co z moim profilem??

Witam,
już po raz chyba trzeci (się cos popsuło) wyłączyłem standardowo system, następnego dnia rano chce się zalogować i... pulpit załadował sie do połowy tzn: widze kilka ikonek z pulpitu, pojawił się pasek na dole ale nie ma żadnej ikony ani swojej tekstury, a poza tym jak się na niego najedzie kursor oznacza ładowanie a tak naprawde nic się nie dzieje. mam utworzony inny profil i ten działa bez problemów. Dziwne ten sam problem pojawił mi się już po raz kolejny. Z czym może to być związane? Nie wiem jak można to naprawić moje wyjście to usówanie profilu i tworzenie nowego ale to nie rozwiązanie :( czy miał ktoś podobny problem?

Odpowiedzi: 1

A moze skorzystaj z narzedzia Przywracania systemu ?
Piotr P.
Dodano
03.08.2006 00:10:34
  • EL NINO 03.08.2006 22:24:46

Nie masz jakiegos wirusa w systemie ? Dysk jest na 100% sprawny ? Bez "bad sector" ? <br /> <br />1. Mozesz sobie tworzyc backup swojego profilu. <br /> <br />2. Mozesz sprawdzic, czy nie da rady przywrocic "uszkodzonego" profilu: <br />HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList <br /> <br />Odszukaj wlasciwy SID, gdzie wpis "ProfileImagePath" bedzie zawieral sciezke do Twojego "uszkodzonego" profilu (np. %SystemDrive%\Documents and Settings\nazwa_profilu.2). <br /> <br />Usun ".2" ze sciezki.

• MiNos 03.08.2006 23:04:28

<P>Dzieki wielkie za ta informację.</P> <P>Wirusów nie ma na 99% chyba ze NOD32 by coś puścił (raczej odpada, bo jakies 4 tyg. temu był format) Wczoraj skanowałem system programem Adware, nic nie znalazł obcego. Z zasady nie używam IE. Dyski działają OK też robiłem jakieś proste testy.</P> <P>UDało mi się jednak coś ustalić, mianowicie: dziś własnie przed chwilą znów pojawił się ten problem. Zatrzymałem proces explorera (akurat okno managera procesów można uruchomić) a następnie ponowmie uruchomiłem explorera i system zaskoczył bez problemów.</P>

MiNos
Dodano:
02.08.2006 23:08:18
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1