Co z ta plyta ??
No mam plytke glowna jak w opisie czy bedzie ona w stanie uciagnac jakiegos nowszego procka z serii AMD np:SEMPRON , albo M. Aha dodam ze mam pamieci 266mhz :(
PLZ odpowiedac szybko bo goni mnie czas
PLZ odpowiedac szybko bo goni mnie czas
Odpowiedzi: 13
Nie pamiętam , źeby taka opcja w nim była, ale nawet jeźlei jest to dokonywanie zmiany BIOS–u z poziomu windowsa jest zawsze obarczone większym ryzykiem niź z poziomu staru komputera. Więcej elementów , które mogą zawieść w grę wchodzi.
A za pomoca programu EasyTune4 moge zrobic upa :?:
Chyba dam sobie spokoj i kupie procesor BARTON od kogos albo oddam przy zakupie procka do sklepu by mi zrobili tego UP'a . Tak bedzie najlepiej :wink:
Nie pamiętam, ale to jest albo w manualu, albo w opisach na stronie GigaByte'a.
Jeźlei nawet coś Ci pójdzie nie tak to – na wszelki wypadek przygotuj sobie dyskietkę startową – moze być "dysk systemu MS–DOS" tworzony przy formatowaniu flopa w XP – i dograj do niego flashera – jaki awdflash czy AMIflash – zaleźy od BIOS–u, a nie iwem jaki jest przy tem KT600, i poza nim dograj do niej ten stary BIOS – potem – naślepo moźna przyqwrócić go. Trzeba tylko patrzeć na diodę stacji dyskietek i znać – najlepiej spisane na kartce – polecenia dla flashera.
Brzmi to zawile, ale operacja nie jest aź tak skomplikowana mimo tego, źe monitor jest bez obrazu.
To jednak tylko dla ostroźności, bo szansa na to, źe coś pójdzie nie tak duźa nie jest.
Oczywiście przy ząłoźeniu, źe:
dyskietka z BIOS–em jest sprawna
nie wyłączą prądu w trakcie zmiany
BIOS jest dla tej płyty ,a nie innej jej wersji
Jeźlei nawet coś Ci pójdzie nie tak to – na wszelki wypadek przygotuj sobie dyskietkę startową – moze być "dysk systemu MS–DOS" tworzony przy formatowaniu flopa w XP – i dograj do niego flashera – jaki awdflash czy AMIflash – zaleźy od BIOS–u, a nie iwem jaki jest przy tem KT600, i poza nim dograj do niej ten stary BIOS – potem – naślepo moźna przyqwrócić go. Trzeba tylko patrzeć na diodę stacji dyskietek i znać – najlepiej spisane na kartce – polecenia dla flashera.
Brzmi to zawile, ale operacja nie jest aź tak skomplikowana mimo tego, źe monitor jest bez obrazu.
To jednak tylko dla ostroźności, bo szansa na to, źe coś pójdzie nie tak duźa nie jest.
Oczywiście przy ząłoźeniu, źe:
dyskietka z BIOS–em jest sprawna
nie wyłączą prądu w trakcie zmiany
BIOS jest dla tej płyty ,a nie innej jej wersji
Tak sie sklada ze juz znalazlem i zassalem :wink: A mam jeszcze jedno pytanko jakie jest ryzyko tego :?: Moge uszkodzic sprzet :?: A czy jak sie zle wgra to :?: Co mam zrobic by zmienic na stary bios z zapasowego :?:
Ukey:
A ile to trwa i czy poprawi mi to dzialanie kompa teraz :?:
Trwa kilkanaście sekund.
A bo ja wiem ?
Nawet na stronę GigaByte'a nie chce Ci się wejść by popczytać o zmianach wnoszonych przez nowsze wersje BIOS–u.
Ja tego za Ciebie nie zrobię ,bo ...... temź mi się nie chce.
A ile to trwa i czy poprawi mi to dzialanie kompa teraz :?:
Ukey:
Hymm a jak moge zmienic biosa bez ryzyka :?: Znacie jakies programy . Aha dodam ze mam Doual Bios (czy jak to sie pisz)
Bez ryzyka i nerwów – właśnie Dual BIOS Ci to umoźliwia.
Wkładasz dyskietkę z nowy BIOS–em do czytnika – wchodzisz do BIOS–u i z menu wybierasz , źeby dokonał upgrede'u "main Bios". Wskazujesz plik na dyskietce i to w zasadzie tyle – poza klikaniem "dalej".
Po sprawdzeniu, źe wszystko działa moźesz w ten sam sposób zmienić BIOS "zapasowy".
Hymm a jak moge zmienic biosa bez ryzyka :?: Znacie jakies programy . Aha dodam ze mam Doual Bios (czy jak to sie pisz)
Czy bez zmiany BIOS–u się obejdzie dla Semprona to jednak wątpię – tyle, źe GigaByte BIOSy z obsługą ( rozpoznawaniem ) tych cPU wydać juź zdąźył.
Z Google.
Jak wiadomo w inetrnecie jest duźo informacji, jest ich więcej niź byś potrafił w całym swoim źyciu ogarnąć. Jest teź pośród nich duźo informacji, moźna powiedzieć ogrom, o sprzęcie komputerowym. Wszystko co potrzeba do szczęścia to coś co potrafi jak sito wyłuskać informacje która jest interesująca, dlatego ludzie (przynajmniej ci Homo Sapiens Internetolus :D ) uźywają wyszukiwaczy internetowych tj. np. Google. Wystarczy wpisać symbol płyty by wiedzieć więcej o niej niź sam właściciel, w tym przypadku ty.
Jak wiadomo w inetrnecie jest duźo informacji, jest ich więcej niź byś potrafił w całym swoim źyciu ogarnąć. Jest teź pośród nich duźo informacji, moźna powiedzieć ogrom, o sprzęcie komputerowym. Wszystko co potrzeba do szczęścia to coś co potrafi jak sito wyłuskać informacje która jest interesująca, dlatego ludzie (przynajmniej ci Homo Sapiens Internetolus :D ) uźywają wyszukiwaczy internetowych tj. np. Google. Wystarczy wpisać symbol płyty by wiedzieć więcej o niej niź sam właściciel, w tym przypadku ty.
Sorr ze sie pytam ale z kad to wiesz :?: :D Czyli moge wymienic sobie procka bez problemu i bez zmiany bioska :?:
Ukey nie ma się o co martwić, twoja płyta obsługuje wszystkie procki z MP i Sempronami włącznie. Nawet FSB 400 ma ta płyta, nie jest źle.
Strona 1 / 1