zmyślnych programów do zmiany pulpitu (kolega pisał źe to moźe przez to)
Nie wiem, ja się na tym windowsie tak jak Wy nie znam ;)
Jesli spytasz o coś konkretnie to postaram się odpowiedzieć.
Nie wiem co jeszcze mogę napisać
Dyniek – ja się bardzo staram, by nie śłać teksow, ktora mogą być za stosowne uznane, lae jeźlei zmusisz mnie rza jeszcze do sięgnięcia ku klawiaturze to bez takich słow się nie obejdzie.
Co w logach ?
Jaka konfiguracja?
Jak uaktualniony system?
Jaki i czy uzyty program AV i AS ?
Takich pytań mogę zadać jeszcze z pół kopy ( tylko tyle, bom leniwy), ale to Ty masz obowiązek opisać te wszystkie elementy, które mogą wpływać na znalezienie przyczyny.
Chyba, źe chcesz się dowiedzieć :"Idź do serwisu. Tam zapłacisz i nie będziesz musiał nic opowiadać".
Co w logach ?
Jaka konfiguracja?
Jak uaktualniony system?
Jaki i czy uzyty program AV i AS ?
Takich pytań mogę zadać jeszcze z pół kopy ( tylko tyle, bom leniwy), ale to Ty masz obowiązek opisać te wszystkie elementy, które mogą wpływać na znalezienie przyczyny.
Chyba, źe chcesz się dowiedzieć :"Idź do serwisu. Tam zapłacisz i nie będziesz musiał nic opowiadać".
No to wygląda to tak, źe przeglądam sobie folder, mam włączone gg i wchodzę na stronkę internetową.
Powiedzmy źe aktualnie gadam na gg.
Rozmwiam i w między czasie chciałbym sobie włączyć muzykę więc duszę na folder. Reakcja zerowa. Tak jakby komputer się zawiesił. Rozmawiać mogę sobie dalej lecz jeśli chcę włączyć tą muzykę to nic nie da się zrobić prócz wduszenia alt+tab i przeskoczenia na ten folder. Wtedy wszystko jakby się odwieszało i znowu mogę normalnie wszystko robić.
Podobny problem jest na przykład z grami. Gram od czasu do czasu w starcrafta i jak kaźdemu uźytkownikowi wiadomo to tą gre moźna spokojnie sobie minimalizować. No i problem w tym przypadku tkwi w tym, źe teź gdy na przykład chcę zminimalizować sc i wejść w neta to się czasem zwiesza tak źe nie mogę nic na ie otworzyć ani wdusić w ten sam sposób jak na poprzednim przykłądzie. Problem w tym źe gdy zmieniam miejsce alt+tabem to muszę wejść w sc. No i wchodze. gdy tylko coś klikam na sc to jakby się odblokowywało i wywala mnie na pulpit. Gra się nie zamyka. Nic się nie dzieje. Moźna korzystać dalej z ie. Nie wiem czy to dobrze opisałem bo cięźko mi to jakoś opisać. Postarałem się to pokazać na jakiś konkretnych przykładach. Zawsze jest jeszcze ten problem źe muszę kliknąć dwa razy na ten folder po alt+tabieźeby się tak jakby obudził.
;(
Powiedzmy źe aktualnie gadam na gg.
Rozmwiam i w między czasie chciałbym sobie włączyć muzykę więc duszę na folder. Reakcja zerowa. Tak jakby komputer się zawiesił. Rozmawiać mogę sobie dalej lecz jeśli chcę włączyć tą muzykę to nic nie da się zrobić prócz wduszenia alt+tab i przeskoczenia na ten folder. Wtedy wszystko jakby się odwieszało i znowu mogę normalnie wszystko robić.
Podobny problem jest na przykład z grami. Gram od czasu do czasu w starcrafta i jak kaźdemu uźytkownikowi wiadomo to tą gre moźna spokojnie sobie minimalizować. No i problem w tym przypadku tkwi w tym, źe teź gdy na przykład chcę zminimalizować sc i wejść w neta to się czasem zwiesza tak źe nie mogę nic na ie otworzyć ani wdusić w ten sam sposób jak na poprzednim przykłądzie. Problem w tym źe gdy zmieniam miejsce alt+tabem to muszę wejść w sc. No i wchodze. gdy tylko coś klikam na sc to jakby się odblokowywało i wywala mnie na pulpit. Gra się nie zamyka. Nic się nie dzieje. Moźna korzystać dalej z ie. Nie wiem czy to dobrze opisałem bo cięźko mi to jakoś opisać. Postarałem się to pokazać na jakiś konkretnych przykładach. Zawsze jest jeszcze ten problem źe muszę kliknąć dwa razy na ten folder po alt+tabieźeby się tak jakby obudził.
;(
Jenyne co z Twojego postu wywnioskować moźna to to ,źe masz windowsa XP i nic więcej.
Moźe jednak – skoro o pomoc prosisz to przyłoźyć się do opisu zechcesz wzór ?
Moźe jednak – skoro o pomoc prosisz to przyłoźyć się do opisu zechcesz wzór ?
Strona 1 / 1