chwilowe zawieszenia systemu + nie wstajacy XP

Witam Panowie, dziwna sprawa dzieję się z moim komputerem. Zakupiłem ostatnio płytę główną i procesor, z racji zmiany tych elementów musiałem przeinstalować system XP professional. Wszystko się udało bez problemów, do dnia wczorajszego. System się nie ładuje do końca, zatrzymuje się na pulpicie, w trakcie ładowania ma jakięś 30 sek. zawieszki generalnie co chwile. System do pulpitu ładuje sie ok 5 min. Nie działa tryb awaryjny. Poza tym dysk chodzi strtasznie głośno. Przed reistalacją strasznie długo odczytywał z dysku nawet proste operacje. System przetrwał ok 2 dni. Wolny od syfów. Przed oddaniem dysku na gwarancje chciałby się Was poradzić, chyba że się mylę i to coś innego. pozdrawiam konfiguracja: Core 2 Duo Gigabyte EP45 DS3R 2 GB ram dual Sata Seagate Baracuda 7200.10 250GB Zasilacz 350 W Chiefteac

Odpowiedzi: 2

Ok, świeżutki system właśnie zainstalowany. Zrobiłem skanowanie, narazie wszystko wydaje się w porządku. Tylko dysk charczy wcześniej tego nie było. Dzięki za odpowiedź
Falek
Dodano
07.10.2008 10:44:30
Skoro tryb awaryjny nie startuje to to jest wina systemu...Jeżeli na partycji systemowej nie masz ważnych danych spróbuj przeinstalować system. Ewentualnie możesz się wspomódż skanowaniem anty wirem, ale takim przy rozruchu, jak system jeszcze jest nieaktywny...
Razorek
Dodano
06.10.2008 19:29:51
Falek
Dodano:
06.10.2008 11:19:39
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1