chłodzenie karty
mam GF2 MX 400 64ram i chcyalem na nim zamontować większe chlodzenie i radiatory na pamięć, ale niewiem czy ma to sens. Czy duźo więcej z niej wyciągne?? Karta mniej więcej wygłądała by tak: tyle źe radiator byl by na kleju + wiatraczek do tego
Odpowiedzi: 6
zmienilem radiator na GPU, tylko mam jeszcze pytanie ile schnie taki klej(silikonowy) bo caly czas mi się ten radiator lekko rusza
Jeśli chcesz kleić to potrzebny jest specjal klej.
Posmaruj delikatnie GPU cienką warstwą pasty i delikatnie w czterech rogach daj klej,jak najmniejszą ilość.
Przedtem odtłuść GPU i radiator, przy składaniu dobrze dociśnij aby pasta wypłyneła po bokach GPU.
Jak źle to zrobisz to GPU pójdzie z dymem.
Posmaruj delikatnie GPU cienką warstwą pasty i delikatnie w czterech rogach daj klej,jak najmniejszą ilość.
Przedtem odtłuść GPU i radiator, przy składaniu dobrze dociśnij aby pasta wypłyneła po bokach GPU.
Jak źle to zrobisz to GPU pójdzie z dymem.
chyba jednak sprubuje. Zastanawiam się tylko czy na calej powierzchni radiatora dać klej (silikonowy bo taki mam) czy tylko na bokach w środek paste termo (Titan TTG–S104)
Szkoda kasy, z niej i tak nic juź nie wyciągniesz,a jak masz jeszcze 64 bitową zamiast 128,to tylko biuro.
Jak Rebe mówił odkładaj kase na nową.
Jak Rebe mówił odkładaj kase na nową.
moźesz spróbowac jesli Ci kasy nie szkoda, w razie czego radiatorki moźesz przerzucić na nową kartę, ja wyciągnęłem 255(GPU)/160(RAM) z domyślnych 125/125 więc powalczyć moźna
Daruj sobie, bo problemem i tak nie jest częstotliwość pracy, a brak implementacji technologii przez gry wymaganych.
To co masz wydać na modyfikacje zacznij odkładać z myślą o nowej karcie.
To co masz wydać na modyfikacje zacznij odkładać z myślą o nowej karcie.
Strona 1 / 1