Co uszkadza płyte ?
Witam mam taki problem ostatnio padła mi płyta( ECS K7VTA3/KT333) .Początkowe objawy takie jak przy zwisie zatrzymany obraz , nastepnie komp nie odpala , nie pojawia sie bios , źadnych sygnałów jedynie wiatrak na płycie chodzi .
Dzisiaj przyniosłem z serwisu nową płyte , zamontowałem i wszystko ok , ale po 5 godzinach to samo . Komp nie odpala (wszystkie objawy identiko jak za pierwszym razem) .
Moźe ktoś wie co powoduje " wywalanie " płyty ?
Pozdrawiam
Dzisiaj przyniosłem z serwisu nową płyte , zamontowałem i wszystko ok , ale po 5 godzinach to samo . Komp nie odpala (wszystkie objawy identiko jak za pierwszym razem) .
Moźe ktoś wie co powoduje " wywalanie " płyty ?
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 6
a odlacz wszystko oprocz grafy i hdd. Zobacz czy tez bedzie Ci siadalo. moze po prostu j/w mowia zasilacz nie wyrabia. pozycz od kumpla i sprawdz czy z innym tez bedzie tak sie dzialo. pozdro
sprawdz to co mówią koledzy a dodatkowo spróbuj nową płytę podłączyć z innym HDD na starym moźe masz jakąś paskude co ci psuje komputer
Wydaje mi sie ze to wina ustawien biosu. Jesli dzieje sie cos dziwnego z kompem, zazwyczaj warto zresetowac BIOS. FDo tego celu sluza zworki na plycie glownej, bo opcja Load Setup Default nie zawsze dziala jak nalezy. Jesli plyta jest starsza data moze to byc problem z bateria na plycie glownej – moze prowadzic to do zmian ustawien biosu.
To co Rebe + wadliwa instalacja elektryczna, chociaź mało prawdopodobna to przyczyna.
sprawdz rozmieszczenie srubek mocujacych czy sa na swoich miejscach – jedna za duzo i moze robic zwarcie
Np. zasilacz
Strona 1 / 1