co to za błedy?
Witam
jak wejde w "podgląd zdarzen" i wybiore system to mam takie bledy zawsze po uruchomieniu kompa. co one oznaczaja??
1. zrodlo: atapi nadeviceideideport0 został wykryty blad parzystosci
2. zrodlo: Disk sterownik wykryl blad kontrolera na devicehardisk0D
mam dwa dyski jeden to maxtor 80gb a drugi WD 40gb ten pierwszy jest systemowy
pozdrawiam
Konrad[/img]
jak wejde w "podgląd zdarzen" i wybiore system to mam takie bledy zawsze po uruchomieniu kompa. co one oznaczaja??
1. zrodlo: atapi nadeviceideideport0 został wykryty blad parzystosci
2. zrodlo: Disk sterownik wykryl blad kontrolera na devicehardisk0D
mam dwa dyski jeden to maxtor 80gb a drugi WD 40gb ten pierwszy jest systemowy
pozdrawiam
Konrad[/img]
Odpowiedzi: 3
2. zrodlo: Disk sterownik wykryl blad kontrolera na devicehardisk0D to "d" na koncu to chodzi o partycje d?? czyli jezeli moj systemowy dysk to maxtor ma dwie partycje tzn. ze na drugiej cos sie zlego dzieje??
:arrow: Atapi
Natomiast jesli chodzi o drugi bład to jest gorzej bo moze byc on zapowiedzia nagłego zgonu HDD.
Jesli jeszcze nie odczuwasz zadnych tego konsekwencji to dobrze ale pamietaj ze w kazdej chwili moze sie zdarzyć ze juz nie wstanie, wiec nie trzymaj tam waznych danych :P
Sciagnij jakis soft do testowania dyskow ze strony jego producenta i zrob testy, to na poczatek
Natomiast jesli chodzi o drugi bład to jest gorzej bo moze byc on zapowiedzia nagłego zgonu HDD.
Jesli jeszcze nie odczuwasz zadnych tego konsekwencji to dobrze ale pamietaj ze w kazdej chwili moze sie zdarzyć ze juz nie wstanie, wiec nie trzymaj tam waznych danych :P
Sciagnij jakis soft do testowania dyskow ze strony jego producenta i zrob testy, to na poczatek
:arrow: Atapi
Strona 1 / 1