Config =]
Oto moj aktualny sprzet:
*Dream Radeon 9200 128mb (sux :lol: )
*Celeron 2.6@3.0 4A (sux :lol: )
*512 ddr sdram Infineon PC3200 (timing 2,2,2,6)
*Asus P4P800 Se
Zamierzam z tego zrobic cos takiego:
*Ati Radeon 9800 Pro 128mb (2,86 of koz)
*Pentium IV 3.0@(nie wiem jak mocno uda sie go podkrecic :lol: )
*Ten sam ram
*Ta sama plyta glowna
Zamierzam takze kupic jakies porzadne chlodzenie Zalmana na procka. Co wy na to? Oplaca sie zmienic cala plyte na Socket A i kupic jakiegos Bartonika?
*Dream Radeon 9200 128mb (sux :lol: )
*Celeron 2.6@3.0 4A (sux :lol: )
*512 ddr sdram Infineon PC3200 (timing 2,2,2,6)
*Asus P4P800 Se
Zamierzam z tego zrobic cos takiego:
*Ati Radeon 9800 Pro 128mb (2,86 of koz)
*Pentium IV 3.0@(nie wiem jak mocno uda sie go podkrecic :lol: )
*Ten sam ram
*Ta sama plyta glowna
Zamierzam takze kupic jakies porzadne chlodzenie Zalmana na procka. Co wy na to? Oplaca sie zmienic cala plyte na Socket A i kupic jakiegos Bartonika?
Odpowiedzi: 13
Xevil racja... :roll:
EL NINO:
Przemeksik:
1. przestan rzucac takimi epitetami na forum
2. zacznij uzywac przycisku Zmien, gdy chcesz cos dopisac.
Jakie epitety??
"nie rób z siebie idioty." ? czy cos przegapiłem??
o to mi chodzi...
ale chyba źle zrozumiałem – sorry
ale chyba źle zrozumiałem – sorry
Przemeksik:
Do okolo 800–900zl na procek, a Radka kupuje na ebayu. Slyszalem ze 15 sierpnia – moge sobie wtedy kupic PentiumaIV Prescotta 1mb cache 800mhz 3.0ghz za okolo 800zl. Imo niezla cena, a ze kupowalem u nich Celerona to wezma go odemnie i za doplata dadza Pentiuma. Po odliczeniu vatu wyjdzie bardzo niska cena =]
Dario gdzie ja mowilem ze chce to tak PODKRECIC? Wez anucz sie czytac, nie rob z siebie idioty
Łapy i szczena opada, =Dario= to miało być śmieszne?
Wracając do tematu, Przemeksik jeśli cię stać to kup Intela, będzie niezły wypas. Taniej by wyszło kupić Bartona i dobrą płyte na socket A i za zaoszczędzoną kase dołoźyć do lepszej grafiki. Napisz ile masz kasy na ten cel.
Wracając do tematu, Przemeksik jeśli cię stać to kup Intela, będzie niezły wypas. Taniej by wyszło kupić Bartona i dobrą płyte na socket A i za zaoszczędzoną kase dołoźyć do lepszej grafiki. Napisz ile masz kasy na ten cel.
podkrecic znaczy uzyc programu typu riva tuner i zwikeszyc wyadjnosc proca. jeźeli piszesz podkrecic to wlasnie o tym mysle :idea:
PS ale moze sie myle – oswieccie mie :idea:
PS ale moze sie myle – oswieccie mie :idea:
Przemeksik:
...
Podkrece Celerona na Pentiuma 4?
Albo Radeona 9200 na 9800 Pro?
Na gorze jest to co mam teraz a na dole to co zamierzam kupic. Czy dobrze zrobie wymieniajac tego Celerona na Pentiuma i Radka 9200 na 9800?
wiesz wcale bym sie nie zdziwił gdybys próbował w naszym kraju niestety nie brak oszołomów,sam byłem świadkiem jak w latach osiemdzisiątych powiedzieli facetowi ze musi sobie oczyścić głowicę w magnetowidzie więc włoźył ja na tokarkę i stoczył pare setek(fakt autentyczny)
Jestes taki ciemny czy takiego tylko udajesz? "Podkrecic" 9200 na 9800pro LOL Zrozum, mam 9200 chce kupic 9800pro i nie wiem czy dobrze robie. Moze Geforce?
tak dobrze zrobisz :D Pentium IV jest lepszy niź Celeron. zreszta celeron bazuje na rdzeniu pentium II i III. roznica miedzy celeronem a p II to mniejsza ilosc pamieci cache w celeronie (64Kb–128Kb)o obniźeniu częstotliwości taktowania magistrali systemowej ze 100Mhz do 66Mhz.
Skoro pytasz o PIV a celeron jest juz gorszy niz PII to o czym tu mówimy??? WYMIENIAJ
A odnośnie radka to przeciez radeon 9800PRO to juź przeciez legenda :D Ciekaw jestem jak podkrecisz Radka z 9200 na 9800 (moze riva tunerem???nie sadze). Jakby ci sie ów dzieło udało to daj znać
Skoro pytasz o PIV a celeron jest juz gorszy niz PII to o czym tu mówimy??? WYMIENIAJ
A odnośnie radka to przeciez radeon 9800PRO to juź przeciez legenda :D Ciekaw jestem jak podkrecisz Radka z 9200 na 9800 (moze riva tunerem???nie sadze). Jakby ci sie ów dzieło udało to daj znać
...
Na gorze jest to co mam teraz a na dole to co zamierzam kupic. Czy dobrze zrobie wymieniajac tego Celerona na Pentiuma i Radka 9200 na 9800?
czy ja dobrze to zrozumiałem? chcesz to tak podkręcic?
czy tez zamierzasz kupić takowy zestaw?
czy tez zamierzasz kupić takowy zestaw?
Strona 1 / 1