Co sądzicie o napędach optycznych LG?
Co sądzicie o napędach optycznych LG?
Odpowiedzi: 20
Ja miałem śp. napęd dvd LG 3 lata i było wszystko ok. ale spadł z wysokości 1 m i szlag go trafil (chłam). A tak powaźnie ja z LG jestem zadowolony ,te dvd naprawdę fajnie i cicho chodziło.
Trzy miesiące temu kupilem nagrywarkę GCE 8481 b i jak narazie jest super.
Trzy miesiące temu kupilem nagrywarkę GCE 8481 b i jak narazie jest super.
krecik:
Lundgren94:
No cóź, nie będę się spierał, ale moim zdaniem są dwie opcje: albo nieumiejętne posługiwanie się napędem (wkładanie wadliwych płyt, co prowadzi do wytęźonej pracy lasera i dłuszego czasu dosepu) albo mieli wyjątkowego pecha. A combo... cóź: Jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego... :wink:
Dodałbym trzecią opcję: Część (spora) napędów LG jest do niczego.
Jak na razie 43% ludzi twierdzi, źe LG to chłam.
Twierdzisz, źe blisko 50% ludzi ma pecha?
Jak myślisz ile napędów (w procentach) moźe być zepsutych.Nieumiejętne posługiwanie się napędem
Tylko, źe przy innych firmach (np. liteon lub teac) napęd wytrzymuje takie zabiegi bez problemu.
Zdarzyło mi się juź, źe LG miał problemy z odczytaniem nowiutkiej płyty TDK (twoim zdaniem to jest wadliwa płyta?)
- Ludzie! Według mnie napędy LG są naprawdę bardzo dobre! U siebie mam CD ROM x32 juź 6 rok i działa bez najmniejszego kłopotu – czyta wszystko – nawet to co Yamaha nie potrafiła. Prawie 3 lata temu kupiłem sobie nagrywarkę 12–10–32 i szura takźe bez zająknięcia. Poza tym składając ileś tam kompów (będzie ponad 20) jeśli nie było specjalnych rządań to takźe wkładałem LG – i źadnej skargi! Jedyny problem był z napędem combo, ale jak juź ktoś tu napisał – co jest do wszystkiego, to jest do niczego... Więc wniosek jest taki, źe raczej to jest dobry sprzęt, a awarie zawsze się będą zdarzać – TO TYLKO SPRZĘT! Pozdrawiam!
Krecik! Zgadzam się z Tobą! Tylko źe zaczynam się zastanawiać czy ta nasza gadka na ten temat ma jakikolwiek sens!? Przecieź produkty kaźdego innego producenta mają swoich zwolenników jak i przeciwników!
Więc nie mamy się o co sprzeczać! Kaźdy z nas ma przecieź lepsze lub gorsze doświadczenia ze sprzętem i niewaźne czy jest to LG czy inna firma!! :wink:
Więc nie mamy się o co sprzeczać! Kaźdy z nas ma przecieź lepsze lub gorsze doświadczenia ze sprzętem i niewaźne czy jest to LG czy inna firma!! :wink:
Krecik! Zgadzam się z Tobą! Tylko źe zaczynam się zastanawiać czy ta nasza gadka na ten temat ma jakikolwiek sens!? Przecieź produkty kaźdego innego producenta mają swoich zwolenników jak i przeciwników!
Lundgren94:
No cóź, nie będę się spierał, ale moim zdaniem są dwie opcje: albo nieumiejętne posługiwanie się napędem (wkładanie wadliwych płyt, co prowadzi do wytęźonej pracy lasera i dłuszego czasu dosepu) albo mieli wyjątkowego pecha. A combo... cóź: Jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego... :wink:
Dodałbym trzecią opcję: Część (spora) napędów LG jest do niczego.
Jak na razie 43% ludzi twierdzi, źe LG to chłam.
Twierdzisz, źe blisko 50% ludzi ma pecha?
Jak myślisz ile napędów (w procentach) moźe być zepsutych.
Nieumiejętne posługiwanie się napędem
Tylko, źe przy innych firmach (np. liteon lub teac) napęd wytrzymuje takie zabiegi bez problemu.
Zdarzyło mi się juź, źe LG miał problemy z odczytaniem nowiutkiej płyty TDK (twoim zdaniem to jest wadliwa płyta?)
loju:
Combo LG to teź totalna poraźka.The_judge:
moze Ty po prostu masz jakieś uprzedzenia do LG, skoro dziwią Cię nasze (dobre) opinie o napędach tej firmy ?
