czarny ekran po wlaczeniu
witam wrzystkich muj znajomy ma maly roblem z komputerem a mianowicie gdy wlalcza kompa wszystko jest ok widac pulpit z windows i ten pasek pod spodem Ale gdy sie jusz zaladuje Niema nic oprucz czarnego Ekanu z tego co muwil bawil sie w bios–ie czy muglby ktos pomuc .dzieki z gury
Odpowiedzi: 18
SZCSEJSLIWEGO NOWEGO ROKU DLA WSZYSTKICH PRZESYLA
SEMKO
SEMKO
dzieki za otpowiedz wlasnie zainstalowalam nowy sterownik i wszystko ok :lol:
Proponuję:
– ustaw sterownik karty na standardowy, a potem zainstaluj ponownie sterowniki karty graficznej
– ustaw sterownik karty na standardowy, a potem zainstaluj ponownie sterowniki karty graficznej
dokladniej hodzi oto ze nawet po wejsciu na internet sa litery duze
ok dzieki za pomoc wrzystkim
tak na marginesie jak dac na male ikonki na pulpicie zmiana w panelu sterowania nic nie zmienia dalej sa durze
tak na marginesie jak dac na male ikonki na pulpicie zmiana w panelu sterowania nic nie zmienia dalej sa durze
W takim razie obawiam się, źe nie obejdzie się bez interwencji kogoś obeznanego z tymi sprawami. Chyba, źe moźecie bezboleśnie zainstalować windę od nowa...
Niestety taki objaw moźe być związany z 1001 przyczyn: od drobnych programowych po uszkodzenie sprzętu.
pzdr.
Niestety taki objaw moźe być związany z 1001 przyczyn: od drobnych programowych po uszkodzenie sprzętu.
pzdr.
wtzdy terz jest czarny ekran
Load Setup Defaults to właściwa opcja
A czy komputer (tzn. Windows) uruchamia się normalnie w trybie awaryjnym :?: czy wtedy takźe jest czarny ekran :?:
A czy komputer (tzn. Windows) uruchamia się normalnie w trybie awaryjnym :?: czy wtedy takźe jest czarny ekran :?:
marzliwe Ale czy przy wlaczeniu kompa ,bylo by widac ladowanie sie Windowsa ? i niewiem czy to warzne ale przy wlaczeniu trybu awaryjnego jest ciemny ekran a po lewej gurnej stronie ekranu migajaca ( _ )
Skoro "sie bawil", nie wylaczyl przypadkiem monitora z klawiszy funkcyjnych ? Fn+jakis tam ?
przewrucilam ustawienia i nadal ciemny ekran
przewrucilam ustawienia i nadal ciemny ekran
nie wcale nie a co do tego Load optimized to nie znalezlismy ale jest cos takiego jak LOAD SETUP DEFAULT .DODAM /BIOS VGA 2839 /LAPTOP ACER
Semko,
BIOS–y są niestety róźne, ale po wejściu do ustawień (skoro się bawił BIOS–em to musi wiedzieć jak się tam wchodzi) trzeba poszukać opcji, która przywraca takowe ustawienia (róźnie się nazywa – ot, skleroza
zaraz sprawdzę jak u mnie).
Pzdr.
EDIT: U mnie ta opcja nazywa się:
Load Optimized Defaults
i jest na pierwszym (głównym) ekranie po wejściu do ustwień BIOS–u – nie trzeba jej daleko szukać.
Co do zworki i baterii to jest to oczywiście dobra metoda, ale akurat Semce bym jej nie polecał. Lepiej źeby nie rozbierała komputera (i nie narobiła jakichś szkód).
Semko, mam nadzieję, źe Cię nie uraziłem :lol:
Pzdr.
BIOS–y są niestety róźne, ale po wejściu do ustawień (skoro się bawił BIOS–em to musi wiedzieć jak się tam wchodzi) trzeba poszukać opcji, która przywraca takowe ustawienia (róźnie się nazywa – ot, skleroza
zaraz sprawdzę jak u mnie).
Pzdr.
EDIT: U mnie ta opcja nazywa się:
Load Optimized Defaults
i jest na pierwszym (głównym) ekranie po wejściu do ustwień BIOS–u – nie trzeba jej daleko szukać.
Co do zworki i baterii to jest to oczywiście dobra metoda, ale akurat Semce bym jej nie polecał. Lepiej źeby nie rozbierała komputera (i nie narobiła jakichś szkód).
Semko, mam nadzieję, źe Cię nie uraziłem :lol:
Pzdr.
semko:
witam wrzystkich muj znajomy ma maly roblem z komputerem a mianowicie gdy wlalcza kompa wszystko jest ok widac pulpit z windows i ten pasek pod spodem Ale gdy sie jusz zaladuje Niema nic oprucz czarnego Ekanu z tego co muwil bawil sie w bios–ie czy muglby ktos pomuc .dzieki z gury
Co mamy pomagać, jak sie bawił biosem i od tego momentu dzieje sie coś takiego to czego tutaj jeszcze nie wiesz?? Niech przywróci standardowe ustawienia biosu baterią lub zworką i powinno pomóc.
a czy muglbys powiedziec jak to zrobic bo tesz jestem ciemna w te klocki
Ustawienia standardowe BIOS–u przywróć, a potem
napisz czy to pomogło...
napisz czy to pomogło...
Ustawienia standardowe BIOS–u przywróć, a potem
napisz czy to pomogło...
napisz czy to pomogło...
Strona 1 / 1