CHKDSK zniknał

Mam taki problem , wiem ze wielokrotnie był poruszany na forum ale mysle, ze moj jest nieco inny i nie za bardzo wiem jak sobie z nim poradzic.
Podczas przesłuchiwania mp3 na Xp wyskoczył mi komunikat "plik lub katalog /windows/prefetch/DWWIN.EXE–308751DC.pf jest uszkodzony i nie nadaje sie do odczytu. Uruchom program CHKDSK" potem komp mi sie zawiesił po restarcie znowu , po kolejnym uruchomiłem CHKDSK, który wszystko przeskanował , ale zanim zdarzyłem przeczytac wyniki to okno sie zamkneło i nie wiem czy usterka zostala naprawiona , woogole nie wiem co to za usterka... jezeli ktos ma jakies sugestie to byłbym wdzieczny za pomoc. POZDRAWIAM

Odpowiedzi: 6

Z gory dziekuje za odpowiedz :D
Maniak@1
Dodano
16.11.2004 15:28:15
Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie tego problemu.CZy program TUNEup utilities moze w swoim działaniu zastapic ten programik Prefetch–Clean–And–Control?
Poniewaz jest tam taka opcja jak "tuneup registry defrag", ktora koryguje bledy w rejestrze i defragmetuje go.
Maniak@1
Dodano
16.11.2004 15:26:45
@Maniak, generalnie chkdsk naleźy uruchamiać z konsoli bootując z płyty XP–ka. Tak teź zrób z opcją r (chkdsk /r ). Ustawić funkcję Prefetch moźna modyfikując nieco rejestr. Dla Ciebie wygodnym narzędziem będzie programik "Prefetch–Clean–And–Control" Info na http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_50348.html a sama aplikacja ftp://files.chip.pl/36241/Prefetch–Clean–And–Control.exe
w84u
Dodano
13.11.2004 10:20:29
Katalog Prefetch odpowiedzialny jest za wstępne ładowanie uźywanych aplikacji w celu przyspieszenia działania systemu, jednak po jakimś czasie nieczyszczony zwiększa swoją objętość i moźe powodować całkiem odmienne działanie ze względu na duźą ilość plików odpowiedzialnych za wstępne ładowanie.

Info po CHKDSK znajdują się w Podglądzie zdarzeń – System.
McScr@by
Dodano
13.11.2004 09:22:13
Dziekuje... przeskanował i zadnych błedów nie znalazł... :D
Maniak@1
Dodano
13.11.2004 04:56:01
To przeskanuj jeszcze raz.
Tyke źe komendę wklep nie z start :arrow: uruchom ,ale z wiersza polecenia, lub z poleceniem CMD :wink:
MarcinX
Dodano
12.11.2004 20:35:11
Maniak@1
Dodano:
12.11.2004 18:48:47
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1