Co kupić nowego do kompa??
CZe wszystkim :D
Chce sobie kupic rózne pierdoły do kopma, ale niweim co jedt opłacalen na poczatku chce sobie kupić:
1. ramy jakie najlepsze za niweilka cene?
2. karta graficzna jaka za dobra cene (radeony)
Jak macie jakies dobre pomysły co kupić to piście!!
PS.
mój komp ma agp–8x i Ram do 400mhz a procesor 2500+
Chce sobie kupic rózne pierdoły do kopma, ale niweim co jedt opłacalen na poczatku chce sobie kupić:
1. ramy jakie najlepsze za niweilka cene?
2. karta graficzna jaka za dobra cene (radeony)
Jak macie jakies dobre pomysły co kupić to piście!!
PS.
mój komp ma agp–8x i Ram do 400mhz a procesor 2500+
Odpowiedzi: 13
maciek(smok):
A co do ram Mars: "To tylko w przypadku jeśli Twoja płyta główna ma dwukanałowy kontroler pamięci, jeśli nie to kup 1 kostkę 512MB." Moge wóźyć 2x po 256!!
Ale po co 2 kostki jak ta płyta nie ma dwukanałowego kontrolera pamięci ? No chyba, źe planujesz zmianę płyty głównej. Tak to tylko niepotrzebnie zajmiesz slot.
to nie mój dysk tylko starego i jest juz zapełniony na full!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oto co się stało z jego dyskiem :)
maciek(smok):
Dzieki za wijasnienia, bardzo mi to pomogło a zwłaszcz ze w koncu dysk ruszył!!:P
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
To masz naprawdę wielki problem, co kupić? Kup sobie Anteca TruePower480W w cenie jedynie 600zł. Ma dwa wiatraczki, jest cichy i wydajny, naprawdę dobry zakup który z pewnością zaspokoi twoje wymagania jak i portfel.
Czy ta odpowiedź zaspokoiła twoją ciekawość :?: :twisted:
Update:
Aha, jeszcze jedno, co się stało z twoim DUŻYM dyskiem?
Czy ta odpowiedź zaspokoiła twoją ciekawość :?: :twisted:
Update:
Aha, jeszcze jedno, co się stało z twoim DUŻYM dyskiem?
maciek(smok):
mam problem z dyskiem!! kupiłem niedawno dysk 200gb, wszystko gra jeźeli chodzi płytę główną, bios i prędkość procesora. ale mój windows xp, nie widzi wiecej niź 128 gb. co mam ściągnąć z neta i gdzie szukać by widział całe 200gb?? pilneeeeeeeeeee
dzieki a popowiedzi a nagrywarek dvd, chtenie kupie!!
A co do ram Mars: "To tylko w przypadku jeśli Twoja płyta główna ma dwukanałowy kontroler pamięci, jeśli nie to kup 1 kostkę 512MB." Moge wóźyć 2x po 256!!
A co do zasilcza to chciałbym sobie kupic taki do 500wat z dwoma wiatraczkami??
Mam jeszcze pytanie czy sie opłaca modernizowac czy kupić nowy komp??
Płyta główna: ASUS A7N8X–X, PROCESOR ATHLON XP 2500+ 256 (KESZU), GRAFIKA: RADEON 9100, MUZA: AUDI2
PS.
Mam troche stra obudowe przed 2lat i ledwie sie misci w niej wszystko, to jka polecacie??
A co do zasilcza to chciałbym sobie kupic taki do 500wat z dwoma wiatraczkami??
Mam jeszcze pytanie czy sie opłaca modernizowac czy kupić nowy komp??
Płyta główna: ASUS A7N8X–X, PROCESOR ATHLON XP 2500+ 256 (KESZU), GRAFIKA: RADEON 9100, MUZA: AUDI2
PS.
Mam troche stra obudowe przed 2lat i ledwie sie misci w niej wszystko, to jka polecacie??
Tez bym ci polecił kupienie nagrywary dvd..
Tylko zanim kupisz to zorientuj się – myśle źe na tym za bardzo nie moźna oszczędzać
Bo np jeźeli kupisz taką która obsługuje tylko minusy... to plusy sobie daruj :)
Ale teraz to chyba wszystkie nowsze to maja
Tylko zanim kupisz to zorientuj się – myśle źe na tym za bardzo nie moźna oszczędzać
Bo np jeźeli kupisz taką która obsługuje tylko minusy... to plusy sobie daruj :)
Ale teraz to chyba wszystkie nowsze to maja
A ja kupiłbym na twoim miejscu zasilacz (firmowy) tak z 350–400 w.
maciek(smok):
2x –256 ram kingston 400mhz
To tylko w przypadku jeśli Twoja płyta główna ma dwukanałowy kontroler pamięci, jeśli nie to kup 1 kostkę 512MB.
maciek(smok):
oraz dvd nagrywarke czy połacalne?? prwie nikogo niezanm co by miałz moich kumpli dvd!!!
No to co? Będziesz pierwszy. A upchnąć na płytkę DVD 4,7GB, to fajna sprawa. A jak stanieją płytki 2–warstwowe to danych będzie moźna wrzucić więcj.
dobra:
czyli tak najlepiek kupić:
radeon 9800 se
oraz dvd nagrywarke czy połacalne?? prwie nikogo niezanm co by miałz moich kumpli dvd!!!
czyli tak najlepiek kupić:
radeon 9800 se
To jak zapomniałeś to w prawym górnym rogu twojego postu jest przycisk "Zmień". :wink:
RAM za niewielką cenę nie będzie najlepszy. Albo płacisz mniej za więcej mega niemarkowych pamięci albo płacisz więcej za pamięci markowe (np. Kingston).
Radeon'a poniźej 9600PRO to raczej nie ma sensu w obecnych czasach kupować.
Moźesz jeszcze w nagrywarkę DVD zainwestować (poleciłbym 2–warstwową, bardziej przyszłościowa).
RAM za niewielką cenę nie będzie najlepszy. Albo płacisz mniej za więcej mega niemarkowych pamięci albo płacisz więcej za pamięci markowe (np. Kingston).
Radeon'a poniźej 9600PRO to raczej nie ma sensu w obecnych czasach kupować.
Moźesz jeszcze w nagrywarkę DVD zainwestować (poleciłbym 2–warstwową, bardziej przyszłościowa).
zapomniełem dodac:
7. procesero 2500+ – 256 keszowy ~ 1,84ghz
8. lan 100
7. procesero 2500+ – 256 keszowy ~ 1,84ghz
8. lan 100
to tak:
1.dysk – 60gb 2mg 7200 obrotów
2.pamiec ram 256 ddr 333mhz
3.muza – audgi2
4. radeon 9100 na agp4x
5. zasilacz 300w
6. dvd i nagrywarka
1.dysk – 60gb 2mg 7200 obrotów
2.pamiec ram 256 ddr 333mhz
3.muza – audgi2
4. radeon 9100 na agp4x
5. zasilacz 300w
6. dvd i nagrywarka
Z tego co obczaiłem to nic nie obczaiłem...
Procek to ty masz chyba Athlona 2500+ – starczy
Ram do 400 mhz – ale ile go masz, jeźeli poniźej 512 to lepiej dokup ram
Agp–8x – ty masz w ogóle grafike? :)
Z twojego postu trzeba się duźo podomyślać... napisz dokładniej co masz:
jaki dysk (cache, obroty)
grafika
ram
muza
płyta
a obudowe sobie mozesz chyba darować :]
Procek to ty masz chyba Athlona 2500+ – starczy
Ram do 400 mhz – ale ile go masz, jeźeli poniźej 512 to lepiej dokup ram