Co kupic??
AMD
AMD 64
PENTIUM
Ktory z powyzszych procesorow bedzie najwydajniejszy w granicach 700zł? I jaka do niego plyta do 400zł?? Zapomnialem, prosze podawac konkretne modele, a nie tak jak ja napisalem tylko firme :P
AMD 64
PENTIUM
Ktory z powyzszych procesorow bedzie najwydajniejszy w granicach 700zł? I jaka do niego plyta do 400zł?? Zapomnialem, prosze podawac konkretne modele, a nie tak jak ja napisalem tylko firme :P
Odpowiedzi: 17
inforobert:
Procesory na Socet A odchodzą do lamusa Semprony jeszcze sa produkowane czy juź skończyła się produkcja tak wiec za 2 lata Semprony Socet A znikną z półek sklepowych
Semprony maja juz byc wycofane w najblizszym czasie (pod socket A) lipiec moze? nie wiem
Ale co do tego kolesia co sprzet chce kupic, jak zalezy Ci zeby miec duzo pkt w 3dmarku to zainwestuj w bdb karte graficzna, bo w najnowszych 3dmarki 03 i 05 nie tak bardzo procesor jak karta sie liczy. Ale szczerze mowiac to glupta ;D
Post stary ale wrzucę swoje 2 grosze :D
Jak juź cos kupować to z głową :D
Procesory na Socet A odchodzą do lamusa Semprony jeszcze sa produkowane czy juź skończyła się produkcja tak wiec za 2 lata Semprony Socet A znikną z półek sklepowych
1) AMD 754 – AGP
2) AMD 939 – PCI–E – mam na mysli zastosowanie (SLI)
Jak to ma być PC multimedialny trochę grania nawet w najnowsze gry, internet jakis filmy (kodowanie) no to polecam (1) na AGP jest duźo fajnych kart g. i jeszcze długo będą dostępne patrząc wstecz kiedy AGPx4 juź na dobre pojawiło się na polkach sklepowych moźna było jeszcze dostać karty na PCI
(2) polecam do biednych inaczej :D wydajnosc duza ale czy warto wydac az tyle kasy ?? Moim zdaniem cos dla maniaków grania.
A co sie tyczy krecenia to polecam stary metalowy młynek do kawy :D
CPU to nie caly PC a k. graficzna ? Juz cos wybrałeś ?
Jak juź cos kupować to z głową :D
1) AMD 754 – AGP
2) AMD 939 – PCI–E – mam na mysli zastosowanie (SLI)
Jak to ma być PC multimedialny trochę grania nawet w najnowsze gry, internet jakis filmy (kodowanie) no to polecam (1) na AGP jest duźo fajnych kart g. i jeszcze długo będą dostępne patrząc wstecz kiedy AGPx4 juź na dobre pojawiło się na polkach sklepowych moźna było jeszcze dostać karty na PCI
(2) polecam do biednych inaczej :D wydajnosc duza ale czy warto wydac az tyle kasy ?? Moim zdaniem cos dla maniaków grania.
A co sie tyczy krecenia to polecam stary metalowy młynek do kawy :D
CPU to nie caly PC a k. graficzna ? Juz cos wybrałeś ?
priv:
Chwilowo wstrzymalem sie z kupnem sprzetu, ale teraz do 2 tygodni cos sobie kupie.
Juz raczej wiem ktory kupie, ale powiedzcie mi, ktory osiagnie wiecej punktow w 3dmarku?
AMD 64 3200 czy P4 3200?
Bez pozostałych elementów systemu wróźyć.... 50:50 bym postawił, ale źe o 3DMarku swoje zdanie mam i nadal podtrzymuję , to li tylko pic na wodę fotomontaź – cos jak wyskalowany licznik w samochodzie – i tak wiadomoźe tyle co na nim jest nie pojedziesz. w komputerze liczy sie to ile w klatek bedzie w grze, jak szybko zrobi obliczenia w konkretnym programie, a nie w testerze pisanym pod konkretne karty i sterowniki do nich (sic!)
IMO dziś procesor to naprawdę mało znaczący element komputera , bardziej liczą sią pozostałe elementy – grafika, MoBo, , pamięci , – dla zwykłego śmiertelnika te procki to aź nad to .
I nie źebym namawiał by któregos z nich nie brać , owszem brać, ale podniecać się IMO ich predkościami – bez sensu.
Chwilowo wstrzymalem sie z kupnem sprzetu, ale teraz do 2 tygodni cos sobie kupie.
Juz raczej wiem ktory kupie, ale powiedzcie mi, ktory osiagnie wiecej punktow w 3dmarku?
AMD 64 3200 czy P4 3200?
Raczej mi na tym nie zalezy, to po prostu ciekawosc
AMD 64 3200 czy P4 3200?
