Co z tą rozdzielczością na laptopie :( ??
Problem jest taki, źe standardowa rozdzielczość laptopa to 1024x768 i jak zmieniam na mniejszą to obraz nie jest rozciągany na cały ekran tylko na te np: 800x600 i na szerokość jakichś 2 cm dookoła obrazu czarna rama... I o co chodzi? W opcjach sterownika nic... Z linuxem to samo :evil:
Odpowiedzi: 6
z pliku 'xorg.conf' usunąłen wszystki inne rozdzielczości oprócz 1024x768 ale to nic nie dało. Ciekawe jest to, źe wpisu odpowiedzialnego za wyświetlaną rozdzielczość 640x..., której w źaden sposób zmienić nie mogę teź nie było w tym pliku :( Moźe coś innego powinienem dopisać?
A sterownik na linuksie masz zainstalowany ?
Próbowałeś zmienić to "z palca" w XF86Config ?
Próbowałeś zmienić to "z palca" w XF86Config ?
Bo na linuxie nie mogę ustawić rozdzielczości 1024x768, system wykrywa ją, ale nie chce z niej skorzystać ustawiając okropne 640x... na środku monitora i chciałem się dowiedzieć gdzie jest pies pogrzebany. W sprzecie czy w systemie :( I wychodzi na to źe to sprzęt!
Raczej nie da sie nic zrobić. Bynajmniej ja sie z takim czymś nie spotkałem. A jeśli moźna wiedzieć to dlaczego chcesz zmienic rozdzielczość?
No tak tyle to wiem... Ale czy nie da się z tym czegoś zrobić?
Ekran przystosowany jest do pracy z rozdziałką 1024x768 i w takiej rozdzielczosci musisz pracowac, bo jak zmienisz rozdzielczość to wiesz co sie dzieje.
Strona 1 / 1