Co to moźe być? :(
Mam taki problem, źe jak jestem w WinXP, to często mi się tak zdarza, źe mi nie działają przyciski na pasQ szybkiego uruchamiania, przy otwieraniu i zamykaniu programów na X etc. Muszę albo resetnąć, co jest bardzo wQrzające, albo nacisnąć CTRL+ALT+DELETE, to wtedy mi się pokazuje MENEDŻER ZADAŃ i jak tam przełoźę jakieś zakładki i to zamknę, to wtedy umiem zamykać okna itd., ale znów nie działa metoda PRZENIEŚ–UPUŚĆ (np. jak chcę wrzucić piosenkę do WinAmpa, albo coś innego) :( jestem bezsilny :( z tego powodu od nowa instalowałem Windowsa i wszystkie świeźe sterowniki do Radeona i nadal to samo. Instal. tez starsze sterowniki i nadal to samo :(( to bardzo denerwujące, proszę pomóźcie mi jakoś :( Aha, neidawno wymieniałem pł. główną na GIGABYTE DUAL CHANNEL i dołoźyłem 2 x 256 DD RAM. Moźe tu twki błąd? ale pamiętam, źe na początQ korzystanie z tego, co wymienilem, to raczej nei mialem takich problemów, a teraz mam ;( proszę pomóźie. No i nie mam źadnych wirusów ani nic, bo skanuję AdAware, MKS 2005, SpyHunter i nadal to samo ;///
Odpowiedzi: 20
Przedewszystkim jak zmienia się płytę główna komputera to naleźy zainstalować do niej sterowniki a potem zobaczyć jak to działa. Sterowniki dostaje się z zakupioną płytą.
Okej Bobi z góry dzięki, teraz akurat problem znikł ale on powraca bo wiem z własnego doświadczenia ;).
Plik ma atrubut systemowego wiec trzeba nakazac systemowi pokazac te pliki (opcje folderow)
Znajduje sie w C:\Documents and Settings\Twój profil\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji
Ale teraz pytanie, co kiego grzyba akurat ten plik usuwac ??
hmxxx, jak cos wiecej bedzie wiadomo na temat tych nieszczesnych ikonek bede na biezaco odpowiadal
Znajduje sie w C:\Documents and Settings\Twój profil\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji
Ale teraz pytanie, co kiego grzyba akurat ten plik usuwac ??
hmxxx, jak cos wiecej bedzie wiadomo na temat tych nieszczesnych ikonek bede na biezaco odpowiadal
kamaa gdzie szukać tego pliku bo wyszuwkiwarka go nie znajduje on jest ukryty??
kamaa gdzie szukać tego pliku bo wyszuwkiwarka go nie znajduje on jest ukryty??
czy moze chodzi tu o plik IconCache.db którego naleźy usunąć
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders, >> Desktop
[Najpierw spisz dla mnie pierwotna wartosc a nastepnie wyedytuj do C:\Documents and settings\"nazwa_konta"\Pulpit (gdzie "nazwa_konta" to Twoja nazwa uzytkownika)]
Wartość jest taka jaką podajesz C:\Documents and settings\"nazwa_konta"\Pulpit
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders, >> Desktop, rowniez spisujesz dane i edytuje do tej postaci:
%USERPROFILE%\Pulpit
To samo. Wartość wynosi:
%USERPROFILE%\Pulpit
[Najpierw spisz dla mnie pierwotna wartosc a nastepnie wyedytuj do C:\Documents and settings\"nazwa_konta"\Pulpit (gdzie "nazwa_konta" to Twoja nazwa uzytkownika)]
Wartość jest taka jaką podajesz C:\Documents and settings\"nazwa_konta"\Pulpit
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders, >> Desktop, rowniez spisujesz dane i edytuje do tej postaci:
%USERPROFILE%\Pulpit
To samo. Wartość wynosi:
%USERPROFILE%\Pulpit
Jesli chcesz cos dopisać do swojego poprzedniego posta to uzywaj przycisku ZMIEŃ
Poza tym zaden pan, po prostu Bobi albo Robert
Problem jest takiej natury ze potrafie sobie juz poradzić z ta wredna czerwona tapetą i zablokowanym prawoklikiem ale dociec nie moge w jakis sposob syf tworzy te podwojne pliki.
Blokuje ponadto pozniejsza zmiane tapety na inna, ale w jakis niecodzienny sposob.
Przeszukaj dysk i sprawdz czy nie masz gdzies katalogu z kopiami plikow z pulpitu.
Ponadto wejdz do edytora rejestru (regedit) i sprawdz wartosci w:
:arrow: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders, >> Desktop
:arrow: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders, >> Desktop, rowniez spisujesz dane i edytuje do tej postaci:
%USERPROFILE%\Pulpit
Poza tym zaden pan, po prostu Bobi albo Robert
Problem jest takiej natury ze potrafie sobie juz poradzić z ta wredna czerwona tapetą i zablokowanym prawoklikiem ale dociec nie moge w jakis sposob syf tworzy te podwojne pliki.
Blokuje ponadto pozniejsza zmiane tapety na inna, ale w jakis niecodzienny sposob.
Przeszukaj dysk i sprawdz czy nie masz gdzies katalogu z kopiami plikow z pulpitu.
