co z tym check boxem???

witajcie fachowcy
czy poniźszy check box naleźy odznaczyć (domyślnie jest on zaznaczony) i jaki wpływ na wydajność systemu ma ta opcja??? jeśli moźna to prosze o szczegóły.

Odpowiedzi: 6

no git, jak ten check box jest zaznaczony to system zamyka się momentalnie :D
ja tam zostawiam go zaznaczonego 8)
misfit
Dodano
19.03.2005 23:19:38
Oczywiscie to tylko straszenie... lubie sobie czasem kogos postraszyc :wink:
Nie mozna jednak takiej sytuacji wykluczyć aczkolwiek nie widzałem jeszcze u kogos uszkodzenia plikow w konsekwencji uzywania tego mechanizmu.
Poza tym ta funkcja w systemie jest domyslnie właczona wiec o czym to tez swiadczy

Co do wydajnosci to sam widzisz efekty i nie trzeba Cie do tego przekonywać
Bobi
Dodano
19.03.2005 16:44:06
Oczywiscie to tylko straszenie... lubie sobie czasem kogos postraszyc :wink:
Nie mozna jednak takiej sytuacji wykluczyć aczkolwiek nie widzałem jeszcze u kogos uszkodzenia plikow w konsekwencji uzywania tego mechanizmu.
Poza tym ta funkcja w systemie jest domyslnie właczona wiec o czym to tez swiadczy

Co do wydajnosci to sam widzisz efekty i nie trzeba Cie do tego przekonywać
Bobi
Dodano
19.03.2005 16:44:06
dzięki za odpowiedź

tak na marginesie to jestem na ntfs, ale przeraziła mnie :D ta podpowiedź systemu źe moźna przez to uszkodzić dysk.

rozumiem źe to tylko straszenie, czy jednak istnieje taka moźliwość jak uszkodzenie dysku,

a i jeszce jedno, zauwaźyłem źe po wyłączeniu tej opcji system zamyka mi się bardzo długo.
spróbuje tę opcję włączyć ponownie i sprawdze czy system zamyka się szybciej.
po tym experymencie zamieszczę wynik w tym wątku 8)
mam xp prof + sp2
misfit
Dodano
19.03.2005 16:35:14
Buforowanie jesli nie wystepuja jakies zawirowania podnosi wydajnosc systemu.
Nalezy jednak pamietac ze przy nagłych błedach na dysku (zwłasza na FAT) trzeba sie liczyc z tym ze pliki moga znikac albo system nie wstanie.
Ogolnie jesli nie masz zadnych problemow z wydajnoscia, sprzetem etc to zostaw włączona ta opcje.
Bobi
Dodano
19.03.2005 16:02:24
Wrzuć i poczytaj

buforowanie zapisu na dysk

http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
JNJN
Dodano
19.03.2005 16:01:25
misfit
Dodano:
19.03.2005 15:37:29