ciągły restart komputera
Mam Win XP Pro.
Komputer startuje aź do widocznego pulpitu.
Zanim się wszystko załaduje do końca następuje restart i tak w kółko.
Nie jestem w stanie nic zrobić bo wszystko dzieje się w ciągu kilkudziesięciu sekund.
Zaczęło się od instalacji wirtualnego dysku.
Komputer startuje aź do widocznego pulpitu.
Zanim się wszystko załaduje do końca następuje restart i tak w kółko.
Nie jestem w stanie nic zrobić bo wszystko dzieje się w ciągu kilkudziesięciu sekund.
Zaczęło się od instalacji wirtualnego dysku.
Odpowiedzi: 20
:lol: heh.. I OTAKIE POLSKIE WALCZYLIM... :lol: :wink:
ELO!
Juz wiem co bylo przyczyna restaru kompa. Wlasnie wspomniany RAM.
Woytas miales racje. Big thx!!!
PS. Swoja droga ja kto jest jest mozliwe ze zamienienie kosci Ram w slotach moze dac taki efekt?? Sam w to nie moge uwierzyc ale to naprawde pomoglo!!
JEszce raz dziekuje chlopaki za pomoc!!! :)
pzdr!
Juz wiem co bylo przyczyna restaru kompa. Wlasnie wspomniany RAM.
Woytas miales racje. Big thx!!!
woytas:
na 100% ram. sprawdz lub zamien sloty a jak nie pomoze to podmien kosci.
PS. Swoja droga ja kto jest jest mozliwe ze zamienienie kosci Ram w slotach moze dac taki efekt?? Sam w to nie moge uwierzyc ale to naprawde pomoglo!!
JEszce raz dziekuje chlopaki za pomoc!!! :)
pzdr!
Prawdziwy i prawidłowy MEMTEST jest pod DOS–a i nie mam nic wspólnego z systemem. Poprostu w Systemie i tylko w tedy rozpakowujesz MEMTEST_86, dajesz na instal.bat (wcześnie przygotowujesz "dobrze" sformatowaną dyskietkię..––waźne.. bo czasem się kisi..heh..)albo jak masz w iso to to samo i wszystko instaluje sie na dyskiekię. Takową dyskietkie zostawiasz w stacji i restartujesz kompa.po POST–cie biosu zaczyna się odczyt dyskietki i po kilku sekundach uruchamia się na niebieskim tle MEMtest i automatycznie sprawdza wszystkie moźliwe komórki wszystkimi róźnymi sposobami. Jak chcesz to zapodam ci tego MEMtesta bo moźe go prędko nie znajdziesz.. :wink: POZDRO.
spoko juz wiem co to memtest ;)
no weic nie za bardzo mam jak zrobic do konca ten test bo w trakcie mi sie komp zawiesza.... ale doszlo to coverage 1390% i 0 errors wiec moze nie jest zle
sprobuje jeszcze raz ale mowie ku*wica bierze jak czlowiek musi za kazdym razem resetowac kompa nawet jak chce jakis gloopi test zrobic czy zapostowac(pisze to po raz 3ci chyba...)
pzdr! i pomocy!
no weic nie za bardzo mam jak zrobic do konca ten test bo w trakcie mi sie komp zawiesza.... ale doszlo to coverage 1390% i 0 errors wiec moze nie jest zle
sprobuje jeszcze raz ale mowie ku*wica bierze jak czlowiek musi za kazdym razem resetowac kompa nawet jak chce jakis gloopi test zrobic czy zapostowac(pisze to po raz 3ci chyba...)
pzdr! i pomocy!
co do ramu to mam 2razy 128 mb RIMM takie specificzne ktore kiedys sprzedawane byly tylko pod procki Intela (niby troche wydajniejsze od zwyklych ale za to bardzo drogie...) No sorry moj ojciec skladal spzet....
PS. Zrobilem formata partycji dysku na ktrej byl windows zaistalowany i nic nie pomoglo!!!!
NADal sie zwiesza lub restartuje :( :(
takze tych aplikacji w trayu juz nie ma, w ogole niczego prawie niema....
jest tylk antywirus i DSLMON
pomecze ten ram moze cos zdzialam
BTW. co to jest ten memtest??
PS. Zrobilem formata partycji dysku na ktrej byl windows zaistalowany i nic nie pomoglo!!!!
NADal sie zwiesza lub restartuje :( :(
takze tych aplikacji w trayu juz nie ma, w ogole niczego prawie niema....
jest tylk antywirus i DSLMON
pomecze ten ram moze cos zdzialam
BTW. co to jest ten memtest??
cFOssSpeed 2.12–> sterownik do neo
" Co to za sterownik ". Lepiej ręcznie skonfigurować połączenie i wywalić tak jakieś aplikacje.. Wiadomo – DSL MON – musi być.