Raczej mi na tym nie zalezy, to po prostu ciekawosc
MarcinX:
AMD 64 na socet 939
co do socket'u to proponuję jeszcze przeczytać np ten artykuł :
Athlon 64: Socket 754 vs Socket 939
wnioski wyciągnij sam
Rozwój platformy 64bitowej jest pewny i to bardzo.
Wsparcie dla procesorów 64bitpwych ma np. Linux
Tak ale zanim wyjdzie Longhorn zostanie wprowadzony XP 64 .
Moźna.
Wystarczy zobaczyć testy ,benchmarki a najlepiej popracować na takim kompie i sprawa jest jasna.
Nigdy nie da się na 100% określić jakie dany proc będzie miał moźliwośco oc.
Ukey:
Jeszcze nic nie obluguje w pelni 64bit ale w 2k5 albo 2k6 ma wyjsc Longhorn oparty na 64
Wsparcie dla procesorów 64bitpwych ma np. Linux
Ukey:
w 2k5 albo 2k6 ma wyjsc Longhorn oparty na 64 bitach
Tak ale zanim wyjdzie Longhorn zostanie wprowadzony XP 64 .
Ukey:
co do gier to raczej trudno cos powiedziec.
Moźna.
Wystarczy zobaczyć testy ,benchmarki a najlepiej popracować na takim kompie i sprawa jest jasna.
Ukey:
Co do podkrecania to bylo juz pisane na forum ze nieda sie okreslic jak sie bedzie krecic dany procesor.
Nigdy nie da się na 100% określić jakie dany proc będzie miał moźliwośco oc.
Czytalem w PC World Komputer EXTRA ze rozwoj platformy 64Bit niejest taki pewny. Procesory i plyty do nich sa takie tanie choc to nowosc, dlatego ze jest to forma testu. Jeszcze nic nie obluguje w pelni 64bit ale w 2k5 albo 2k6 ma wyjsc Longhorn oparty na 64 bitach ale co do gier to raczej trudno cos powiedziec.
Co do podkrecania to bylo juz pisane na forum ze nieda sie okreslic jak sie bedzie krecic dany procesor. Wszystko zalerzy od tego kiedy zostal "wykuty"
Co do podkrecania to bylo juz pisane na forum ze nieda sie okreslic jak sie bedzie krecic dany procesor. Wszystko zalerzy od tego kiedy zostal "wykuty"
Ok,o to mi chodzilo :)
dziekuje wszystkim za pomoc!
dziekuje wszystkim za pomoc!
Tak.
Chce poprostu miec procesor najbardziej nadawajacy sie do gier, programow(graficznych) i video... Czy ten AMD 64 bedzie najodpowiednijeszy ??
Więc określ się o jaki sprzęt ci chodzi ?
Wysokie oc czy najwydajniejsza platforma ?
Zaproponowałem ci A64 bo w tej chwili to najwydajniejsza i najbardziej rozwojowa platforma.
A64 moźe w tej chwili demonem podkręcania nie jest ale moźna z niego co nieco dodatkowo wycisnąć.
Przykładowo 3200+@2500 ghz na dobrej płycie nForce 3 lub 4 w tej chwili bdb płytą do oc jest GA–K8NSNXP–939.
Po nowym roku Epox I Dfi mają wypuścić overlockerskie płyty pod socet 939 wtedy zobaczymy.
Reszta w archiwum forum i googlach.
Wysokie oc czy najwydajniejsza platforma ?
Zaproponowałem ci A64 bo w tej chwili to najwydajniejsza i najbardziej rozwojowa platforma.
A64 moźe w tej chwili demonem podkręcania nie jest ale moźna z niego co nieco dodatkowo wycisnąć.
Przykładowo 3200+@2500 ghz na dobrej płycie nForce 3 lub 4 w tej chwili bdb płytą do oc jest GA–K8NSNXP–939.
Po nowym roku Epox I Dfi mają wypuścić overlockerskie płyty pod socet 939 wtedy zobaczymy.
Reszta w archiwum forum i googlach.
Nadal czekam na jakąs podpowiedz...
Nie wie ktory wydajniejszy i dlaczego ale chce krecic :) to jest gosc 8) heh
Chodzi o procesor... Ktory wydajniejszy i dlaczego.
Interesuje mnie tez, ktory bedzie sie lepiej krecil :)
Interesuje mnie tez, ktory bedzie sie lepiej krecil :)
Tzn. ?
Proc czy płyta ?
Jeźeli chodzi o platformę uzasadniane było to dziesiątki razy w podobnych postach.
Proc czy płyta ?
Jeźeli chodzi o platformę uzasadniane było to dziesiątki razy w podobnych postach.
Prosilbym jeszcze o jakies uzasadnienia :)
AMD 64 na socet 939 np. 3000+
Płyta np. Abit AV8.
W szukajce sporo o tym.
Płyta np. Abit AV8.
W szukajce sporo o tym.
Strona 1 / 1