CO MAM ZROBIĆ ???
Witam.Mam taki problem,mam zainstalowane windows vista ale chiciałbym mieć zainstalowane 2 systemy windows vista i windows xp , ale gdy chce zainstalowć xp.I sa 2 opcje napraw, instaluj gdy wezme jakąś z nich odrazu wyskakuje mi niebieski ekran.Instalator windowsa xp nie widzi mojego dysku mam dysk sata
Odpowiedzi: 1
Zrób partycje dysku, na jednym zainstaluj Viste (normalnie), a nastepnie wloz plytke win. XP zrestartuj kompa, nacisnij dowolny klawisz i nastepnie idz dalej wedlog wskazówek, gdy dojdziesz do wybrania gdzie ma zostać zainstalowany xp wybierz np. D: i instalujesz.
Ja mam osobiscie win xp i 98 i wszytko git.
Strona 1 / 1
[quote=malolat_]Zrób partycje dysku, na jednym zainstaluj Viste (normalnie), a nastepnie wloz plytke win. XP zrestartuj kompa, nacisnij dowolny klawisz i nastepnie idz dalej wedlog wskazówek, gdy dojdziesz do wybrania gdzie ma zostać zainstalowany xp wybierz np. D: i instalujesz. Ja mam osobiscie win xp i 98 i wszytko git.[/quote] I jak rozumiem, rozwiąże to problem niebieskiego ekranu podczas instalacji i nagle dysk będzie widoczny dla instalatora XP ?? LUKIK - co na niebieskim ekranie widoczne jest ?? I skąd wiesz, że instalator XP nie widzi dysku jak zaraz po wybraniu jakieś opcji dostajesz niebieski ekran ?? Podaj również specyfikacje swojego sprzętu.