Czcionka w prawokliku

Witam wszystkich po nieobecności!
Mam taki lekko denerwujący problem.
Otóź jak kliknę prawym przyciskiem mychy na cokolwiek, to pierwsze polecenie w menu prawoklik (to co jest pogrubione) jest jakąś taką dziwną czcionką. W obrazku poniźej zamieszczam menu prawoklik z opcją "przenieś". Zauwaźcie kwadracik zamiast "s".
I teraz mam pytanie. Czy i jak mogę przywrócić oryginalne czcionki. Mam aktywny styl windowsa, ale zmiana na standardowy i ponowne jego uruchomienie nic nie pomaga (nadal jest kwadracik).
Czy jest jakaś moźliwość zmiany standardowych czcionek? (w rejestrze albo gdziesik). Proszę o rady–porady.

Oto menu prawoklik:

Odpowiedzi: 3

Bobi:
Pan i pastuch, chyba nie :wink:
Lia, menu kontekstowe zmieniło Ci się po dodaniu jakiegos stylu ?
Domyślna czcionka w menu kontekstowym to Tahoma, rozm. 8
Zmień styl na zwykły windowsowy, pozniej Własciwosci ekranu Wygląd Zaawansowane, z rozwijanej listy wybierz Menu, zmień czcionke na inną, sprawdź czy nadal są krzaczki, jeśli nie ma to w tym samym miejscu wybierz Tahome.

To znaczy tak: zmieniłam teraz, przed chwilą na standardowy – czcionka jest ok. Zmieniłam z powrotem na mój styl, znów jest krzaczek. Zatem jak poradziłeś zmieniłam w stylu czcionkę na Tahome 8 (tam w wyborze czcionki było w ogóle puste pole). I jest ok. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz: dlaczego do tej pory było wszystko z tym dobrze, problem pojawił się kilka dni temu.
Lia
Dodano
15.08.2005 13:31:38
Pan i pastuch, chyba nie :wink:
Lia, menu kontekstowe zmieniło Ci się po dodaniu jakiegos stylu ?
Domyślna czcionka w menu kontekstowym to Tahoma, rozm. 8
Zmień styl na zwykły windowsowy, pozniej Własciwosci ekranu Wygląd Zaawansowane, z rozwijanej listy wybierz Menu, zmień czcionke na inną, sprawdź czy nadal są krzaczki, jeśli nie ma to w tym samym miejscu wybierz Tahome.
Bobi
Dodano
15.08.2005 11:45:03
coś tam jest o czcionkach, sprawdź: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq5
Pan i pastuch
Dodano
15.08.2005 02:34:05
Lia
Dodano:
14.08.2005 23:18:29
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1