Coś mnie blokuje, ale no nie wiem co - jakaś ukryta zapora?

witam, Mam poważny problem. Otóż, chyba coś popsułem, bo niektóre ostatnio instalowane programy nie mogą się łączyć z serwerami, np. błąd przy próbie łączenia avast!'a przy aktualizacji, spika, google talka i psi, czy x-trade'a. Wydaje mi się że to wina Zapory, ale próbowałem ustawiać "Przepuszczaj wszystko", wyłączać wszelkie antywirusy i nic. Coś tam kiedyś grzebałem w usługach systemowych, lecz gdy wziąłem teraz "uruchom wszystkie" - też nic. Co mam zrobić - macie Państwo jakieś pomysły? [-o< Dzięki

Odpowiedzi: 2

próbowałem wielokrotnie - wyłączałem (czyli opcja Off) rozłączałem netię i łączyłem ponownie żeby się upewnić i nic dalej - antywirus nie chce się połączyć(Błąd: nie można się połączyć z serwerem) , Psi to samo - wszystko, co instalowałem niedawno, bo gg które mam od kilku miechów działa normalnie
kondzior
Dodano
20.04.2008 00:38:27
pierwsze co mi się nasuwa - spróbuj na chwile całkowicie wyłączyć zaporę i 'wymusić' próbę połączenia z netem przez któryś z powyższych programów. Jak to zrobisz daj znać, bo Twoja odpowiedź pozwoli nam na zweryfikowanie czy to wina zapory, czy szukać problemu w innym miejscu.
domin45670
Dodano
20.04.2008 00:15:13
kondzior
Dodano:
19.04.2008 21:24:56
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1