chkdsk
moze problem juz sie pojawił, jednak nie moge nic podobnego znaleźc w wyszukiwarce. chodzi o to ze nie moge swego czasu uruchamiał mi sie chkdsk przy kazdym starcie systemu. wyłaczyłam skan za pomoca polecenia chkntfs g: /x, jednak problem w tym ze nie moge wykonac defragmentacji dysku bo pojawia sie info "defragmentator stwierdzil ze program chkdsk jest zaplanowany do uruchomienia na woluminie c" jak sie pozbyc tego chkdsk i wyłączyc go całkowicie?
Odpowiedzi: 7
sirchaser:
2.Chdsk /r z konsoli po uruchomieniu kompa z cd –> ale jak to zrobić? jak wywołac konsole? :?:
Pomóźcie, dzieki!
Zarowno jak "pozbyc sie" chkdsk jak i odpalic konsole w archiwum znajdziesz
Słow kluczowych nawet nie bede podawal
Siadł prąd i wyłaczył się komp.Po uruchomieniu systemu, właczył sie chkdsk w celu "zbadania spojnosci dysku". Sprawdzil C i D ale teraz za kazdym razem po wlaczeniu sprawdza D.Co to oznacza?
2.Chdsk /r z konsoli po uruchomieniu kompa z cd –> ale jak to zrobić? jak wywołac konsole? :?:
Pomóźcie, dzieki!
Pomóźcie, dzieki!
Probowalas chkdsk /r z konsoli po uruchomieniu kompa z plyty ?
odpaliłam chkdsk jak prosił o to defragmentator, jednak nic to nie dało, bo defragmentator nadal nie chce działac, dajac info ze chkdsk jest zaplanowany do sprawdzenia dysku i ze mam uruchomic chkdsk /f. błędne koło
odpaliłam chkdsk jak prosił o to defragmentator, jednak nic to nie dało, bo defragmentator nadal nie chce działac, dajac info ze chkdsk jest zaplanowany do sprawdzenia dysku i ze mam uruchomic chkdsk /f. błędne koło
Teź tak miałem po kilku(nastu) sprawdzeniach chkdsk podczas uruchamiania syst. zniknął :wink:
Moze wystarczy tylko odpalic chkdsk
Strona 1 / 1