Creative Inspire 5.1 5100
Zakupiłem ostatnio głośniki wymienione w tytule, i teraz pytanko. Jak skonfigurować odtwarzacz/dźwięk/kodeki aby np. obejrzeć film z 6–kanałowym dźwiękiem.
Mam 6–kanałową kartę dźwiękową, głośniki są podłączone, wszystkie działają.
Czy to się ustawi samo jak włącze odtwarzanie filmu z dźwiękiem AC3 5.1 ?
Mam 6–kanałową kartę dźwiękową, głośniki są podłączone, wszystkie działają.
Czy to się ustawi samo jak włącze odtwarzanie filmu z dźwiękiem AC3 5.1 ?
Odpowiedzi: 6
jest to jedynie problem z programem jakiego uzywasz poniewaz czeba uzywac programu z obsluga 5.1 na przyklad PowerDVD!!!
Wujo coś ci się pokręciło. Video–cd to film skompresowany w mpeg1 i dźwięk w mpeg1 layerII i jest on stereo (tylko i wyłącznie).
Mam kartę SB Live! ale nie mogę pomóc bo mam tylko 4 głośniki.
Mam kartę SB Live! ale nie mogę pomóc bo mam tylko 4 głośniki.
[quote="mars28"]
Coraz częściej filmy DiVX w dwóch plikach po 700MB mają dźwięk AC3,
nie słyszalem ale to chyba sa video–cd bo kto by sprzedawal film i to divx na 2 cd zeby tylko ten film ogladnac na kompie
wujo:
trudno dorwac taki film
Coraz częściej filmy DiVX w dwóch plikach po 700MB mają dźwięk AC3,
nie słyszalem ale to chyba sa video–cd bo kto by sprzedawal film i to divx na 2 cd zeby tylko ten film ogladnac na kompie
Czy zupełnie nikt z forumowiczów nie oglądał filmu DiVX z wykorzystaniem 6–kanałowego dźwięku na kompie?
Zauwaźyłem, źe przy AC3 Filter dostępne są jeszcze 2 skróty: "Use WaveOut" i "Use DirectSound". Moźe tym się coś ustawia?
Pomóźcie.
Zauwaźyłem, źe przy AC3 Filter dostępne są jeszcze 2 skróty: "Use WaveOut" i "Use DirectSound". Moźe tym się coś ustawia?
Pomóźcie.
wujo:
trudno dorwac taki film
Coraz częściej filmy DiVX w dwóch plikach po 700MB mają dźwięk AC3, sam posiadam kilka takowych.
I chodzi mi właśnie o filmy ripowane, nie o gierki.
wiesz gierki obsluguja bez problemu te glsniki jak wlaczysz eax a z filmami to trudno dorwac taki film lecz film dvd bez problemu bedziesz ogladal w ac3 jesli odpskonfigurujesz odtwazacz dvd
Strona 1 / 1