Ciągłe sypanie się systemu
Mam dziwny problem z systemem. Ciągle coś z nim nie tak.
Najpierw po zainstalowaniu jakieś łatki nie chciał ładowac sie pulpit, poprostu miałem ładną tapetę i tyle na tym ładowanie systemu sie kończyło. Później po naprawnie XP wszystko działało ok aź.. po tygodniu podczas uruchamiania pojawił sie niebieski ekran "zrzut pamięci fizycznej na dysk" no sobie robił a gdy zrobił, to restart i zabawa od nowa... niebieski ekran itp. no i tak w kółko.
Teraz znowu przy uruchamianiu systemu mówi źe nie moźe załadowac profilu, jakiś tam błąd no i ładuje coś domyślnego (ekran wygląda jak po pierwszym uruchomieniu)
Nie wiem co się dzieje??
Moźe to coś z dyskiem? Jakiś błąd?? Ale jak ostatnio instalowałem to robiłem pełny format.
Co moźe to powodować??
Najpierw po zainstalowaniu jakieś łatki nie chciał ładowac sie pulpit, poprostu miałem ładną tapetę i tyle na tym ładowanie systemu sie kończyło. Później po naprawnie XP wszystko działało ok aź.. po tygodniu podczas uruchamiania pojawił sie niebieski ekran "zrzut pamięci fizycznej na dysk" no sobie robił a gdy zrobił, to restart i zabawa od nowa... niebieski ekran itp. no i tak w kółko.
Teraz znowu przy uruchamianiu systemu mówi źe nie moźe załadowac profilu, jakiś tam błąd no i ładuje coś domyślnego (ekran wygląda jak po pierwszym uruchomieniu)
Nie wiem co się dzieje??
Moźe to coś z dyskiem? Jakiś błąd?? Ale jak ostatnio instalowałem to robiłem pełny format.
Co moźe to powodować??
Odpowiedzi: 4
Gilanel:
BULKUSB
To cos od USB
Gilanel:
Ostrzeźenie z Aplikacji
System Windows zapisał rejestr uźytkownika PRZEMEKBOSS, kiedy aplikacja lub usługa nadal uźytkowała rejestr podczas wylogowania. Pamięć uźywana przez rejestr uźytkownika nie została zwolniona. Rejestr zostanie zwolniony, kiedy nie będzie uźywany
http://centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=17294
Gilanel:
Ostrzeźenie
Chroniony plik systemowy c:windowssystem32driverswadv05nt.sys nie moźe być zweryfikowany jako prawidłowy, poniewaź Ochrona plików systemu Windows kończy działanie. Uźyj narzędzia SFC, aby później sprawdzić integralność tego pliku.
http://www.dynamiclink.nl/htmfiles/rframes/info_sys/info_w/10.htm
Pusc sfc co Ci szkodzi
Gilanel:
[System Windows nie moźe załadować rejestru. Najczęstszą tego przyczyną jest za mało pamięci lub brak wystarczających praw zabezpieczeń.
SZCZEGÓŁY – Baza danych rejestru konfiguracji jest uszkodzona. for C:Documents and SettingsPrzemek tuser.dat
System Windows nie moźe załadować profilu uźytkownika, poniewaź moźe on być uszkodzony. Skontaktuj się z administratorem sieci
Przywracanie wlaczone ??
jesli chodzi o podgląd zdarzen to,
oto i on i rzeczy które mnie zaniepokoiły.
Ale jak narazie to system działa, bez problemów
(ciekawe jak długo) :wink:
Ten pojawia sie dosc duźo razy
Nie moźna uruchomić usługi %BULKUSB.SvcDesc% z powodu następującego błędu:
Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.
Ten teź ale chyba to nic powaźnego
Dostawca czasu NtpClient jest skonfigurowany, tak aby pobierać czas z jednego lub kilku źródeł czasu, jednak źadne ze źródeł jest obecnie niedostępne. Przez 14 min nie nastąpi próba kontaktu ze źródłem. NtpClient nie ma źródła dokładnego czasu.
Serwer {8A5339F3–EC14–4521–B132–83E952B19E80} nie zarejestrował się w modelu DCOM w wymaganym czasie.
