cos sie dzieje złego z netem

od wczoraj zauwazylem, ze jak włączam przegladarke to strona domowa nie wlacza sie odrazu tak jak zawsze, tylko najpierw jest na dole napis: "trwa łączenie z witryną ...", po jakims czasie pojawia sie "znaleziono witrynę w sieci Web" i dopiero "otwieranie www..."
i jeszcze niektore strony wolniej sie włączaja a czasem pojawia sie "brak srony do wyswietlenia"
nie wiem co jest przyczyna poniewaz nie zmianialem zadnych ustawien ani nic nie instalowalem :( pomocy...

Odpowiedzi: 7

Sprawdz wiec jakie czasy odpowiedzi otrzymasz pingujac serwery w necie – onet, wp, jakies inne. To samo mozesz zrobic sprawdzajac "tracert" – byc moze jakis router po drodze szwankuje ?
Czyli:
ping jakis_serwer (np. onet.pl)
tracert jakis_serwer (np. onet.pl)

Sprobuj rowniez w IE w menu Narzedzia, Opcje internetowe, w zakladce Polaczenia, przycisk Ustawienia sieci LAN, wylaczyc "automatycznie wykryj ustawienia", wylaczyc po tym IE, odpalic ponownie i zalaczyc wszystko jak bylo wczesniej.
EL NINO
Dodano
24.04.2006 15:41:49
sprawdzilem i wszystko jest bez zmian tzn zmula :x
Tyran
Dodano
24.04.2006 13:56:20
Bardzo wiele zalezy od "ludzi", jak to ujales. Znajdzie sie kilku "ssaczy" i lacze kablowki zostanie przez nich bardzo obciazane, czego wynikiem jest powolne ladowanie stron. Wczesnej byc moze nie widziales "trwa laczenie...", "znaleziono...", "otwieranie...".
Sprawdz jak net chodzi rano, gdy wiekszosc bandy siedzi w szkole.
EL NINO
Dodano
24.04.2006 00:47:11
przegladarka to Avant Browser, neta mam z kablowki i nie mam zadnych przyspieszaczy a wczesniej nie zauwazylem takich problemow wiec to chyba od ludzi nie zalezy
Tyran
Dodano
23.04.2006 23:55:30
Przegladarka to ... ? Internet masz z ... ? Jestes pewien, ze polaczenie chodzi z pelna szybkoscia ? Nie dzieje sie tak dlatego, ze kupa ludzi w sieci ? Korzystales z jakiegos "przyspieszacza internetu ?
EL NINO
Dodano
23.04.2006 23:08:55
przeskanowalem mks'em i nic nie wykrylo wiec to chyba nie tu lezy problem
Tyran
Dodano
23.04.2006 15:15:59
zacznij od sprawdzenia systemu na okoliczność obecności złośliwego oprogramowania.
Endrju
Dodano
23.04.2006 14:49:14
Tyran
Dodano:
23.04.2006 14:47:36
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1