Co moźe moja płyta?
Mam taką płytę: Shuttle AK12A (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 3 DIMM, Audio) na mikroukładzie VIA VT8363A Apollo KT133A.
Konkretnie zaleźy mi: jakiej maksymalnie pojemności dysk jest w stanie ta płyta obsługiwać?
Wiem juź, źe nie radzi sobie z 80–tkami.
Oraz... jaki najszybszy procesor moźna tu zastosować?
Z góry ładnie dziękuję za konkretną pomoc.
Konkretnie zaleźy mi: jakiej maksymalnie pojemności dysk jest w stanie ta płyta obsługiwać?
Wiem juź, źe nie radzi sobie z 80–tkami.
Oraz... jaki najszybszy procesor moźna tu zastosować?
Z góry ładnie dziękuję za konkretną pomoc.
Odpowiedzi: 3
Próbowałem kiedyś zaktualizować BIOS, ale skończyło się na tym, źe nic nie wskórałem i na szczęście wrócił stary BIOS.
Nie umiem robić takich rzeczy więc raczej dam sobie spokój. Trzeba będzie kupić lepszego kompa, a ten pójdzie albo do rodziców, albo pod młotek...
Nie umiem robić takich rzeczy więc raczej dam sobie spokój. Trzeba będzie kupić lepszego kompa, a ten pójdzie albo do rodziców, albo pod młotek...
Jeśli nie widzi większych dysków (chociaź trochę to dziwne – nie włoźyłeś przez przypadek zworki w dysku w nie to miejsce co trzeba ?? ;)), to wgraj sobie nowy bios. po aktualizacji płyta powinna widzieć dyski pow 32 GB
http://www.shuttlecomputer.de/eu/ak12.htm#ak12a
Skoro 80GB nie wchodzi to wygląda, źe max by był 32GB, ale jakoś mi się w to ograniczenie wierzyć nie chce.
Skoro 80GB nie wchodzi to wygląda, źe max by był 32GB, ale jakoś mi się w to ograniczenie wierzyć nie chce.
Strona 1 / 1