Po prostu niektórzy mieli przykre doświadczenia z napędami LG i teraz mają o nich negatywne zdanie.
Nie ma sie o co kłócić :wink:
Moźe tylko CD, bo ja mam DVD 16x LG i jest cichy i szybki,
nie mam źadnych problemów,
czyta wszystkie płyty.
Przynajmniej nie miałem z źadną problemu.
Combo LG to teź totalna poraźka.
Po prostu niektórzy mieli przykre doświadczenia z napędami LG i teraz mają o nich negatywne zdanie.
The_judge:
moze Ty po prostu masz jakieś uprzedzenia do LG, skoro dziwią Cię nasze (dobre) opinie o napędach tej firmy ?
The_judge:
czemu ? liczyles ze wiekszosc bedzie negatywnie oceniac LG ?
Dokładnie.
Miałem kiedyś cd–rom LG 40x. Od samego początku był bardzo głośny i kiepsko czytał płyty. Wymieniłem na gwarancji i po miesiącu następny wysiadł.
Mam kilku znajomych, którzy mają cd (lub DVD) LG.
8/10 ma z nimi problemy.
Zgadzam się, źe nagrywarki LG nie są takie złe, ale cdromy i dvd to kompletny badziew.
Ja się wcale nie dziwię krecikowi, źe jest przeciw produktom LG! Ja miałem trzy egzemplarze CD–ów (wymieniałem je na gwarancji), które padały jeden po drugim! :(
Nie wiem czy miałem po prostu pecha czy nie, ale cięźko będzie mnie teraz z powrotem przekonać do napędów LG! Być moźe krecik podobnie jak ja się przejechał i to jest normalna sprawa, źe jest przeciw LG!
Nie wiem czy miałem po prostu pecha czy nie, ale cięźko będzie mnie teraz z powrotem przekonać do napędów LG! Być moźe krecik podobnie jak ja się przejechał i to jest normalna sprawa, źe jest przeciw LG!
krecik:
Wasza opinia mnie zaskakuje.
czemu ? liczyles ze wiekszosc bedzie negatywnie oceniac LG ?
Wasza opinia mnie zaskakuje.
ja teź posiadam L–dźika (od prawie 2 lat) i nie mam z nim zadnych problemow. W dodatku powiem, źe LG pracuje na prawdę bardzo cicho w porównaniu do napędów konkurencji (np Lite–On)
Moja opinia jest taka: napędy LG są DOBRE!! Mam 3: CDROM 48x, DVD 8x i nagrywarkę 32x 10x 40x. Ten pierwszy ma ponad 3 lata i dlatego trochę juź świruje (długo się rozkręca i nie zawsze chce czytać płytki ale to wszystko) a 2 pozostałe mam od ponad roku i jeszcze nic się w nich nie popsuło! Tylko w CDROMie pękły 2 płytki, ale oprócz w/w usterek działa dalej.
loju:
dexter:
Kupilem ja rok temu w sierpniu, wypalila sporo plytek i nigdy nie stwarzala problemow.
Wyjątki się zdarzają... Ja jednak uwaźam źe cd–romy i cd–rw LG to jedno wielkie g... :? Osobiście polecam Samsungi są stosunkowo niedrogie a nie słyszałem źeby ktoś miał z nimi jakieś problemy.
Jakie wyjątki ??
Przecieź juź pare osób napisało, źe nie ma problemu, moźe nawet więcej niź tych którzy mają.
dexter:
Kupilem ja rok temu w sierpniu, wypalila sporo plytek i nigdy nie stwarzala problemow.
Wyjątki się zdarzają... Ja jednak uwaźam źe cd–romy i cd–rw LG to jedno wielkie g... :? Osobiście polecam Samsungi są stosunkowo niedrogie a nie słyszałem źeby ktoś miał z nimi jakieś problemy.
dudek81:
dexter:
Ja mam nagrywarke LG 32x10x40x i dziala bez problemow.
Ile czasu ją masz ??
wiedom:
Ja równieź jestem posiadaczem nagrywarki lg 24x10x40 od dwóch lat i działa bez zarzutu.
To mamy tą samą nagrywarke i mniej więcej od tego samego czasu.
I teź musze ją pochwalić.
Wypaliła setki, moźe tysiące płyt i nie narzekam na nią.
Żadnych problemów.
Pozdrówki
Ja równieź jestem posiadaczem nagrywarki lg 24x10x40 od dwóch lat i działa bez zarzutu.
dexter:
Ja mam nagrywarke LG 32x10x40x i dziala bez problemow.
Ile czasu ją masz ??