CZARNY EKRAN W XP
MAM DWA SYSTEMY 98 I XP W XP CO 3–4 MINUTY NA CHWILĘ ROBI MI SIĘ CZARNY EKRAN. CO MOŻE BYĆ POWODEM?
Odpowiedzi: 11
Spoko... Mogę ograniczyć się w stawianiu emotek ;)
Troszkę przyhamuj z takimi tekstami, bo ograniczenie Ciebie spotkać moźe.
Ja rozumiem, źe konkurs, ale ... sprawdź jeszcze raz warunki. Po co masz się potem rozczarować?
Rebe
Troszkę przyhamuj z takimi tekstami, bo ograniczenie Ciebie spotkać moźe.
Ja rozumiem, źe konkurs, ale ... sprawdź jeszcze raz warunki. Po co masz się potem rozczarować?
Rebe
Seeker:
..........czy to oznacza źe tak samo dokładnie tak samo dzieje sie na obydwóch?
Gdyby tak miało być, to chyba raczej ze sprzętowym problemem mielibyśmy do czynienia IMO –
Chyba nie musi tak być – przy przyjęciu, źe w obu jest ta sama wersja sterownika :)
Mrówek:
Prawy klawisz myszki–>Właściwości–> Pulpit–>zarządzanie energią (jeśli się nie mylę).
I nastaw opcje tak, źeby wygaszacz ekranu ustawiał się po dłuźszym okresie czasu ;)
I co zamiast po 3–4 minutach bedzie czarny ekran po 8–10 , IMO chyba nie o to chodzi, poza tym nie wiem, Mrówek; na końcu kaźdego swojego posta stawiasz buźkę źartu, czy to ma oznaczać źe to co piszesz jest źartem i nie naleźy brac tego powaźnie czy jakaś
insza inszość skłania Cię do tego.
Rozumiem źe bezpośrednim kontakcie moźna mieć taki tic nerwowy i człek za to nie moźe ale tutaj pisząć?.. :?
Mrówek:
Prawy klawisz myszki–>Właściwości–> Pulpit–>zarządzanie energią (jeśli się nie mylę).
I nastaw opcje tak, źeby wygaszacz ekranu ustawiał się po dłuźszym okresie czasu ;)
I co zamiast po 3–4 minutach bedzie czarny ekran po 8–10 , IMO chyba nie o to chodzi, poza tym nie wiem, Mrówek; na końcu kaźdego swojego posta stawiasz buźkę źartu, czy to ma oznaczać źe to co piszesz jest źartem i nie naleźy brac tego powaźnie czy jakaś
insza inszość skłania Cię do tego.
Rozumiem źe bezpośrednim kontakcie moźna mieć taki tic nerwowy i człek za to nie moźe ale tutaj pisząć?.. :?
Prawy klawisz myszki–>Właściwości–> Pulpit–>zarządzanie energią (jeśli się nie mylę). I nastaw opcje tak, źeby wygaszacz ekranu ustawiał się po dłuźszym okresie czasu ;)
Po pierwsze nie uźywaj capslock–a.
Co do tematu zas – skorzystaj z rady Pawka. Niektóre wersje sterowników – dotyczyło to zarowno nVidii, jak i ATI powodowąły taki efekt. Związane to bło z "odświeźaniem" częstotliwości pracy monitora.
Niestety bez samodzielneog sprawdzenia, jak to jest z jakim sterownikiem się nie obejdzie. No moźe gdyby do jakich 2x.xx wrócić to chyba tego jeszcze nie było, ale tu wiele zaleźy od monitora równieź.
Tak czy ianczej nawet jeźlei ten "czarny ekran" Ci się pojawia to nei oznacza to jeszcze, a przynajmniej niem usi oznaczać, źadnego błędu i powodu do neipokoju.
Co do tematu zas – skorzystaj z rady Pawka. Niektóre wersje sterowników – dotyczyło to zarowno nVidii, jak i ATI powodowąły taki efekt. Związane to bło z "odświeźaniem" częstotliwości pracy monitora.
Niestety bez samodzielneog sprawdzenia, jak to jest z jakim sterownikiem się nie obejdzie. No moźe gdyby do jakich 2x.xx wrócić to chyba tego jeszcze nie było, ale tu wiele zaleźy od monitora równieź.
Tak czy ianczej nawet jeźlei ten "czarny ekran" Ci się pojawia to nei oznacza to jeszcze, a przynajmniej niem usi oznaczać, źadnego błędu i powodu do neipokoju.
a moze sciagales uaktualnienia do windowsa i przy okazji pobrales nowsze sterowniki do k. graficznej lub z innej strony musisz wrocic do sterownikow poprzednich tzn tych ktore sa na plycie instalacyjnej XP ale najpierw usun te stery ktore masz obecnie i dopiero instaluj nowe z pl. instelacyjnej windows XP mialem taki sam problem i to rozwiazanie pomoglo w 100% mysle ze ciebie tez to zadziała
TuneR:
dsuska@chello.pl:
MAM DWA SYSTEMY 98 I XP W XP CO 3–4 MINUTY NA CHWILĘ ROBI MI SIĘ CZARNY EKRAN. CO MOŻE BYĆ POWODEM?
Czarny ekran czyli co ?? – komp sie wylacza ??
Jaka masz karte graficzna, procek i zasilacz ??
KOMP SIĘ NIE WYŁĄCZA TYLKO TAK JAKBY NA CHWILĘ WŁĄCZAŁ SIĘ WYGASZACZ EKRANU.MAM GE FORCE2M400 JESTEM TROCHĘ ZIELONY.
raczej na starsze zmien sterowniki miałem taki problem zainstalowałem te z plyty instalacyjnej i po problemie
dsuska@chello.pl:
Czarny ekran czyli co ?? – komp sie wylacza ??
Jaka masz karte graficzna, procek i zasilacz ??
Zmień sterowniki do karty graficznej na jakieś starsze/nowsze – obojętnie – byle inne były.
Strona 1 / 1