Ponadto wejdz do edytora rejestru (regedit) i sprawdz wartosci w:
:arrow: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders, >> Desktop
:arrow: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders, >> Desktop, rowniez spisujesz dane i edytuje do tej postaci:
%USERPROFILE%\Pulpit
Wykrakałem po ponownym uruchomieniu kompa te same objawy :/ hmmm mógłby mi Pan jakos prościej wytłumaczyć co mam zrobić bo nie jestem zbyt dobry w te klocki. Z góry dziękuje.
Wykrakałem po ponownym uruchomieniu kompa te same objawy :/ hmmm mógłby mi Pan jakos prościej wytłumaczyć co mam zrobić bo nie jestem zbyt dobry w te klocki. Z góry dziękuje.
Więc tak usunąłem plik deskop z folderu Windowsa i wszystko niby działa (pasek Start sie nie zawiesza, ikony da sie przenosić) ale nie wiem czy to nie jest złudne i czy zaraz nie powróci no ale cóź zobaczymy. Tylko mam pytanie: Czy ten plik mógł robić robote??
Nie nie odrazu własnie nie miałem tego. Własnie po jakimś czasie to sie uaktywani. czyli co mam usunąć ten folder Deskop?? bo juź sam sie pogubiłem??
To jakies nowe dziecko firm (Slim Security, Smart Security) ktore oferuja programy niby oferujace usuwanie tego syfu ktory de facto same na pulpit wrzucily.
Tak naprawde to zwykłąd podpucha i nic wiecej.
Bron boze tegosciagac i instalować, to w ramach ostrzezenia
Zablkowany prawoklik + podwajane ikony to własnie obok tej tapety Active Desktop głowne znaki rozpoznawcze syfu.
U Ciebie z objawów zostały tylko te ikonki.
Zaznacz pokazywanie w systemie plikow ukrytych i być moze systemowych bo i pod takie lubia sie podszywać.
Sprobuj jeszcze wpisać lokalizacje tego folderu w pasku adresu eksploratora albo dopisz sciezek do programu usuwajacego (w Hijacku, Killboxie masz taka opcje)
Ogolnie pzreszukaj dysk pod katem wystepowania tego folderu, jesli cos znajdzie to na razie nie usuwasz, zapodaj wyniki.
Szczerze powiedziawszy to nie widziałem tego pod 2000 ale kto sie.
Gnojek musi zostawiać jakies pliki na innych partycjach albo jakas strona ktora czesto odwiedzasz jest zaopatzrona w to cos.
Nie mow ze od razu po formacie to miales ??
Tak naprawde to zwykłąd podpucha i nic wiecej.
Bron boze tegosciagac i instalować, to w ramach ostrzezenia
Zablkowany prawoklik + podwajane ikony to własnie obok tej tapety Active Desktop głowne znaki rozpoznawcze syfu.
U Ciebie z objawów zostały tylko te ikonki.
Zaznacz pokazywanie w systemie plikow ukrytych i być moze systemowych bo i pod takie lubia sie podszywać.
Sprobuj jeszcze wpisać lokalizacje tego folderu w pasku adresu eksploratora albo dopisz sciezek do programu usuwajacego (w Hijacku, Killboxie masz taka opcje)
Ogolnie pzreszukaj dysk pod katem wystepowania tego folderu, jesli cos znajdzie to na razie nie usuwasz, zapodaj wyniki.
Szczerze powiedziawszy to nie widziałem tego pod 2000 ale kto sie.
Gnojek musi zostawiać jakies pliki na innych partycjach albo jakas strona ktora czesto odwiedzasz jest zaopatzrona w to cos.
Nie mow ze od razu po formacie to miales ??
Jest taka sprawa dla mnie to juź jest co najmniej dziwne. Zainstalowałem system Windows 2000 Professional (po formacie) no i wierzcie albo nie ale dalej to samo :/ w/w problemy nie ustąpiły. Bobi_robert czy ten folder Deskop występuje teź w Win 2000 bo nie moge go znaleźć??
Dobra jedziemy z koksem...
Poszukaj na dysku bezposrednio na C: folderu Desktop
(moze byc ukryty). Jesli bedzie to poslij w kosmos
Poszukaj na dysku bezposrednio na C: folderu Desktop
(moze byc ukryty). Jesli bedzie to poslij w kosmos
Więc tak mam nowe wiadomości. Rozwiązałem problem z blokowaniem przycisku Start. Sciągnąłem program SmartXP2005 no i tam jest taka opcja źeby przyśpieszać otwieranie sie menu m. in. Menu Start no i pomogło, ale pozostał problem z ikonami na pulpicie a powiem Ci źe to mnie bardziej denerwuje :evil: :evil: NO CO JEST EKSPERCI NIE WIECIE O CO BIEGA?? POMÓŻCIE LAMUSOM :lol:
No ja teź wymieniałem płyte i RAM i ten sam problem widze :/ kurde :/ juź sił mi brak :/
Zajrzyjcie do działu "Bezpieczeństwo" – przeczytajcie przyklejone topicki , moźliwe źe na dysku jest jakieś robactwo.
niestety, nadal nic nie wiem :( jakbyś i Ty coś wiedział, to mi daj znać plis :) armin84@wp.pl :)) Miejmy nadzieję, źe nam pomogą... :( A Ty teź wymieniałeś płytę główną, albo pamięć, czy co? Tak sobie myślę, źe moźe to sterowniki od karty graf. szwanQją;/ ale mój qmpel teź ma Radeona i teź te ster. i ma OK ;/
MAm to samo co Ty załoźyłem nowy temat moźe nam pomogą a moźe Ty juź znalazłeś przyczyne?? daj znać jak coś!!
Strona 1 / 1