Czekam na porade?Problem z instalką XP
Instalacja XP zawiesza sie w roznych momentach np "Konczenie instalacji", "Rejestrowanie skladnikow", "Zapisywanei ustwiaen"
Dysk, zasilacz, ram, grafika na 100% sprawna. Probowalem z 3 nosnikow wiec to nie problem plyty. Bios zupgradowany (plyta procomp, p4 2.4 ) Nie mam juz koncepcji ...... wie ktos moze co moze byc ??
Uszkodzony procesor czy plyta ?? Kiedys dzialal na tym sprzecie XP a teraz nie ma szans zainstalowac (Windows 98 sie zainstalowalo)
Dysk, zasilacz, ram, grafika na 100% sprawna. Probowalem z 3 nosnikow wiec to nie problem plyty. Bios zupgradowany (plyta procomp, p4 2.4 ) Nie mam juz koncepcji ...... wie ktos moze co moze byc ??
Uszkodzony procesor czy plyta ?? Kiedys dzialal na tym sprzecie XP a teraz nie ma szans zainstalowac (Windows 98 sie zainstalowalo)
Odpowiedzi: 11
podczas instalcaji systemu podmień kartę graficzną, a następnie po zainstalowaniu ją podmień
Wszystko wyprobowane.
Jedyna rzecz co mnie nie pokoi to wachajac sie napiecie zasilania procka skacze nawet o 0.20 V Wymiana zasilacza nie pomogla ... wiec to moze byc problem plyty glownej
Dysk sprawny po przelozeniu do drugiego komputera wszystko ladnie dziala. Partycje byly zakladane na nowo formatowane i nic. Temperatury sa ok procesor max 50 st.
Caly dzien przy tym siedzialem i stracilem juz koncepcje.
Tym bardziej ze windows 98 sie zainstalowal, tak samo jak linux ladnie smigal. Potrzebuje jednak Windows XP
Ma ktos jeszcze jakies pomysly ??
Windows 2003 wiesza sie w tym samym momencie
Jedyna rzecz co mnie nie pokoi to wachajac sie napiecie zasilania procka skacze nawet o 0.20 V Wymiana zasilacza nie pomogla ... wiec to moze byc problem plyty glownej
Dysk sprawny po przelozeniu do drugiego komputera wszystko ladnie dziala. Partycje byly zakladane na nowo formatowane i nic. Temperatury sa ok procesor max 50 st.
Caly dzien przy tym siedzialem i stracilem juz koncepcje.
Tym bardziej ze windows 98 sie zainstalowal, tak samo jak linux ladnie smigal. Potrzebuje jednak Windows XP
Ma ktos jeszcze jakies pomysly ??
Windows 2003 wiesza sie w tym samym momencie
RedIpS:
Nic nie jest podkrecone ..... probowane bylo przywracanie do ustawien domyslnych i to nic nie daje
Powyłączaj wszystkie urządzenia w biosie niepotrzebne podczas instalcji, poodpinaj wszystkie napędy niepotrzebne. Zdejmij i załóź ponownie partycje na dysku. Dysk sprawny (narzędziem producenta sprawdzony) ?? Napięcia zasilacza i temperatury urządzeń w normie ??
Nic nie jest podkrecone ..... probowane bylo przywracanie do ustawien domyslnych i to nic nie daje
A moźe kręcone coś było? Ustawienia biosu przywróć do domyślnych.
MarcinX –
kazdy podzespól był podmieniany(oprócz plyty i procka)
Prawdopodobnie ram lub grafika.
Setki podobnych tematów,wystarczy zerknąć do archiwum.
Podmień grafikę lub ram jeźeli masz dwie kości próbuj na nich pojedynczo.
Setki podobnych tematów,wystarczy zerknąć do archiwum.
Podmień grafikę lub ram jeźeli masz dwie kości próbuj na nich pojedynczo.
próbowałem z trzech róznych nośników,i jest zrobione upgrade BIOSU
czapi:
Wszystko jest sprawne w 100% kazdy podzespól był podmieniany(oprócz plyty i procka),graf: gf4mx,instalka bez SP–2,odnosnie tego Prescotta to niedam jednoznacznej odpowiedzi,bo niewyciagałem go(niemój komp)
Jeźeli instalka nie jest zintegrowana z Sp2 to nie jest istotne czy procesor to Prescott. Jeźeli próbowałeś instalować na karcie graficznej firmy <> NVIDIA i teź się kaszaniło to zostają jeszcze dwie rzeczy:
1. Uszkodzony nośnik.
2. Ugrade BIOS.
Zakładam, źe taśmy i napędy były testowane/podmieniane.
Wszystko jest sprawne w 100% kazdy podzespól był podmieniany(oprócz plyty i procka),graf: gf4mx,instalka bez SP–2,to jest Prescott!
1. Uszkodzona płyta ??
2. Ten P4 to czasem nie Prescott a instalka ze zintegrowanym SP2 ??
3. Jaka grafika ??
2. Ten P4 to czasem nie Prescott a instalka ze zintegrowanym SP2 ??
3. Jaka grafika ??