Coś z koszem nie tak.

Witam.
Niby to nie jest takie straszne, ale chyba coś jest nie w porządku.
Nowy dysk, na nowo zainstalowany Windows XP. Grałem sobie trochę i w końcu złapałem wira (dosyć niezły). To była kara, źe mi się nie chciało zgrać zabezpieczeń :lol: :lol: . Wira doszczętnie usunąłem dzięki paru programom. A teraz do rzeczy. Zauwaźyłem, źe od czasu złapania wira jak usuwam jakieś pliki, to nie trafiają one do kosza, tylko od razu są kasowane. Nie odpowiadała mi taka opcja i zacząłem sie zastanawiać czemu :?: . Po paru chwilach zauwaźyłem, źe pliki nagle zaczęły sie pojawiać w koszu. Więc stworzyłem na kaźdym z trzech dysków po jednym pliku i tylko dwa z trzech trafiła do kosza. Ten plik, który od razu się skasował i nie trafił do kosza znajdował sie oczywiście na dysku z Windą :roll: . I teraz jak to naprawić :?: :?:
Od razu mówię, źeby nie wyskakiwać mi z pomysłem odznaczenia/zaznaczenia gdzieś we właściwościach koszu jakiejś opcji. Mogę tylko powiedzieć, źe właśnie w tych właściwościach nie widać tylko zakładki z dyskiem "C:" (z zainstalowanym Windowsem).
Stawiam na rejestr.
Proszę o pomoc i pozdrawiam :)

Odpowiedzi: 9

:idea: kosz o nazwie Recycler usuń ten plik [katalog] i zresetuj kompa
:!: :!: :!:
pumka
Dodano
28.02.2005 06:55:00
To o to Ci chodziło

tak
kamaa
Dodano
28.02.2005 01:17:36
kamaa:
przejdz do trybu awaryjnego następnie w panelu sterownia=> opcje folderów=> widok=> odznacz ukryj chronione pliki systemowe... oraz pokaź ukryte pliki i foldery
następnie na dysku C:\ pojawi się folder o nazwie recycled i usuń nie potrzebny plik

Zrobiłem tak jak kazałaś, ale nie było tam folderu o nazwie recycled :?
Był tam kosz o nazwie Recycler. To o to Ci chodziło? To nie plik systemowy??
Hubi
Dodano
28.02.2005 00:46:36
przejdz do trybu awaryjnego następnie w panelu sterownia=> opcje folderów=> widok=> odznacz ukryj chronione pliki systemowe... oraz pokaź ukryte pliki i foldery
następnie na dysku C:\ pojawi się folder o nazwie recycled i usuń nie potrzebny plik
kamaa
Dodano
28.02.2005 00:08:02
Bobi
Dodano
27.02.2005 20:59:54
ee a napewno ustawienia kosza sa dobre? wiesz to nie to ze tobie nie ufam ale znasz napewno program usterka...zaczynaj od najprostszych zeczy bo z tego co piszesz masz ustawione przenoszenie do kosza z systemowego a kasowanie z reszty hmm dziwne a jak sie ma sprawa przywracania systemu moze tam cos jest ze monitoruje tylko systemowy...
Rudiczek
Dodano
27.02.2005 18:18:10
Nikt nie wie jak pomóc? :(
Hubi
Dodano
27.02.2005 13:22:45

przede wszystkim zainstaluj sobie dobry program avir,

Gdy wiry się wdarły, to od razu zacząłem się za instalowanie i niszczenie robaków. Mam MKSa 2005 :wink:

potem wejdź w ustawienia kosza – tam jest kilka rzeczy do wyboru, dobre jest stosować 1 kosz na n–tą
ilość dysków,

Miałem i mam tam tak ustawione jak mówisz :wink:

niektóre programy ze względu na swoją
objętość (w koszu moźesz określić jego pojemność)nie
mieszczą się i od razu są kasowane, jeśli nie współpracują z innymi programami.

Gdy tworzyłem pliki na trzech dyskach, to były to zwykłe, puste foldery. I tak jak wcześniej napisałem, nie przeniósł się do kosza tylko ten folder, który był na dysku systemowym. :?

co do rejestru poproś o pmoc kogoś bardziej zaawansowanego

Dlatego zwracam sie do Was :wink:

P.S. Zauwaźyłem jedną ciekawą rzecz. Gdy chcę skasować dany plik/folder z dysku systemowego to jest napisane:
"Czy napewno chcesz usunąć ... (nazwa pliku)"?
A jak usuwam z dwóch pozostałych dysków to jest następująco:
"Czy na pewno chcesz umieścić plik ... (nazwa pliku) w koszu?"
Więc to kolejny dowód, źe jest coś "zrąbane"... :x
Hubi
Dodano
27.02.2005 00:24:20
Hubi:
Witam.
Niby to nie jest takie straszne, ale chyba coś jest nie w porządku.
Nowy dysk, na nowo zainstalowany Windows XP. Grałem sobie trochę i w końcu złapałem wira (dosyć niezły). To była kara, źe mi się nie chciało zgrać zabezpieczeń :lol: :lol: . Wira doszczętnie usunąłem dzięki paru programom. A teraz do rzeczy. Zauwaźyłem, źe od czasu złapania wira jak usuwam jakieś pliki, to nie trafiają one do kosza, tylko od razu są kasowane. Nie odpowiadała mi taka opcja i zacząłem sie zastanawiać czemu :?: . Po paru chwilach zauwaźyłem, źe pliki nagle zaczęły sie pojawiać w koszu. Więc stworzyłem na kaźdym z trzech dysków po jednym pliku i tylko dwa z trzech trafiła do kosza. Ten plik, który od razu się skasował i nie trafił do kosza znajdował sie oczywiście na dysku z Windą :roll: . I teraz jak to naprawić :?: :?:
Od razu mówię, źeby nie wyskakiwać mi z pomysłem odznaczenia/zaznaczenia gdzieś we właściwościach koszu jakiejś opcji. Mogę tylko powiedzieć, źe właśnie w tych właściwościach nie widać tylko zakładki z dyskiem "C:" (z zainstalowanym Windowsem).
Stawiam na rejestr.
Proszę o pomoc i pozdrawiam :)

––––––––––––––––––––––––––––––
przede wszystkim zainstaluj sobie dobry program avir,
potem wejdź w ustawienia kosza – tam jest kilka rzeczy do wyboru, dobre jest stosować 1 kosz na n–tą
ilość dysków, niektóre programy ze względu na swoją
objętość (w koszu moźesz określić jego pojemność)nie
mieszczą się i od razu są kasowane, jeśli nie współpracują z innymi programami.
co do rejestru poproś o pmoc kogoś bardziej zaawansowanego :wink:
Floating
Dodano
26.02.2005 23:58:27
Hubi
Dodano:
26.02.2005 23:27:03
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1