AusLOgcs Boost SPeed3.2.2.525–> do optyalizacji systemu (bylo w psimie FOrmat [pelna wersja])
"Na co Ci to.. – wypieprz..Nieinstaluj sobie tylko tego co tam polecają w jakiś gazetach..Sam sprawdzaj i próbój. "
Menadzer SYnchronizacji firmy MIcrosoft–> dunno wat it is :P
" A to co takiego – to teź od neooo–– po co to tak naprawde. Nic takiego nieposadam i nie widziałem.hmm..
Aha, te RAM–y hmm..to chyba juź pisałeś.. co.?? Memtestem je potraktowywałeś...
na 100% ram. sprawdz lub zamien sloty a jak nie pomoze to podmien kosci.
heh ;) a jetes z Poznania moze ?? :D
no wiec w tray'u mam:
iTouch –> sterownik do msyzki i kalwiatury
KASpesky ANti–virus Personal 5.0
AusLOgcs Boost SPeed3.2.2.525–> do optyalizacji systemu (bylo w psimie FOrmat [pelna wersja])
DSLmon APlication–> sterownik do neo
Mouse Ware–> do myszki
to wszystko
no wiec w tray'u mam:
iTouch –> sterownik do msyzki i kalwiatury
KASpesky ANti–virus Personal 5.0
DSLmon APlication–> sterownik do neo
Mouse Ware–> do myszki
to wszystko
hmm.byc moźe źe to sterownik USB. Byc moźę i usługi. Ale najlepiej opisz co Ci się uruchamia automatycznie, co masz w TRay–u..Moźe tam coś nie tak.. :roll: Bym musiał sam do niego zajźeć..heh. :lol:
hej!
sorry ze dopiero teraz odpisuje ale mialem dodatkowe problemy z neo.....
no wiec zaden slowem zaden z punktow przywracania nie zadzialal.. probowalem kazda z mozliwych do wyboru dat i nic... :( niby wszystko okej ale przy logowaniu sie systemu wystepuje komnikat: "system windows nei moze przywrocic systemu z dnia .... "
dalej system nadal jest niestabilny, wlasciwie zawsze zawiesza sie, nawet kiedy nie jestem polaczony z netem... naprawde nie weim co jest przyczyna, chyba bede musial zrobic format dysku jak tak dalej pojdzie....
ostatnio naweet przestal mi dzialac skaner antiwirusowy :( (KASpersky) hm kumpel mowi lze to mzoe byc wirus,, sam nie wiem
help
PS. acha w "podgladzie zdarzen" wyszukalem takei 2 bledy
1)Service Control Menager
"Usługa ClipBook zaleźy od usługi DDE sieci, której nie moźna uruchomić z powodu następującego błędu:
Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia."
2)Service Control Manager
"Nie moźna uruchomić usługi General Purpose USB river(adildr.sys) z powodu następującego błędu:
Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia."
sorry ze dopiero teraz odpisuje ale mialem dodatkowe problemy z neo.....
no wiec zaden slowem zaden z punktow przywracania nie zadzialal.. probowalem kazda z mozliwych do wyboru dat i nic... :( niby wszystko okej ale przy logowaniu sie systemu wystepuje komnikat: "system windows nei moze przywrocic systemu z dnia .... "
dalej system nadal jest niestabilny, wlasciwie zawsze zawiesza sie, nawet kiedy nie jestem polaczony z netem... naprawde nie weim co jest przyczyna, chyba bede musial zrobic format dysku jak tak dalej pojdzie....
ostatnio naweet przestal mi dzialac skaner antiwirusowy :( (KASpersky) hm kumpel mowi lze to mzoe byc wirus,, sam nie wiem
help
PS. acha w "podgladzie zdarzen" wyszukalem takei 2 bledy
1)Service Control Menager
"Usługa ClipBook zaleźy od usługi DDE sieci, której nie moźna uruchomić z powodu następującego błędu:
2)Service Control Manager
"Nie moźna uruchomić usługi General Purpose USB river(adildr.sys) z powodu następującego błędu:
Dalej – wybieram awaryjne z obsługą sieci , start,
konto admina, automatyczne przywracanie komputera do dobrego stanu wg wybranej daty.
wlasnie gdzie jest dokladnie to przywracanie systemu wedlug daty?? bo wszedlem na awaryjny, admina ale dalej nie moglem tego znalezc..
PS. dzieki petrikko za rady ale nie sadze zeby byla to wina Sp 2 mam przeciez to juz od dawna i nigdy nie bylo problemow. Hmmm chyba ze ostatnia latka cos popierniczyla. Moze sprobuje tylko ja usunac.
Powiedz mi tylko jak ewentualnie znalezc te przywracanie komputera do dobrego stanu wg wybranej daty
pzdr!
