COŚ okrutnie zwolniło kompa(prawdopodobnie SP2)

Wczoraj zainstalowalem SP2 dla mojego WindkaXPpro no i... shit! W momencie kiedy klikam na Mój Komputer, komp zaczyna dlubac i po chwili przestaje, system sie nie zmula, bo moge w tym czasie wykonywac rowniez inne czynnosci, ale okno Moje Komputera otwiera sie dopiero po ok. 35sek(BEZ KITU 35sekund!!!). Nie wiem, moze to wina zbyt wielu wgranych poprawek, bo wgral ich chyba ze 40, ale to chyba bez sensu, nie? Dzis zdefragmentowalem dysk z systemem, ale to nic nie pomoglo. No i tak wszystko dziala bez zarzutu, tylko te zasrane okna niemilosiernie mula, zanim sie otworza. Powiedzcie o co moze chodzic? Moze odinstalowac SP–ka, ale jak? A i chce jeszcze dodac, ze SP2 instalowalem na swierzutko zainstalowanego Winda–swierzo po formacie. AcerAspire1340, AthXP2000+, 256MB

Odpowiedzi: 7

start uruchom i wpisz msconfig moźe masz zaduźo podczas startu systemu zaznaczonych usług w tle które startują lub jak wyźej koledzy pisali a jeźeli masz emule to pamiętaj źe on haszuje pliki jak się włancza go to wtedy mocno zamula system
Darkman
Dodano
23.02.2005 02:31:51
Nie jest to sprawa dostrajania sie systemu, bo juz dawno to zrobil. Ustawilem mu automatyczna aktualizacje i tak jak mowilem posciagal tych latek ze 40. Jest to chyba wina ktorejs z tych wlasnie latek, bo juz odistalowalem SP–ka i wszystko gra. Powiem wam, ze chyba nie ma sensu ta instalacja, bo Majkrosyf chcial chyba tylko zwiekszyc zabezpieczenia sieci poprzez instalowanie tego SP2, poniewaz miale on w sobie firewalla i jakies inne brednie MS–a. Powinni sie jednak za to nie brac, bo zwykle mialem zainstalowane: ZonaAlarm i MksVIR, i dwa te programy nie zmulaja znacznie sysytemu(w przeciwienstwie do Firewalla z SP2) i dzialaja bez zarzutow, wiec jaki sens?! Gdzie tu logika? Niby mialo to byc udogodnienie ze strony Majkrosyfu, ze user XP–ka nie musialby instalowac dodatkowego oprogramowania dzieki instalacji SP2, ale to im zdecydowanie nie wyszlo!!! Takie jest moje zdanie, hehe. Serdecznie pozdrawiam! Dzieki za szybkie reakcje na mojego posta. Pozdro!
Misha
Dodano
22.02.2005 17:24:50
Misha – na Twoim miejscu bym się wstrzymał z jakimiś nerwowymi ruchami. Takie zacinania zdarzają się gdy system jest w trakcie pobierania uaktualnień – po SP2 juź trochę tego wyszło, a moźeszm ieć domyślnie włączone aktualizacje automatyczne, po ściągnięciu i zainstalowaniu takie problemy znikają.
Nie twierdzę, źe to remedium na Twoją bolączkę ,ale i ten aspekt weź pod uwagę.
Rebe
Dodano
22.02.2005 17:12:18
Ja bym radził zainstalować SP2 na czystym systemie, bo na zaśmieconym wychodzą efekty uboczne Smile

Czytales co on napisal?
A i chce jeszcze dodac, ze SP2 instalowalem na swierzutko zainstalowanego Winda–swierzo po formacie.

Dla mnie SP2 nie ma sensu instalowac mialem same problemy z nim.
rmxvp
Dodano
22.02.2005 16:49:49
Ja bym radził zainstalować SP2 na czystym systemie, bo na zaśmieconym wychodzą efekty uboczne :)
Pyton_000
Dodano
22.02.2005 16:16:18
Prawdopodobnie winna moze byc ktoras z aktualizacji i trzeba by ja znalezc
Odinstalowywac po kolei az nie znajdzie sie winowajcy
Podejrzyj jeszcze uruchomione procesy, moze np explorer.exe zuzywa np. 100% CPU ??

O odinstalowywaniu SP2 tez jest sporo w archiwalnych postach
Bobi
Dodano
22.02.2005 16:07:37
Prawdopodobnie winna moze byc ktoras z aktualizacji i trzeba by ja znalezc
Odinstalowywac po kolei az nie znajdzie sie winowajcy
Podejrzyj jeszcze uruchomione procesy, moze np explorer.exe zuzywa np. 100% CPU ??

O odinstalowywaniu SP2 tez jest sporo w archiwalnych postach
Bobi
Dodano
22.02.2005 16:07:37
Misha
Dodano:
22.02.2005 15:36:07
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1