Czcionki w windows xp prof PL (pełna lista)

no właśnie... zaszalałem z nowymi fontami w tej chwili mam ich około 6 tysięcy :? Niestety nastąpiły problemy z programami graficznymi typu adobe czy corel.. Macie jakieś pomysły jak to zrobić źeby powrócić do standardowej ilości zainstalowanych czcionek w Xp ?? :? Moźe jakaś lista... albo najlepiej jakiś program :) bo przebieranie w zbiorze 6tys. czcionek to troche mozolna zabawa :/ Dzięki za wasze sugestie.. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 15

ŚwIeRsZcZ:
no i to chyba bedzie najlepsze rozwiązanie :D ide w takim razie przebierać.. moźe jeszcze zdąźe sie polozyc spac :roll:

Przed usunięciem sprawdzaj jeszcze wersję. Jak jest by Microsoft to bym nie ruszał ;) A najlepiej to zrób sobie kopię tych czcionek.
Żółty
Dodano
07.05.2005 01:11:43
no i to chyba bedzie najlepsze rozwiązanie :D ide w takim razie przebierać.. moźe jeszcze zdąźe sie polozyc spac :roll:
ŚwIeRsZcZ
Dodano
07.05.2005 01:06:40
Żółty
Dodano
07.05.2005 01:03:47
no wszystko sie zgadza ale samo zmienie o tak sobie rozszerzenia nic nie daje... Dopiero trzeba rarem otworzyc i wypakowac, wtedy bedzie plik czcionki TTF tak samo z tymi *FO_(n)

a tak pozatym jeśli nie mozna wszystkich czcionek wywalić :/ to po co mi te z płyty.. w koncu mam je zainstalowane tylko ze sa wymieszane z 6 tysiącami innych , dlatego chyyba najlepiej byloby gdybym mial cala liste czcionek stand. zainstalowanych w windowsie , zaznaczyl w folderze z czcionkami wszystkie i lecial po koleji i patrzyc czego powinno nie byc :o
ŚwIeRsZcZ
Dodano
07.05.2005 00:54:22
*.tt_ to pliki .ttf i tak dalej :D
osobiście nie lubie polecenia expand wole moją metode szybsza :D ale więcej myślenia i szukania rozrzeźeń
Mateuszpi
Dodano
07.05.2005 00:51:13
Mateuszpi:

niestety nie usune wszystkiego bo system się nie chce zgodzic :(

Usuń spod konsoli odzyskiwania ;)

Mateuszpi:

a co do plików to skoro masz je przekopiowane na połpi to zmień im tylko rozrzezenia i po kłopocie. do hurtowej zmiany polecam kameleona

Nie wystarczy zmienić rozszerzenia –> expandować je musi.
Żółty
Dodano
07.05.2005 00:48:23
ŚwIeRsZcZ:
heh spoko... skopiowalem do folderu na pulpicie te pliki *tt i *fo. ale teraz jak mam je rozpakować ?? kaźdy plik pojedyńczo uźywająć komendy expand czy jakieś inne polecenie które umoźliwi skopiowanie wsyzstkich naraz ??

Musisz wszystkie rozpakować poleceniem expand. Składnię dostaniesz po wpisaniu expand /? w oknie wiesza poleceń. Pokombinuj i wsadź wszystko do pliku bat bo z palca klepać to Ci do rana zejdzie ;)
Żółty
Dodano
07.05.2005 00:46:49
eh no tak.. zmienic rozszerzenie ale teraz skad mam wiedziec co ma jakie ?? :/ bo bodajze część czcionek ma rozszerzenie *TTF a inne *PFM :(
ŚwIeRsZcZ
Dodano
07.05.2005 00:43:53
eh no tak.. zmienic rozszerzenie ale teraz skad mam wiedziec co ma jakie ?? :/ bo bodajze część czcionek ma rozszerzenie *TTF a inne *PFM :(
ŚwIeRsZcZ
Dodano
07.05.2005 00:43:53
IMO wstanie bo przywróci sobie z dllchache i/lub z ServicePackFiles. Chyba, źe tam teź nic nie będzie to się wyłoźy.

obydwa foldery mam puste. :d ale coś mnie korci aby to sprawdzić. chyba cos dzisiaj usune i powiem czy źyje zcy nie :D

niestety nie usune wszystkiego bo system się nie chce zgodzic :(

a co do plików to skoro masz je przekopiowane na połpi to zmień im tylko rozrzezenia i po kłopocie. do hurtowej zmiany polecam kameleona
Mateuszpi
Dodano
07.05.2005 00:20:10
heh spoko... skopiowalem do folderu na pulpicie te pliki *tt i *fo. ale teraz jak mam je rozpakować ?? kaźdy plik pojedyńczo uźywająć komendy expand czy jakieś inne polecenie które umoźliwi skopiowanie wsyzstkich naraz ??
ŚwIeRsZcZ
Dodano
07.05.2005 00:18:22
Mateuszpi:

spóźniłem się o kilka sekund

A tam dobre 1,5 minuty ;)

Mateuszpi:

a tak na marginesie to co się stanie z systemem jak usune wszystkie czcionki ?
niechce mi się testowac moze ktoś wie. system padnie całkowicie czy będzie szukał płyty instalacyjnej ?

IMO wstanie bo przywróci sobie z dllchache i/lub z ServicePackFiles. Chyba, źe tam teź nic nie będzie to się wyłoźy.
Żółty
Dodano
07.05.2005 00:11:49
Żółty:

Katalog i386 pliki *.tt_ i *.fo_ –> potraktować expandem.

spóźniłem się o kilka sekund

a tak na marginesie to co się stanie z systemem jak usune wszystkie czcionki ?
niechce mi się testowac moze ktoś wie. system padnie całkowicie czy będzie szukał płyty instalacyjnej ?
Mateuszpi
Dodano
07.05.2005 00:05:44
ŚwIeRsZcZ:
mógłbyś jeszcze powiedzieć jak je wyodrębnić z płyty ?? teraz przeglądam plytke z Xp ale nie moge sie doszukac jakiegos folderu z czcionkami... jedynie taka ścieźka : VALUEADD\MSFT\FONTS ale są tam tylko dwa jakieś fonty...

Katalog i386 pliki *.tt_ i *.fo_ –> potraktować expandem.
Żółty
Dodano
07.05.2005 00:04:08
mógłbyś jeszcze powiedzieć jak je wyodrębnić z płyty ?? teraz przeglądam plytke z Xp ale nie moge sie doszukac jakiegos folderu z czcionkami... jedynie taka ścieźka : VALUEADD\MSFT\FONTS ale są tam tylko dwa jakieś fonty...
ŚwIeRsZcZ
Dodano
06.05.2005 23:49:49
ŚwIeRsZcZ
Dodano:
06.05.2005 23:40:20
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1