...myśle źe nie powinieneś posiadać SP2..heh..To lipa... :x . A po drugie, to być moźe coś ze sterownikiem jakiegoś urządzenia na USB. Być moźe coś poszło nie tak z instalacją albo z podłaćzeniem i WIN wyłączył daną usługię..Ale nie jestem pewny czy to przez to. Moźesz posprawdzać co masz na UZBE i jak chodzi a najlepiej wywal SP2.heh.Tak myśle..Chociaź moźesz ściągnąć kolejne łatki.Moźe coś załatają..heh..Al jweśli jest moźliwe źe sterownik USB a posiadaź równie NForca 2 albo podobny to ściągnij ster USB 2.0 1.8 cośtam. Przeinstaluj.Chociaź to będziesz wiedział źe działa poprawnie..Dobrze by było źebyś sprawdził usługi. POpatrz tu : http://www.xp.net.pl/art.html , a potem tu: http://www.xp.net.pl/art/services_optimiz_pl.html . .POZDRO. Moźe Coś wydumasz... :wink:
hej sprawdzilem i nie wiem czy to jest to ale jednym z bledow ktore tam zauwazylem jest komuniakt (w zakladce 'system'):
'Nie moźna uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu następującego błędu:
Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.'
hm czy to jest cos powaznego??
pzdr!
'Nie moźna uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu następującego błędu:
Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.'
hm czy to jest cos powaznego??
pzdr!
hmm..a Sprawdziłeś moźe w Narzędziach Administracyjnych/Podgląd zdaźeń co tam ci wypisuje.?? Moźe jest jakaś aplikacja lub sterownik do dupy który powoduje zawieszenie systemu. Aprawdź to.. A co to "SAVE CHANGE" czy cośtam w biosie, to prawdopodobnie BIOS gubi ustawienia.Sprawdź baterie BIOSU. Jak co to wymień na nową..I pisz dalej co się dziej...
Sprawdź usługi, i autouruchamianie..
Moźe temperatura procka...
Sprawdź usługi, i autouruchamianie..
Moźe temperatura procka...
U mnie jest tak, ze komp zupelnie bez ostrzezenia restartuje sie ale w taki sposob ze znika obraz pojawia sie czarny ekran a kontrolka od obudowy caly czas mruga i nic sie nie dzieje... Pomaga wtedy tylko twardy restart :( – po nim pojawia sie okienko biosu, wybieram 'exit and save changes' i system startuje.
Wylaczylem wszystkie witrualne dyski ale to nie pomoglo... :(
Naprawde nie wiem co jest grane, nie ma zadnej reguly w tym 'restarcie', czasami sie to dzieje pare minut po uruchomieniu system uczasami po paru godzinach..
POMocy!
MAm Windowsa XP PRo Sp 2
Naprawde nie wiem co jest grane, nie ma zadnej reguly w tym 'restarcie', czasami sie to dzieje pare minut po uruchomieniu system uczasami po paru godzinach..
POMocy!
MAm Windowsa XP PRo Sp 2
U mnie jest tak, ze komp zupelnie bez ostrzezenia restartuje sie ale w taki sposob ze znika obraz pojawia sie czarny ekran a kontrolka od obudowy caly czas mruga i nic sie nie dzieje... Pomaga wtedy tylko twardy restart :( – po nim pojawia sie okienko biosu, wybieram 'exit and save changes' i system startuje.
POMocy!
MAm Windowsa XP PRo Sp 2
POMocy!
MAm Windowsa XP PRo Sp 2
hhheh. :lol: .ale tak na prade nie wiesz dlaczego ta Ci się restartował...hm.m..Widocznie Cię to nie interesuje :? .Ale i tak dobrze źe wiadomo ponoć od czego..
POZDRO FOR ALL rzeźbiaźy PC..heh>. :wink:
POZDRO FOR ALL rzeźbiaźy PC..heh>. :wink:
kamaa:
czy znalazłes przyczyne?? jak tak to prosze napisz jak sobie poradziłeś
Przypomniałem sobie, źe w trakcie startu komputera moźna wcisnąć F8 i dostaję rozmaite opcje uruchomienia awaryjnego.
Dalej – wybieram awaryjne z obsługą sieci , start,
konto admina, automatyczne przywracanie komputera do dobrego stanu wg wybranej daty.
Nie zidentyfikowałem błędu ale napewno przyczyną jest instalacja programu do obsługi wirtualnych dysków. Szczerze mówiąc pierwszy raz spotykam się z taką reakcją komputera.
czy znalazłes przyczyne?? jak tak to prosze napisz jak sobie poradziłeś
damiancore:
to wejdź na konto "Administrator" , no chyba źe takowego uzywasz ciagle...
Dzięki, udało się