czarny ekran podczas wypalania płytki

Witam.Mam pytanko.HDD mam połączony na jedej taśiemce–kanale jako master.Na drugim kanale–tasiemce mam CD–RW jako master i DVD jako SLY.
Problem zaczyna sie podczs wypalania płytki CD.
Następuje czarny ekran i totalny zwis.Restart – ponowna próba wypalenia i to samo.
Czy CD–RW i DVD powinny być obydwa na ustawione na SLY ? A jakie powinny być ustawienia tych sprzetów w przypadku gdy bedzie jeszcze jeden dysk.
Sprzet to płyta gigabyte va7, xpHome,procek athlon 2000 xp .Pmięci wymieniłem na nowe ,temp procka 47 C

Pozdrawiam :cry:

Odpowiedzi: 5

dariusz53:
A co mają do tego Taśmy! więcej konkretów proszę

Pozdrawiam !
:(

Skoro napęd sprawny ,a bład jaki wskazałeś występuje, to aź sie prosi sprawdzić taśmy.
Rebe
Dodano
27.08.2005 11:00:35
A co mają do tego Taśmy! więcej konkretów proszę

Pozdrawiam !
:(
dariusz53
Dodano
27.08.2005 08:23:23
Taśmy są przetestowane ??
Żółty
Dodano
27.08.2005 01:25:23
dariusz53:
Witam.Mam pytanko.HDD mam połączony na jedej taśiemce–kanale jako master.Na drugim kanale–tasiemce mam CD–RW jako master i DVD jako SLY.
Problem zaczyna sie podczs wypalania płytki CD.
Następuje czarny ekran i totalny zwis.Restart – ponowna próba wypalenia i to samo.
Czy CD–RW i DVD powinny być obydwa na ustawione na SLY ? A jakie powinny być ustawienia tych sprzetów w przypadku gdy bedzie jeszcze jeden dysk.
Sprzet to płyta gigabyte va7, xpHome,procek athlon 2000 xp .Pmięci wymieniłem na nowe ,temp procka 47 C

Pozdrawiam :cry:

W dzienniku zdarzeń znalazłem taki wpis:

Podczas operacji stronicowania wykryto błąd urządzenia \Device\CDRom 0
dariusz53
Dodano
26.08.2005 23:49:03
Najpierw o ustawieniach:
Urządzenia powinny być – w wypadku podpięcia dóch na jednym kanale – ustawione master – ten na końcu taśmy i slave kolejny – dotyczy to i dyskow i napędow optycznych. Moźna co prawda póbowac z ustawieniem zworek na CS ( cable select ) ,ale nie wiem czy jest sens.

Teraz o problemie. Trudno czyczuć czy to coś z oprogramowaniem, które reaguje błędem czy z samym sprzętem – brak mocy ( zasilania ) np.
Tak czy owak warto w logach – podgląd zdarzeń w narzędziach administracyjnych panelu sterowania – się rozglądnąc by sprawdzic jakie czy jakieś błedy nie są wskazane.
Rebe
Dodano
26.08.2005 16:02:12
dariusz53
Dodano:
26.08.2005 15:34:52
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1