~~COS z rejestrem !!!! PROBLEMOSSSSS i to wielki !!!~~~~~~

witam !!

chce zainstalowac program do skanera
FineReader 7.0 Professional Edition
i wyskakuje mi takie cos :

" Access to Windows registry key HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREABBYFineOCR7.00Finew Objects is prohibited "

juz qrde nie wiem co mam robic cholera...... jak to wyskoczy pod koniec instalacji to wraca mi i wycofuje wprowadzone dane i lipaaa jak sie cos na tym zna ktos to prosze o pomoc ,potrzebuje tego programu do zeskanowania textu do pracy dyplomowej :/

Zrobilem format i dalej to samo,czy jakis program moze blokowac dostep do rejestru??/ wszystkie inne rpogramy dzilaaja i instaluja sie bez zarzutu, te finereadery takze instalowalem na innych kompach u znajomych i dzialaja bez zarzutow ,tylko u mnie jakis problem jest ;/

A takie cos mi sie wyswietla jak instaluje wersje Fine Reader 6.0

Error 1406.Could not write value
EnableAbbyComunity to key
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareABBYFineReader6.0ShellOptions. Verify tht you have sufficient access to that key, or contact your support personnel.

prosilbym o jakas pomoc ,wskazowki itp lub podanie linka albo nazwy programu podobnego ktory rozpoznaje text OCR itd.

Z gory wielkie dzieki

Odpowiedzi: 1

idź do tego klucza, albo jeden poziom wyźej, kliknij prawym i wybierz uprawnienia

kliknij na sobie, na adminie i na systemie i ustaw pełne prawa. Zaznacz źeby zastosował dla podkluczy i daj ok

Ewentualnie po tym zabiegu zabroń systemowi/sobie (ale nie adminowi) zmianę uprawnień, bo moźliwe źe instalator najpierw blokuje ten klucz, a potem chce coś w nim zmienić :lol: LOL
sapero
Dodano
14.02.2005 02:24:10
axel08
Dodano:
13.02.2005 23:02:38
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1