Co trzeba umieć na Mature z INFORMATYKI.

Witam. Moze wiecie drodzy forumowicze jaki język programowania nalezy opanowac aby zdawać mature z informatyki. Czy moze trzeba umiec coś jeszcze. Z góry dziękuje.

Odpowiedzi: 9

ERROR 5:
WaGonik:
ERROR 5:
mogą się pojawić schematy blokowe algorytmów i moźe być coś o protokołach (podstawy jak np. definicja IP)

Hmmm ska masz takie źródła ? jak przeglądałem testy z informatyki to były zadania w exelu, ale takie porąbane ze głowa mała .....

Miałem kiedyś (nie pamiętam skąd) przykładowe zadania. Schematu blokowego nie widziałem (słyszałem od kumpli źe moźe się pojawić – inne przykładowe zadania :) ), ale było takie zadanko, źeby uzupełnić tekst nazwami protokołów takimi jak IP czy TCP.

To było coś w stylu:

Nie polecam zdawania nikomu matury z informatykie lepiej nauczyćsie historii

do komunikowania się między kompami uźywany jest protokół ........ . Ble ble ble ...... ble ble.
adres IP składa się z ........ bitów
:wink:
WaGonik
Dodano
31.05.2005 19:20:53
WaGonik:
ERROR 5:
mogą się pojawić schematy blokowe algorytmów i moźe być coś o protokołach (podstawy jak np. definicja IP)

Hmmm ska masz takie źródła ? jak przeglądałem testy z informatyki to były zadania w exelu, ale takie porąbane ze głowa mała .....

Miałem kiedyś (nie pamiętam skąd) przykładowe zadania. Schematu blokowego nie widziałem (słyszałem od kumpli źe moźe się pojawić – inne przykładowe zadania :) ), ale było takie zadanko, źeby uzupełnić tekst nazwami protokołów takimi jak IP czy TCP.

To było coś w stylu:

do komunikowania się między kompami uźywany jest protokół ........ . Ble ble ble ...... ble ble.
adres IP składa się z ........ bitów
MetaVirus
Dodano
31.05.2005 19:17:49
W ekspercie 4/05 był całkiem fajny materiał na ten temat.
maq123
Dodano
31.05.2005 19:07:02
ERROR 5:

WaGonik
Dodano
31.05.2005 18:58:53
MetaVirus
Dodano
31.05.2005 18:52:48
Wybierasz sobie stajce robocza na której chcesz pracowac MAC albo PC

Pakiet OFFICE wybierasz jedno WORD, EXEl.... itd

Język programowania... Delphi... przykąłdowo piszę..

Dostajesz zadanka i wcale nie są łatwe ...

I nie wiem czy czegoś nie ominąłem....

P.S. Matura z informatyki nie jest wymagana na większość uczelni :wink: więc zrezygnowałem z tego :wink:
WaGonik
Dodano
30.05.2005 12:17:35
O dokładnie to nie mam pojęcia bo za moich czasów na maturze informatyki nie było. Ale myślę źe C++ to podstawa a jego odmiany niewiele się ruźnią jeśli znasz jedną z mich to z innymi nie masz problemu bo to jest tak jak z prawem jazdy masz jedno a pojedziesz wszystkimi w tej kategorii. Ale zobaczmy co powiedzą inni.
Pan i pastuch
Dodano
30.05.2005 00:33:00
dzieki. ale tak bardziej chodzi mi o jakieś konkretne wytyczne. jaki język naleźy znać. Jedni mówią ze C++ ale teź dokładnie niewiedza która jego wersja... wkońcu sam nie wiem. A najwyźszy czas aby zapisac sie na jakieś kursy i samemu zacząc uczyć sie bo w ostatnich dniach to sie raczej nauczyćtego nie da :P
adik154
Dodano
30.05.2005 00:17:35
Znalazłem takie cuś http://www.juliusz.lo–zywiec.pl/mat–inf/matura/index.html
Pan i pastuch
Dodano
30.05.2005 00:03:29
adik154
Dodano:
29.05.2005 23:42:02
Komentarzy:
9