ciemnooo co z tym kompem
ludziki pomozcie blagam... mam taki problem z kompem... od jakiegos czasu cos mi sie z nim chrzanilo wiec wczoraj postanowilam zrobic formata bo juz dawno nie robilam a zadne skanery itd itp nie pomagaly... no wiec zabralam sie do tego najpierw resetujac kompa... no i na tym caly moj format sie zakonczyl bo kiedy go zresetowalam wlaczyl sie i gdy powinno wyskocyc juz okienko z kontami uzytkownikow wylaczyl mi sie monitor... myslalam ze to tylko cos tam nie tak wiec jeszcze raz go zresetowalam i to samo:(((( kto mi powie co to ma byc...:((( nic nie moge zrobic bo nic nie widze...:(((( juz probowalam naprawic system bo jest taka opcja na plycie windowsa ale tutaj znowu kolejny problem... pyta sie o haslo administratora wpisuje takie haslo jakie mialam i nic kompletnie nic tzn wyskuje ze haslo nie jest poprawne... jak to mozliwe ?? przeciez ja wiem jakie bylo haslo...wrrrrr... nie mam pojecia co zrobic... bo jezeli wybiore z plyty opcje instalacja ponowna wina to pewnie on mi bedzie chcial sfromatowaqc wszytskie dyzki tak??? czy bedzie sie pytal ktory ma sformatowac ?? ale jak w ogole sformatowac jak nie opcja format tylko instalacja "Swiezego" wina...:((( pomozcie...
Odpowiedzi: 7
przepraszam ale teraz to juz nic nie wiem o co chodzi z tym kompem... jakies 2 godziny temu mialam zrobione udosteonianie plikow z jednego na drugi i odwrotnie wszytsko bylo ok tylko nie bylo tego neta... wyszlam sobie z domku wlaczylam skaner avasta wrocilam do domu i co... i dupaaaa wielkaaa dupaaaaa... wrrrrr kompy sie nie widza czy one sa slepe czy co??????? nie mozna odnalezc sciezki sieciowej????? cio to k.... ma byc???? jakos 2 godziny temu mogl wszystko odnalezcccccc wrr.... ja za chwile wyjde z siebie jak tak dalej pojdzie wrrrrrr
heh no wiec dlugo nie trzeba czekac zeby megusia miala jakis problem... no ale do rzeczy... a wiec po formaciku powiedzmy ze wszytsko ok tylko teraz mam kolejny problem... bo przed formatem mialam zrobiona siec midzy tym komputerem ktory teraz formatowalam (czyli smmas) a laptopem (megusia) no i jak zawsze mialam problem z udostepnaniem plikow z jednego na drugi tym razem all poszlo ok ale mam problem z netem... poniewaz wczesniej udostepnainie neta robil mi ktos inny wiec ja nic nie wiem... przed formatem spisalam tylko z wlasciwosci polczen sieciowych protokow internetowy tcp/ip i wpisalam all tak jak bylo wczesniej a net nie dziala...:((
a wiec mialam tak na kompie smmas:
wlasciowsc polaczenia:
–Karta Fast Ethernet zgodna z VIA
–klient sieci microsoft network
–udostepnianie plikow i drukarek w sieci
–harmonogram pakietow QoS
–protokol internetowy TCP/IP:
adres ip: 192.168.0.1;
maska podsieci 255.255.255.0;
preferowany DNS 194.204.159.1;
alternatywny serwer DNS 194.204.152.34
–zaawansowane : zaznaczone metryka automatyczna –zakladce DNS dolacz sufiksy DNS podtsawowy i konkretnego polaczenia i dolacz sufiksy nadrzedne podstawowego sufiksu i zarejestruj adresy tego polaczenia DNS
–zakladka WINS zaznaczone wlacz wyszukiwanie LMHOSTS ustawienia systemu netbios domyslne
–zalaczone konto goscia nie ma go w odmowie logowania lokalnego
a na megusia jest tak:
wlasciwosci polaczenia :
–Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
uzyskaj adres IP automatycznie
preferowany DNS : 194.204.159.1
alternatywny DNS : 194.204.152.34
zaawansowane
adresy IP : DHCP wlaczone
zaznaczone metryka automatyczne
–zakladka DNS to samo co w komp 1
–zakladka WINS to samo co w komp1
–zalczone konto goscia nie ma go w odmowie logowania lokalnego... mozecie mi powiedziec czy cos tu jest nie tak ze ten net nie dziala czy cio...
a wiec mialam tak na kompie smmas:
wlasciowsc polaczenia:
–Karta Fast Ethernet zgodna z VIA
adres ip: 192.168.0.1;
maska podsieci 255.255.255.0;
preferowany DNS 194.204.159.1;
alternatywny serwer DNS 194.204.152.34
–zaawansowane : zaznaczone metryka automatyczna –zakladce DNS dolacz sufiksy DNS podtsawowy i konkretnego polaczenia i dolacz sufiksy nadrzedne podstawowego sufiksu i zarejestruj adresy tego polaczenia DNS
–zakladka WINS zaznaczone wlacz wyszukiwanie LMHOSTS ustawienia systemu netbios domyslne
–zalaczone konto goscia nie ma go w odmowie logowania lokalnego
a na megusia jest tak:
wlasciwosci polaczenia :
–Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
uzyskaj adres IP automatycznie
preferowany DNS : 194.204.159.1
alternatywny DNS : 194.204.152.34
zaawansowane
adresy IP : DHCP wlaczone
zaznaczone metryka automatyczne
–zakladka DNS to samo co w komp 1
–zakladka WINS to samo co w komp1
–zalczone konto goscia nie ma go w odmowie logowania lokalnego... mozecie mi powiedziec czy cos tu jest nie tak ze ten net nie dziala czy cio...
nio i dzieki jak narazie jest dobzie... sformatowalam sobie tylko dysk C... ehh zobaczymy co sie bedzie dalej dzialo ale dziekuje za rady...
nio i dzieki jak narazie jest dobzie... sformatowalam sobie tylko dysk C... ehh zobaczymy co sie bedzie dalej dzialo ale dziekuje za rady...
Jeźeli przeprowadzisz naprawę poprzez reinstalację, a nie zk onsoli, to system o haśło nie pyta, a tylko zamienia pliki na te z płyty i zachowuje ustawienia.
Opis znajdziesz w archiwum. Tam teź są podane informacje jak to krok po kroku przeprowadizć i co ew. moźe Ci grozić w wypadku niepowodzenia.
Opis znajdziesz w archiwum. Tam teź są podane informacje jak to krok po kroku przeprowadizć i co ew. moźe Ci grozić w wypadku niepowodzenia.
Strona 1 / 1