czarny ekran przy instalacji

Problem wyglada tak:
Chce zainstalowac na nowo system i zaraz po bootowaniu pojawia sie ekran Instalator sprawdza konfiguracje komputera i po 2 sekundach napis gasnie i pozostaje czarny ekran, ktory juz nie znika.

O dziwo nigdy nie mialem klopotu z instalowaniem systemu przy tej konfiguracji i plycie instalacyjnej. Jedyne co, to dodalem SP2 i nagralem na RW. Czysta plyta instalacyjna bez SP2 zintegrowanego tez nie pomaga. Wiec zalozmy, ze problem z nosnikiem odpada – do tej pory dzialal.

Karte graficzna podmienialem i dzieje sie tez to samo. mam GF2 MX 400 64 MB i podmienilem na RIVKE – nie pomogle; zmienilem na inna rivke starsza i tez nie pomoglo.

BIOS zresetowalem i tez nie pomoglo.

OD czasu ostatniej instalacji na czysto systemu w konfiguracji nie zmienialem nic procz glosnikwo, karty sieciowej i monitora, wiec to tez chyba problemem nie powinno byc. Odlaczylem karte sieciowa i tez do skutku pozadanego nie doszedlem.

Pomyslow mi zaczyna brakowac. Ostatni, ktory tez sie nie powiodl jest nastepujacy: Uruchomil komputer normalnie. Autoodtwarzanie plyty CD nastapilo i wybralem ZAISTALUJ SYSTEM NA NOWO. Toz to instalator w trybie graficznym, prawda, skopiowal pliki, i po restarcie instalator startnal normalnie bez problemu i bez "black screena". Z tym, ze gdy chce usunac partycje C:/ to dostaje allert, ze sa uzywane pliki, ktore sa potrzebne do prawidlowej instalacji systemu. Nie moge tez sformatowac tej aprtycji przez instalatora ikspekowskiego. Moze i moglbym to zrobic przy pomocy jakiejs dyskietki startowej czy nortona na dyskietce, ale boje sie, ze "black screen" moze sie nadal zatrzymac.

Macie jakiekolwiek pomysly?

Odpowiedzi: 2

Wczesniej robilem z /f a pozniej z konsoli i z wiersza z odpowiednimi przelacznikami, tak jak juz Rebe wiele razy pisal i nadal to samo.
Sprobuje sformatowac z Rki instalacyjnej. Moze uda mi sie jeszcze dzisiaj wrocic na forum :lol:
P.S. Tak na wszelki wypadek. Co zrobic jak jednak nadal problem nie ustanie po formacie?

EDIT:
Do konca to nawet nie wiem, co bylo przyczyna, ale w koncu doszedlem do tego, ze gdy odlaczylem HDD to instalacja nie zatrzymywala sie. Tym samym sposobem szybko podpialem przed wyborem partycji, gdzie zainstaluje system i sie powiodlo :D.
Dzieki za wszystko Rebe, Seeker i Gusioo ;)
Ad@$
Dodano
21.06.2005 23:32:23
chkdsk sprawdzałeś? –po wpisaniu do szukajki forumowej i podanie Rebe'go za autora wyskakuje z 81 wyników – przejrzyj te tematy cóś mi się widzi źe juź był podobny problem
Seeker
Dodano
21.06.2005 22:43:04
Ad@$
Dodano:
21.06.2005 20:58:43
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1