Ostrzeźenie
Chroniony plik systemowy c:windowssystem32driverswadv05nt.sys nie moźe być zweryfikowany jako prawidłowy, poniewaź Ochrona plików systemu Windows kończy działanie. Uźyj narzędzia SFC, aby później sprawdzić integralność tego pliku.
Ostrzeźenie z Aplikacji
System Windows zapisał rejestr uźytkownika PRZEMEKBOSS, kiedy aplikacja lub usługa nadal uźytkowała rejestr podczas wylogowania. Pamięć uźywana przez rejestr uźytkownika nie została zwolniona. Rejestr zostanie zwolniony, kiedy nie będzie uźywany.
Najczęstszą tego przyczyną są usługi uruchamiane z konta uźytkownika. Próbuj skonfigurować te usługi, aby były uruchamiane z konta LocalService lub NetworkService.
I kolejny
System Windows nie moźe załadować rejestru. Najczęstszą tego przyczyną jest za mało pamięci lub brak wystarczających praw zabezpieczeń.
SZCZEGÓŁY – Baza danych rejestru konfiguracji jest uszkodzona. for C:Documents and SettingsPrzemek tuser.dat
i jeszcze jeden
System Windows nie moźe załadować profilu uźytkownika, poniewaź moźe on być uszkodzony. Skontaktuj się z administratorem sieci.
oto i on i rzeczy które mnie zaniepokoiły.
Ale jak narazie to system działa, bez problemów
(ciekawe jak długo) :wink:
Ten pojawia sie dosc duźo razy
Nie moźna uruchomić usługi %BULKUSB.SvcDesc% z powodu następującego błędu:
Nie moźna uruchomić określonej usługi, poniewaź jest ona wyłączona lub poniewaź nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.
Ten teź ale chyba to nic powaźnego
Dostawca czasu NtpClient jest skonfigurowany, tak aby pobierać czas z jednego lub kilku źródeł czasu, jednak źadne ze źródeł jest obecnie niedostępne. Przez 14 min nie nastąpi próba kontaktu ze źródłem. NtpClient nie ma źródła dokładnego czasu.
Serwer {8A5339F3–EC14–4521–B132–83E952B19E80} nie zarejestrował się w modelu DCOM w wymaganym czasie.
Ostrzeźenie
Ostrzeźenie z Aplikacji
System Windows zapisał rejestr uźytkownika PRZEMEKBOSS, kiedy aplikacja lub usługa nadal uźytkowała rejestr podczas wylogowania. Pamięć uźywana przez rejestr uźytkownika nie została zwolniona. Rejestr zostanie zwolniony, kiedy nie będzie uźywany.
Najczęstszą tego przyczyną są usługi uruchamiane z konta uźytkownika. Próbuj skonfigurować te usługi, aby były uruchamiane z konta LocalService lub NetworkService.
I kolejny
System Windows nie moźe załadować rejestru. Najczęstszą tego przyczyną jest za mało pamięci lub brak wystarczających praw zabezpieczeń.
i jeszcze jeden
System Windows nie moźe załadować profilu uźytkownika, poniewaź moźe on być uszkodzony. Skontaktuj się z administratorem sieci.
Pewnie dalej to jaki:
KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Jesli bedzie jeszcze jeden spisuj dalej moze cos jeszcze waznego sie zauway
Zrobione to co radzi McScr@by ??
KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Jesli bedzie jeszcze jeden spisuj dalej moze cos jeszcze waznego sie zauway
Zrobione to co radzi McScr@by ??
No znowu niebieski ekranik siepojawił ale tym razem spisałem część komunikatu.
stop: 0.0000008E ( 0xC0000005, 0x805674EF, 0xF5166BA4
był jeszcze jeden ciąg ale nie zdąźyłem go zanotować
napisana była teź "sugestia" abym wyłączył buforowanie pamięci w BIOSIE
oraz odinstalował urządzenie powodujące problem.
stop: 0.0000008E ( 0xC0000005, 0x805674EF, 0xF5166BA4
był jeszcze jeden ciąg ale nie zdąźyłem go zanotować
napisana była teź "sugestia" abym wyłączył buforowanie pamięci w BIOSIE
oraz odinstalował urządzenie powodujące problem.
Strona 1 / 1