Czarno–Biały obraz w telewizorze – TV–OUT na Radeon 9000 PRO

Witam. Niedawno zakupiłem kabel TV–OUT. Na SVHS/EURO. Posiadam Radeon 9000 PRO. Połączyłem je, wszystko niby działa, na teleiwzorze, na AV jest obraz, ale czarno–biały, taki monochromatyczny. Jak zrobić, by był szary? Mam Catalyst 8.03, próbowałem wielu rzeczy, uźywam PAL–B, przestawiałem na NTSC i jeszcze gorzej – ekran mruga. Co zrobić?

Mój telewizor to Grundig XENTIA 70 FLAT MFW 70–490/8 DOLBY

Moźe ktoś ma tak samo i wie, co zrobić.

Odpowiedzi: 2

Mam w domu 2 telewizory. Kompa podłączam do TV kablem S–Video z redukcją na Euro. Na jednym telewizorze mam obraz czarno–biały, a na drugim kolorowy. Problem jest w tym, źe roźnych telewizorach jest inaczej przypięty kabelek do chrominacji. Zobacz w intrukcji do swojego telewizora, do którego pina masz podpiętą chrominację i wprowadź odpowiednie poprawki w redukcji tzn. przelutuj go do odpowiedniego pina.

Zrób to jeśli masz kabel S–Video z redukcją na euro.
Grief
Dodano
16.11.2004 12:26:12
Jakie masz wyjscia TVOut ? Kompozyt, S–Video, DVI ? Do ktorego jest podlaczony kabel ?

Pewniejsze jest S–Video, obraz powinien byc kolorowy. Z kompozytem roznie bywa. Pokombinuj jeszcze koniecznie z ustawieniami systemu wyswietlania, wybierz standard PAL B, D lub G. Moze to byc jakikolwiek kraj, aby mial ten standard. Jezeli w ustawieniach wyswietlania telewizora jest funkcja "Detect display" uzyj jej, moze sam wykryje.
Ucho
Dodano
15.11.2004 22:58:36
boczi
Dodano:
15.11.2004 21:01:47
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1