CPU na 100% – w kazdej aplikacji wykorzystujacej grafike

Witam wszystkich, problem mam taki ze gdy wlaczam jakakolwiek gierke czy we flashu czy emulator dendy czy nawet program spy boot seach & destroy procek chodzi na 100% i po krotkim czasie komp sie zwiesza, to samo sie dzieje jak chce zainstalowac windowsa od poczatku. Komputer zaczal mi tak wariowac po tym jak zainstalowalem karte tv pixel view , jednak od tego czasu jak juz ja wyjalem z kompa i postawilem nowy systemm juz kilka razy problem dalej sie powtarza, przy kazdej aplikacji ktora wykorzystuje troche wiecej zasowbo karty graficznej procek na 100 a po chwili zawieszka. Co mam zrobic, przeskanowalem go czym moglem , a dalej to samo. czy to karta grafiki do wyrzucenia czy co?? pomozcie prosze

Z gory dziekuje i pozdrawiam!

Odpowiedzi: 3

No wiec jest tak , komp to celeron 2GHz ,250 ramu, grafika: NVIDIA GeForce4 MX 440 64Mb , 80 Caviar .

Jesli chodzi o sterowniki sciagnalem przeisntalowalem i nic dalej to samo.

Jesli chodzi o Karte Tv to juz wyjalem z kompa i jej nie mam, a juz po tym jak wyjalem ja z kompa stawialem system chyba dwa razy ale to samo sie dalej dzieje, za kazdym razem jak wlaczam jakas gre, albo skaner do trojanow odrazu dana aplikacja korzysta z procka na 100% .

Juz probowalem wszystkiego, ale wiem jedno , zanim zainstalowaem wogle ta karte tv to tak nie bylo, dopiero karta tv miala jakies kolizje z grafika akurat z moim modelem gforca.

Mam nadzieje ze jeszcze cos mi poradzicie.
nasseem
Dodano
09.02.2006 21:47:45
Inslowałeś jakieś programowanie/sterownik do tego tunera? Próbowałeś przełoźyć ja do innego slotu PCI?
Bobi
Dodano
09.02.2006 18:07:57
A moźe podałbyś jakieś dane odnośnie komputera jaki posiadasz.
sh@dow
Dodano
09.02.2006 16:40:25
nasseem
Dodano:
09.02.2006 15:17:47
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1