Coś nie tak... (Muzykę mi przycina)
Witam.
Od niedawna mam w komputerze nowy dysk WD Caviar 160GB 8MB cache.
Nie wiem co jest przyczyną, ale gdy uruchamiam jakiś programik np. typu Total Commander, FlashGet a w tle leci muzyka to strasznie ją przycina.
Wcześnie miałem dysk SAMSUNG 60GB 2MB cache i było ok. Co mam zrobić, źeby to naprawić. Pozdrawiam
––––––––––––
ASUS a7a266 with latest bios, Athlon TB1200, RAM 256MB; WinXPSP2
Od niedawna mam w komputerze nowy dysk WD Caviar 160GB 8MB cache.
Nie wiem co jest przyczyną, ale gdy uruchamiam jakiś programik np. typu Total Commander, FlashGet a w tle leci muzyka to strasznie ją przycina.
Wcześnie miałem dysk SAMSUNG 60GB 2MB cache i było ok. Co mam zrobić, źeby to naprawić. Pozdrawiam
––––––––––––
ASUS a7a266 with latest bios, Athlon TB1200, RAM 256MB; WinXPSP2
Odpowiedzi: 5
sybi:
Ad Przemeksik:hmm, defragmentacja... niedawno wrzuciłem system
To nic nie znaczy defrag. moźesz zrobić. skan na wirusy i śmieci.
Podaj log z HijackThis. (dokladne informacje w dziale bezpieczeństwo i temat przyklejony)
Witam.
Sęk w tym, źe tak jak napisałem w pierwszym poście, stary dysk chodził bez źadnych problemów.
Ad mateuszpi: indeksowanie wyłączone i dalej to samo;
Ad Przemeksik:hmm, defragmentacja... niedawno wrzuciłem system, a poza tym stary dysk był bardziej zapchany i nie było problemów;
Ad domin_g: włączony tryb DMA.
Tak więc, co dalej :?:
Sęk w tym, źe tak jak napisałem w pierwszym poście, stary dysk chodził bez źadnych problemów.
Ad mateuszpi: indeksowanie wyłączone i dalej to samo;
Ad Przemeksik:hmm, defragmentacja... niedawno wrzuciłem system, a poza tym stary dysk był bardziej zapchany i nie było problemów;
Ad domin_g: włączony tryb DMA.
Tak więc, co dalej :?:
A moze jest właczony tryb PIO zamiast DMA ??
moze defragmentacja ?
słąby procek i załączone indeksowanie dysku. powylanczaj i spróbuj.
Strona 1 / 1