Co to za bład
Czy moźe ktoś wie, co to jest. Pojawia mi się codziennie w dzienniku błędów:
"Service Control Manager Nie moźna uruchomić usługi cpoint z powodu następującego błędu: Nie moźna odnaleźć określonego pliku."
A raz na jakiś czas:
"PlugPlayMa nager Urządzenie Root\LEGACY_WINIO\0000 zniknęło z systemu bez uprzedniego przygotowania go do usunięcia "
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
"Service Control Manager Nie moźna uruchomić usługi cpoint z powodu następującego błędu: Nie moźna odnaleźć określonego pliku."
A raz na jakiś czas:
"PlugPlayMa nager Urządzenie Root\LEGACY_WINIO\0000 zniknęło z systemu bez uprzedniego przygotowania go do usunięcia "
Odpowiedzi: 9
Ewentualna pomoc dla pomagających: w dzienniku zdarzeń brzmi to następująco:
Data 2005–06–09
Godzina 16.39.25
Ident. zdarzenia 7000
Kategoria brak
Nazwa firmy Microsoft Corporation
Nazwa pliku netevent.dll
Nazwa prod. System Operacyjny Windows
Typ Błąd
Wersja pliku 5.1.2600.0
Wersja produktu 5.1.2600.0
Źródło Service Cont. Manager
Data 2005–06–09
Godzina 16.39.25
Ident. zdarzenia 7000
Kategoria brak
Nazwa firmy Microsoft Corporation
Nazwa pliku netevent.dll
Nazwa prod. System Operacyjny Windows
Typ Błąd
Wersja pliku 5.1.2600.0
Wersja produktu 5.1.2600.0
Źródło Service Cont. Manager
Ja osobiście te wybiegi nazywam nieuctwem z mojej strony, ale błędów młodości nie cofnę.
I dziwisz się, źe po Twoim poprzednim poscie zamilknąłem?
Toź sam się podłozyłeś więc uznałem, źe wybiegi stosujesz .
Toź sam się podłozyłeś więc uznałem, źe wybiegi stosujesz .
A jednak znalazłem to legacy_winio: dwie linijki
– (Domyślna) REG_SZ (wartość nie ustalona)
– NextInstance REG_DWORD oxooooooo1(1)
Przepraszam, ale trzy dni temu nie było jeszcze informacji w tym dziwnym języku, lecz w tą wyźszość języka teź nie uwierzyłem.
– (Domyślna) REG_SZ (wartość nie ustalona)
– NextInstance REG_DWORD oxooooooo1(1)
Przepraszam, ale trzy dni temu nie było jeszcze informacji w tym dziwnym języku, lecz w tą wyźszość języka teź nie uwierzyłem.
Sorry, patrzyłem w Google, ale, niestety, dla mnie wszystko było w niezrozumiałym języku. Po prostu zbyt słabo znam angielski (jestem z pokolenia, któremu na siłę wmawiano wyźszość języka sowieckiego nad innymi). Jeźeli Ty lub ktoś mógłby cośkolwiek interesującego mi przetłumaczyć, ewentualnie wytłumaczyć, byłbym bardzo wdzięczny.
1ter – google zamknęłi – juź pierwszy wynik dla LEGACY_WINIO jest b. interesujący. Ma tylko jedną wadę. Jest w "dziwnym" obecnie języku.
Kolejne jednak są juź po angielsku i nawet z tego co się na stronie wyszukiwarki wyswietla wydają się zawierać elementy, które moga Ci się przydać.
Kolejne jednak są juź po angielsku i nawet z tego co się na stronie wyszukiwarki wyswietla wydają się zawierać elementy, które moga Ci się przydać.
W usługach, niestety, nie mogę znaleźć nic o podobnej nazwie. Ostatnio poźegnałem się z Pandą, ale wcześniej teź to było.
Szukałem teź w rejestrze, ale takźe, niestety, nie znalazłem wpisu LEGACY_WINIO. Przepraszam, byłbym zapomniał, DZIEŃ DOBRY, sterowniki mam wgrane wszystkie te, które były na CD do płyty głównej.
Szukałem teź w rejestrze, ale takźe, niestety, nie znalazłem wpisu LEGACY_WINIO. Przepraszam, byłbym zapomniał, DZIEŃ DOBRY, sterowniki mam wgrane wszystkie te, które były na CD do płyty głównej.
W usługach, niestety, nie mogę znaleźć nic o podobnej nazwie. Ostatnio poźegnałem się z Pandą, ale wcześniej teź to było.
1ter:
Czy moźe ktoś wie, co to jest. Pojawia mi się codziennie w dzienniku błędów:
Zajrzyj do usług (services.msc) i popatrz od czego jest ta usługa – być moźe coś odinstalowałeś (brak pliku na to wskazuje) a usługa nie została usunięta.
1ter:
A raz na jakiś czas:
Zajrzyj do rejestru – HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root i tam poszukaj gałęzi LEGACY_WINIO – być moźe gdzieś będzie napisane od jakiego urządzenia jest to wpis – rzuci to nieco światła na problem. Na dzień dobry to się tylko zapytam o sterowniki do chipsetu – zainstalowane ??
Strona 1 / 1