Co trzeba umieć na Mature z INFORMATYKI.
Witam. Moze wiecie drodzy forumowicze jaki język programowania nalezy opanowac aby zdawać mature z informatyki. Czy moze trzeba umiec coś jeszcze. Z góry dziękuje.
Odpowiedzi: 9
:wink:ERROR 5:WaGonik:ERROR 5:mogą się pojawić schematy blokowe algorytmów i moźe być coś o protokołach (podstawy jak np. definicja IP)
Hmmm ska masz takie źródła ? jak przeglądałem testy z informatyki to były zadania w exelu, ale takie porąbane ze głowa mała .....
Miałem kiedyś (nie pamiętam skąd) przykładowe zadania. Schematu blokowego nie widziałem (słyszałem od kumpli źe moźe się pojawić – inne przykładowe zadania :) ), ale było takie zadanko, źeby uzupełnić tekst nazwami protokołów takimi jak IP czy TCP.
To było coś w stylu:
Nie polecam zdawania nikomu matury z informatykie lepiej nauczyćsie historii
do komunikowania się między kompami uźywany jest protokół ........ . Ble ble ble ...... ble ble.
adres IP składa się z ........ bitów
WaGonik:ERROR 5:mogą się pojawić schematy blokowe algorytmów i moźe być coś o protokołach (podstawy jak np. definicja IP)
Hmmm ska masz takie źródła ? jak przeglądałem testy z informatyki to były zadania w exelu, ale takie porąbane ze głowa mała .....
Miałem kiedyś (nie pamiętam skąd) przykładowe zadania. Schematu blokowego nie widziałem (słyszałem od kumpli źe moźe się pojawić – inne przykładowe zadania :) ), ale było takie zadanko, źeby uzupełnić tekst nazwami protokołów takimi jak IP czy TCP.
To było coś w stylu:
do komunikowania się między kompami uźywany jest protokół ........ . Ble ble ble ...... ble ble.
adres IP składa się z ........ bitów
W ekspercie 4/05 był całkiem fajny materiał na ten temat.
ERROR 5:mogą się pojawić schematy blokowe algorytmów i moźe być coś o protokołach (podstawy jak np. definicja IP)
mogą się pojawić schematy blokowe algorytmów i moźe być coś o protokołach (podstawy jak np. definicja IP)
Wybierasz sobie stajce robocza na której chcesz pracowac MAC albo PC
Pakiet OFFICE wybierasz jedno WORD, EXEl.... itd
Język programowania... Delphi... przykąłdowo piszę..
Dostajesz zadanka i wcale nie są łatwe ...
I nie wiem czy czegoś nie ominąłem....
P.S. Matura z informatyki nie jest wymagana na większość uczelni :wink: więc zrezygnowałem z tego :wink:
Pakiet OFFICE wybierasz jedno WORD, EXEl.... itd
Język programowania... Delphi... przykąłdowo piszę..
Dostajesz zadanka i wcale nie są łatwe ...
I nie wiem czy czegoś nie ominąłem....
P.S. Matura z informatyki nie jest wymagana na większość uczelni :wink: więc zrezygnowałem z tego :wink:
O dokładnie to nie mam pojęcia bo za moich czasów na maturze informatyki nie było. Ale myślę źe C++ to podstawa a jego odmiany niewiele się ruźnią jeśli znasz jedną z mich to z innymi nie masz problemu bo to jest tak jak z prawem jazdy masz jedno a pojedziesz wszystkimi w tej kategorii. Ale zobaczmy co powiedzą inni.
dzieki. ale tak bardziej chodzi mi o jakieś konkretne wytyczne. jaki język naleźy znać. Jedni mówią ze C++ ale teź dokładnie niewiedza która jego wersja... wkońcu sam nie wiem. A najwyźszy czas aby zapisac sie na jakieś kursy i samemu zacząc uczyć sie bo w ostatnich dniach to sie raczej nauczyćtego nie da :P
Znalazłem takie cuś http://www.juliusz.lo–zywiec.pl/mat–inf/matura/index.html
Strona 1 / 1