Ciągły restart systemu przy uruchamianiu
Witam
Mój problem polega na tym iż nie może załadować się system.Po włączeniu komputera i sprawdzeniu podzespołów,w chwili gdy powinien nastąpić start systemu następuje restart systemu.....i ta pętla powtarza się cały czas.
Nawet nie wiem od czego zacząć.Nieśmiało próbowałem użyć konsoli odzyskiwania i poleceń fixmbr i fixboot lecz jak się łatwo domyśleć z mizernym skutkiem :( plik boot.ini wygląda na wporządku,tzn wpisy w nim są takie jakie były przedtem.Katalogi są do odczytania,przynajmniej przy użyciu Knoppixa i ERD Commandera.
Prawdopodobnie dubluję jakiegoś posta za co serdecznie przepraszam,ale niepotrafię znaleźć tu potrzebnych informacji
Z góry dziękuję za pomoc
Odpowiedzi: 1
Powiem ci że miałem to samo. Ostatecznym rozwiązaniem była reinstalka systemu.
Strona 1 / 1
Zdaję sobie sprawę że takie rozwiązanie istnieje,lecz przecież wszystko pozostało na dysku systemowym........albo to jest coś sprzętowego,albo to taki jakiś mały chochlik który płata figla.System w tej postaci mam od ponad 3 lat i niechciałbym tracić wszelkich ustawień,profili i innego rodzaju przyzwyczajeń.
Na jamie masz jakieś sugestie ( Na cxp też jest topic "jak przedstawiać problemy" ).