Cos jak niechciany dialer (zmienia strone startowa).

Mam taki problem, ze jak sie uruchamia system lub ponownie loguje na inne konto to automatycznie zmienia mi sie adres strony glownej (tej co powinna byc ustawiona w Narzedzia, Opcje internetowe, adres:... na inna (www.enjoyserch.info), na pozostalych kontach uzykownikow jest to samo. Nie wiem jak sie tego pozbyc. Nie ma zadnego "podejzanego" pliku w autostarcie, szukalem nawet w "uslugach" (lokalnych). Zapewne powoduje to jakis plik, ktory sie uruchamia wraz z systemem (XP HE). Jak go zlokalizowac i sie go pozbyc?

Odpowiedzi: 6

Cappadonna:
Latam, szukam i nie znajduje...

A jednak było :P

Cieszę się, źe udało się Ci zaźegnać kłopot.
Pawek
Dodano
20.03.2004 01:22:48
Dzięki EL NINO! nie spodziewałem się źe będzie tyle problemów, ale w końcu udało się ad–aware zadziałał.
Cappadonna
Dodano
20.03.2004 01:15:45
Programy z tego tematu powinny Ci pomoc – http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=11138
EL NINO
Dodano
19.03.2004 21:34:00
Latam, szukam i nie znajduje... To nie jest tam jakis zwykly dialer czy cos tam. Normalnie mam kompa kilka lat i mialem w zyciu sporo dialerow (nie ukrywam, ze wlazilem na roznego rodzaju stronki "przyrodnicze" :lol: ) i wiem ze te pliki sa w C:WINDOWS ale tego g...na tam nie ma! Skad jeszcze moze sie uruchamiac :?: "Na zewnatrz" nie ma zadnych objawow (np. pusto w trayu). Jak mozna monitorowac wszystkie aplikacje ktore sie uruchamiaja samoczynnie po zalogowaniu? Moze to bylby sposob, zeby go odnalezc? Najlepiej by bylo, zeby jakis specjalista cos pomogl, bo (bez obrazy) takie texty typu
TuneR:
Panel Sterowania –> Dodaj usun programy i tam szukasz niechcianego programiku.
to mi raczej nie pomoga.
Cappadonna
Dodano
19.03.2004 21:07:18
Sprawa wałkowana "miliardy" razy na forum... Skorzystaj z opcji SZUKAJ... :?
Pawek
Dodano
19.03.2004 19:09:35
No nie pomoglo... w zasadzie to ja tam juz wczesniej szukalem :cry:
Cappadonna
Dodano
19.03.2004 18:46:03
Cappadonna
Dodano:
19.03.2004 18:17:53
Komentarzy:
6