Ciemny monitor :(

Elo!

Od jakiegoś czasu (nie wiem dokładnie od jakiego, ale chyba tak od wakacji) mój monitor tak jakby zrobił sie troche ciemniejszy, nie zwracałem na to uwagi wcześniej bo nie ogladałem filmów. Teraz jest problem bo chce ogladac sobie filmy, a tu monitor ciemny i przez to obraz w filmie jest zaciemniony. Wyjaśniełem monitor na max i w windowosie jest dobrze ale w filmie bez zmian.
Mój komputer:
Pentium III 500MHz
ViaApolloPro 133 (AV61)
256MB RAM
WD Caviar 60GB 8MB cache
Riva TNT 2 M64 32MB (niedługo będzie GeForce 3Ti)
Pinnacle Systems Studio PCTV PRO
SB Live! 1024.
Co robić?
Pomóźcie
Pozdro For All
Peace

Odpowiedzi: 3

to jest Blad XVID....
tez tak mialem .. pozbylem sie tego w spoob nastepujacy:

zainstalowalem Xvid'a (niepytaj skad bo tego wszedzie pelno) tak by mi sie uruchamial film ale ciemny... nastepnie instaluje allplayer'a (ten program ma funkcje rozjasniania obrazu z poziomu kodeka) i tak wlasnie zrobilem tam na dole jest taki przycisk filtry zdaje sie i i dajesz xwid ustawienia i rozjasniasz Obraz tak jak Ci sie podoba nastepinie dajesz okej i wszystko pozniej dziala nalezycie obojetnie na jakim odtwarzacu ogladasz Film....

Pozdrawiam
TzaR
Dodano
12.01.2004 10:44:35
Pobaw się suwakiem "jasność" w zakładce "nakładka wideo" (lub jakoś podobnie), we właściwościach karty graficznej.
SLAY3R
Dodano
12.01.2004 02:43:09
Ściągnij se z www.nvidia.com najnowsze sterowniki do twojego typu karty graficznej i w zakładce zaawansowane powinieneś mieć opcje sterowania obrazem video .
Anonymous
Dodano
12.01.2004 01:38:46
coolfafal
Dodano:
12.01.2004 01:10:25
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1